Lewis Hamilton pobjednik VN Meksika!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 54 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton nastavio je pobjednički niz i u Meksiku te se tako približio na samo 19 bodova iza Nice Rosberga.

Drugo mjesto je gotovo cijelu utrku držao Nico Rosberg, a treće mjesto je, nakon sudačke kazne za Maxa Vestappena, zaradio Sebastian Vettel u Ferrariju.

Iako je u prvom zavoju Lewis Hamilton presjekao stazu na isti način kao u petak na drugom slobodnom treningu, gume su unatoč tome bile u dobrom stanju i odradio je strategiju po planu. Nico Rosberg se u nekoliko navrata približio ispod pet sekundi, ali dojam je da prave prijetnje Lewisu tijekom utrke zapravo nije niti bilo.

Za treće mjesto vidjeli smo intenzivnu bitku između Maxa Verstappena, Sebastiana Vettela i Daniela Ricciarda. Vozači Red Bulla i Ferrarija imali su različite strategije i u posljednjim krugovima Vettel je hvatao Verstappena za treće mjesto, a Ricciardo obojicu. Tri kruga prije kraja Vettel je napao, Verstappen se prekočio i skratio zavoj. Došla je obavijest iz Red Bulla da prepusti poziciju Ferrariju, što je Max ignorirao i tako zaradio kaznu nakon utrke koja ga je bacila na peto mjesto.

Kimi Raikkonen je zaradio šestu poziciju pretjecanjem Nice Hulkenberga u posljednjem stintu. Valtteri Bottas bio je osmi, ispred svog timskog kolege Felipea Masse koji je cijelu utrku iza sebe zadržavao Sergija Pereza. Perez je pokušavao, ali je gotovo pun 71 krug zaglavio iza Williamsa koji je imao impresivnu maksimalnu brzinu.

Vozač Bolid Krugovi Zaostatak
1 Lewis Hamilton Mercedes 71 1h40m31.402s
2 Nico Rosberg Mercedes 71 8.354s
3 Sebastian Vettel Ferrari 71 17.313s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 71 20.858s
5 Max Verstappen Red Bull/Renault 71 21.323s
6 Kimi Raikkonen Ferrari 71 49.376s
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 71 58.891s
8 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 71 1m05.612s
9 Felipe Massa Williams/Mercedes 71 1m16.206s
10 Sergio Perez Force India/Mercedes 71 1m16.798s
11 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 70 1 krug
12 Jenson Button McLaren/Honda 70 1 krug
13 Fernando Alonso McLaren/Honda 70 1 krug
14 Jolyon Palmer Renault 70 1 krug
15 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 70 1 krug
16 Carlos Sainz Toro Rosso/Ferrari 70 1 krug
17 Kevin Magnussen Renault 70 1 krug
18 Daniil Kvyat Toro Rosso/Ferrari 70 1 krug
19 Esteban Gutierrez Haas/Ferrari 70 1 krug
20 Romain Grosjean Haas/Ferrari 70 1 krug
21 Esteban Ocon Manor/Mercedes 69 2 kruga
Pascal Wehrlein Manor/Mercedes 0 Sudar

Odgovor

54 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    DRSKI BEZOBRAZNIK! SRAMOTA ZA SPORT!


    0
    0

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Majku mu nizozemsku…Rosberg je u Maleziji dobio 10 sekundi….


    0
    0

    0
  3. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Hamilton kontrolirano, Alaine stigli smo te, 51!
    svaka cast Vettelu za taktiku, nek je se svima nagovorio, pogotovo Maxu, koja picka od momka je taj max…
    zao mi Pereza, cjelu trku iza Masse vozio, a ne moze proc, jednostavno Williams ko F16, na kraju pola sekunde iza njega zavrsi :rofl:


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    KERS Prikaži

    Mexico dosadan..Hamilton bi mogao završiti s 10 pobjeda bez naslova…Max je covjek koji mi vraca vjeru u F1 (je da je pretjero u svakom pogledu ali barem ne cvili ko Vettel svaki krug)..


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    HAHAHAHAHAHAH Je*eni Sebastian Vettel.Poslo ih je sve po redu u rodni kraj….Dosafno mi je bilo malo,al’ opet kraj dominira


    0
    0

    0
    • karthikeyan Prikaži

      tip je legenda i jedini sa mudima


      0
      0

      0
      • Kush Prikaži

        Pa i treba to razmrdat, sude kako hoće, mijenjaju pravila utrkivanja, pravila korištenja elemenata u sezoni, pravila o napuštanju staze, itd., pa nije jednako i pošteno prema svima, i neki imaju povlastice i koriste ih preko mjere, a neki zato puše, i naravno da se nerviraju, ali kad je već tako, onda bolje tako istrest u sridu, pa nek si misle – kad ceo svet gleda, što jedan od najboljih na gridu misli o tome, ili je za Montoyu recimo vrijedilo drugačije, on je sad tu u žiži, ali bilo je i večih kočijaša kada popizde.
        i rosberg je trebo brooksovoj reć u facu, ne nedam se navuć i bit fin, nego – što me pitaš o lujinoj legalnosti, ako pričaš da ja nebih bio zaslužan prvak, piss off!


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Koliko sam još primijetio od 2014 odjednom možeš puštat timske kolege i proć bez kazne ili to vrijedi samo u situacini za pobjedu


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @Alonso king
        Dobro si primjetio. Team orders su uveliko dozvoljeni.
        @Kush.
        Nije “Piss of”, već na škotskom engleskom “Sod off”. :rofl:


        0
        0

        0
  6. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Pravda je pobijedila!


    0
    0

    0
  7. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Hamilton je ipak svetija krava.


    0
    0

    0
  8. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ako ću po nećemu pamtiti ovu sezonu onda su to ovi kadrovi Vettela koji sa svojom ekipom trči do podija, scena kao iz filmova….kakva god da je loša sezona bila za nas Ferrarijevce ovaj mi je trenutak ipak izmamio osmjeh na lice večeras.

    Trka dosadna, sve do zadnja 2 kruga….dobio sam par srčanih, bjesnilo, olakšanje i na kraju osmijeh na licu. Dobar posao Ferrarija danas, iako mislim da je moglo i bolje da su jučerašnje kvale bile bolje..


    0
    0

    0
  9. mcl Prikaži

    Dobra trka i ipak RB ne cuva toliko gume koliko se prica.


    0
    0

    0
  10. Mclaren
    raca Prikaži

    pa i nije stravično dosadno bilo. Dosta sam bio napet u iščekivanju da Perez pređe Masu , Button Magnussena, a trajalo je dosta krugova. Čestitao bih Rosbergu na stabilnosti i smirenosti kako se bliži kraj, bez obzira što je drugi


    0
    0

    0
  11. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Vetelova najbolja utrka ove sezone , o Mercedesu nije potrebno nesto ni pricati . Sto se tice Maxa krajnje je vrijeme da sa njim netko poprica te mu objasni sto su cast i dostojanstvo , a ne pobijediti nekoga po svaku cijenu .


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      …a Vettelu, što je pristojnost


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        zamisli da si npr ti bija na mistu seba … mladac presiče šikanu , ne vrati ti poziciju ( i ignorira tim radio ) pa zbog toga/njega “imaš šansu” umisto 3. završit 5. jer ricciardo je opasno pritiska , a max sa istrošenijim gumama kočija u nadi da će izbjeć kaznu i završit na postolju . ti bi osta kul u ovoj lošoj sezoni ferraria , a imaš šanse za postolje i makar malo poboljšat izglede u konstruktorskoj borbi sa RB mada mislim da je ta izgubljena . da je sudac bija promptan ka u slučaju npr saiza max bi dobija crnu zastavu , a ne 10 bodova . da seb nije “urla” možda bi max opet proša lišo … ma kakva pristojnost u ovom slučaju ? bit krotak i opet priuštit sudačku nepravdu ? e da , sjećaš li se šta smo “razgovarali” prije današnje trke u topicu “Lewis Hamilton na pole positionu u Meksiku!” vidiš , niti sam bija zločest niti pogrešno procjenija događanja McLH… krug zaostatka oba . borba sa renaultima . sauberima , TR , manorom . evidentno je bilo da su svi ostali puno brži , bolji . to se vidilo već u Q . ali razumim te jer iz tebe je “govorija” navijač .


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        Ajmo od kraja. Nisam navijački razmišljao, jer onda bi to kategorički i tvrdio. Samo sam spomenuo mogući scenarij i iz svega mojeg izrečenog, može se vidit da sam svjestan snage McLarena( bolje reć nemoći), ali da se na pojedinim stazama može do bodova preko jačih bolida kad su oni u utrci, može. Ne stalno, ali… Uostalom, nisam te ja ni “optužio” da krivo razmišljaš ili da imaš nešto protiv McLarena, kad sam i sam svjestan da je ono što pričaš, u velikoj većini istina. A ovo za Vettela, najmanje se odnosi na situaciju koju spominješ. Govorio sam općenito, a pogotovo za dva dana prije. Ovo za Maxa, čak ga i opravdavam.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        rekoh ti ja da “preko jačih” McLH može u konfuznim trkama šta je praksa u par navrata potvrdila . isto tako sam vidija “rupu” u tvom “scenariju” o dobrom startu FA primjetivši da su isprid njega danas izuzetno brzi williamsi ( bottas preko 370 kmh ;) ) danas umisto povoljnog scenarija oba bolida zaostal krug ! ko zna šta bi bilo da carlos nije kažnjen ( po meni nezasluženo ) i da palmer nije ima istrošene mediume kontra puno novijih softova fernanda . bilo bi možda još gore , a i ovako je sauber/ericsson bija iznenađujuće bolji . znači moja procjena kako bez konfuzije nemaju šanse i kako će se borit sa TR , sauberima , renaultima , manorom se obistinila ….. Q i brzina McLH u njima mi je sve “kazala” . a o sebu ….. je općenito i pogotovo 2 dana prije ali vidiš kako se loše zapamti no ne i ono korektno jer dan prije posli blokiranja lewisa seb je izjavija “Blokirao sam ga, ali nisam imao pojma da stiže. Prekasno su me obavijestili. To je moja pogreška i ako će mi dati kaznu – slobodno, sad ništa ne mogu napraviti.” prizna je pogrešku i bija spreman na eventualnu kaznu ali … ko će se sitit kad je OK i korektan …..


        0
        0

        0
  12. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    i još jedna stvar, zamislite si da je tamo bio šljunak…..Hamsta možda nebi došao do pobjede, Max bi otišao tamo gdje mu je i mjesto, igranje u pijesku.
    Eto vam showa, potreban je je najobičniji šljunak, bilo da netko namjerno reže zavoj ili slučajno, žalim kume više sreće drugi put i to je to….


    0
    0

    0
  13. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Utrka katastrofalna, jedva sam čekao da završi utrka tj. moja muka s gledanjem iste. Već drugu godinu zaredom Meksiko očajan.

    Čestitke Lewisu na izjednačavanju po broju pobjeda s Alainom Prostom! Zaslužena pobjeda, ali ne 100% čista, onaj prvi zavoj vrlo je diskutabilan.
    Rosberg opet radi samo ono što je i potrebno, ne forsira se previše i mirno pokušava zaključiti sezonu. Zasad mu ide sve po planu.
    Vettel je imao jednu od boljih ovosezonskih vožnji danas, prvi stint na softu odradio je odlično. Doduše, ni on nije 100% čist, micao se na kočenju pri obrani od Riccija i tu bi mogao/trebao dobiti nekakvu kaznu.
    Ricci danas jako dobar, rani ulazak u boks nije mu puno pomogao, ali je Ricci vozio odlično i podij je bio vrlo blizu, tko zna, možda ga na kraju i dobije s obzirom da Vettela istražuju.
    Verstappen je dobio što je zaslužio, stekao je prednost kraćenjem šikane, odbio sam predati poziciju pa mu je ona oduzeta. Ne vidim potrebu za vrijeđanjem i sranjem po njemu u čemu se mnogi ne ustručavaju…


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ja (kao i mnogi ovdje, a koji i ne navijaju za Ferrari, a sam nisam neki Vettelov fan, navijam za njega, koliko i za Kimija, a to je zbog ekipe u kojoj voze) baš vidim potrebu za vrijeđanjem Maxa. Zašto?
      Zato što me balonja danas raspizdio više nego zbog svih onih micanja na kočenjima, guranja,…..poteza zbog kojih ga je “opomenulo” 5 (PET) svjetskih prvaka sa grida plus dva viceprvaka (Massa, Rosberg), i opet kao šlag na kraju je našao srat nešto sa nekim izjavama.
      Dakle, sve po zasluzi.
      Ja još i nisam toliko pljuvao i vrijeđao poput nekih drughih kolega sa foruma, ali ih u poptpunosti razumijem.


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        croatic f1 urednik Prikaži

        @Frantic, razumijem ja da se svi kao fanovi imamo one vozače koje ne podnosimo i znam da kad ti baš taj vozač zaj*be favorita da onda ti j*beš njemu sve po spisku, ali ovakve uvrede koje Max “trpi” preko ovog foruma su pretjerane. Koliko god te on isfrustrira, trebalo bi se pridržavati nekakvih granica. Vrijeđanje vozača preko određene granice čak je i zabranjeno prema pravilima foruma (piše da moderator procjenjuje) i po meni su mnogi daleko prešli preko te granice u redovitom vrijeđanju Maxa. Također, smatram da kriteriji dozvoljenog vrijeđanja ne bi bili isti da je netko drugi meta uvreda. Meni je npr. osobno Vettel najomraženija osoba na gridu. Da sam ja pisao komentare kao “on je jebena plačipizda, neodgojeni kreten bez respekta prema drugim vozačima i sucima”, čisto sumnjam da bi moje izjave bile pozdravljene od strane kolega i admina. Tako da smatram da bi ipak trebalo malo olabaviti s deranjem po Maxu pa makar i bili njegov najveći hejter.


        0
        0

        0
      • Kush Prikaži

        @croatic – tu smo negdje ja i ti, meni je tako s alonsom kao tebi s vettelom, no jesam li ikada, uključujući i gp1 srao po njemu ili vrijeđao alonsa? jesam li mu uskratio da je po umijeću vožnje top, ono što bi trebao biti svaki prvak?
        mislim da je ovo objeđivanje klinca, (trenutno mi se gadi i ime, i nisam se uopće namjeravao upuštati u komentare danas, ali evo iznimka jer te cijenim kao kolegu s foruma) sasvim normalno i opravdano, jer se pljuje koliko po njemu, tolkio kroz to i po svim sudačkim sranjima i kriterijima, i svemu u što se pretvara ovo natjecanje..
        ..osobno ga nisam ni pljuvao previše tokom tih dešavanja, jer na na toj temi bila tolika gužva, da sam dosta ranije odustao od komentiranja tokom trke, no poslije trke, sam prvo to sve pročitao i dobro se zabavio, tako da sam kasnio sat vremena na naslovnici s člancima, i ne vidim ništa sporno, kolektivno je ekipa bila iziritirana svime i to se nemože poreći, tako da ponavljam, pljuvanje njega je zapravo pljuvanje svega lošeg u sportu, a svi mi koji pratimo smo navikli na razna sranja tu i imamo prilično visoku toleranciju za njih – al što je previše, i s maslom je previše!


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        croatic f1 urednik Prikaži

        @Kush, i u pljuvanju sporta trebalo bi imati nekakvu granicu pristojnosti, ja razumijem frustracije, ali smatram da je ovo sad potpuno neukusno. Pa barem svi imamo vremena za razmišljanje i hlađenje prije nego što nešto napišemo na forumu… :)


        0
        0

        0
  14. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    A Maxova faca kad je vidio da je dobio kaznu, hahahahaha


    0
    0

    0
  15. avalon Prikaži

    danas se poprilično vozilo po “livadi” započeja lewis , nastavija fernando završija max . koliko je max bija privilegiran ni danas nisam očekiva kaznu , a izgleda da nije ni on jer je nastavija vozit ka da se ništa nije dogodilo iako je dobija obavjest iz boxa . ignorira je …. naravno jer on vozi za sebe ( ka šta sam već primjetija/pisa u slučaju sa CS/TR ) . jedino mi nije jasno zašto je carlos dobija kaznu ? vozija je OK svojom putanjom , a fernando ga je pokuša preteć “livadom”. izgleda da koliko je max do danas bija u milosti sudaca toliko su vozači TR u nemilosti jer je i kvyat dobija kaznu . čitam doli ispod kako seb cvili za razliku od maxa , a na to se mogu samo hahahahahahaha . pa on je jedan od onih koji je u vrhu “cvilatora” . osim toga svojim postupkom je gotovo ugrozija poziciju seba od daniela . ko ne bi na to popi*điva ? max se ponaša ka da mu je tata vlasnik F 1 pa može radit šta mu prne .


    0
    0

    0
  16. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ne bas sadrzajna utrka, zanimljivo je bilo vidjeti strategije i ponasanje guma… osim kraja utrke…
    Dakle, suci zbilja nemaju lagan posao i zbilja svasta oko kaznjavanja… Drago mi je da je Max dobio kaznu, zbilja ne bi bilo fer da nije…
    sad je samo pitanje: sta je sa Vettelom? Ono branjenje nad Riccijem je pravi primjer pomicanja kod kocenja i opasne voznje koja je srecom zavrsila samo dodirom…
    A Hamilton i Rosberg kracenje 1. zavoja nakon starta? Ham je kao bio vise ispred od Maxa, ali dobio je lijepo mali odmak koji puno znaci… A Rosberg je zapravo ista stvar, samo sto i tu smatram da ga je Max izgurao, sto je takodjer za kaznu kao sto su dobili Kvyjat i Sainz…
    Mislim, stvarno (honestly :) ) neka vrate pijesak koji ce kaznjavati izlete…


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      U vezi strategija se bojim malo za 2017.Palmer je odvezo preko 60 krugova na mediumu a sta ce onda biti 2017


      0
      0

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Upravo to… bilo mi je zanimljivo jer nisam bio siguran koliko ce te gume trajati, odnosno nisam htio povjerovat da hoce toliko dugo… dodas jos relativno malu razliku u brzini medju gumama, Ferrariji su npr. u kvalama bili jednako brzi na super softu i softu…


        0
        0

        0
    • avalon Prikaži

      “susret” seba i daniela je pravi primjer korektnosti između 2 vozača šta su apostrofirali i komentatori na totalsporteku . čak se izgleda ( i na reprizi ) nisu ni dotakli , a ako i jesu bilo je neprimjetno . carlos je po meni dobija nezasluženu kaznu ( fernando je želija opet proč na mišiće ka i u americi ) , a lewis je proša lišo valjda zbog napetosti završnice .


      0
      0

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        a nisam bas siguran Avalone… pogledaj Riccijev intervju poslije utrke pa ces vidjet sta on misli o tome… To je bilo cisto pomicanje i guranje u zoni kocenja, a Vettel kao vrlo glasan u kritikama na Maxa to napravi jos ocitije…


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        da , gledano iz perspektive ricciarda no mislim da je on vidija samo posljedicu ali ne i uzrok tj maxa . osim toga u reprizi zaista nisam vidija dodir između seba i daniela mada nitio ne tvrdim da ga nije bilo … super slow motion bi valjda dušu da za to ali …. toga nije bilo . uostalom ricciardo je bija blizu postolja , a u tom slučaju vruča glava može i pretjerat isto ka i npr webber u svoje vrime kad mu je MS isprid nosa uzeja milim 3. misto pa je mark posli trke izjavija da je MS vozija sa DRS – om no snimka je pokazala da je australac “krivo vidija” .


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Ako ovo nije pomicanje u zoni kocenja, onda ne znam sta je… To je moje misljenje i vidjenje. Osobno meni se to svidja, atraktivno je, ali ako je bilo sastanka zbog toga, “uvedeno” pravilo od strane vozaca i prihvaceno i potvrdjeno od FIA-e (dakle stupilo na snagu), onda je ovo za kaznu…


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        a možda “pravilo” još nije uvedeno ? no ako baš želiš onda neka seb dobije kaznu … to je tvoja “kompenzacija” za maxa jer ti nekako svo vrime opravdavaš njegove poteze … osim ovoga danas jer je sve preočito :) možda je seb treba puknut u maxa umisto da isprid daniela koči jer pravilo….. znaš , čini mi se da nije sve isto kad si u DVOBOJU pomicat se i kočit kad nikoga nema “na daleko” , a možda malko drugačije kad je TROBOJ , a akteri vrlo blizu i u šikani . jasno mi je tvoje mišljenje jer eskulpira maxove prijašnje poteze . ako komentatori nisu vidili dodire , proglasili to korektnošću obojice onda ….. mogu ja pisat o izjavi ricciarda “vruće glave” dat ti i primjer ali znam da iz određenih razloga to do tebe ne dolazi :) ma OK , treba kaznit seba i to drastično … on je kriv šta je mudan max osta bez postolja , a 1000 % je zaslužija zar ne ? a da su ga kaznili ( maxa ) zbog izgurivanja NR početkom trke ? ma to je u žaru borbe pa se ne računa , a i maxić je još mlad pa ga ne treba kažnjavat već nagradit podijem . treba kaznit seba … a lewisa ? i njega je ricciardo spomija ali to ti nije važno ? :) Ok .. ti si u pravu ….


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Avalon, meni Max nije u srcu, boli me ona stvar za njega osobno… Zanimljiv mi je, najzanimljiviji zapravo od vozaca, trenutno, i to je to.
        A komentiram na njegov mlin jer smatram da se previse sere po njemu, zelim postici malo veci “balans” na forumu, razdrmat malo misljenja i zabavit se…
        a mislim da se zbilja trudim biti konstruktivan i ne direktno kenjati po nekom vozacu (kao sto se to radi po Maxu), ili jos manje nekom na forumu…
        i mogu biti puno objektivniji nego sto to izgleda po komentarima…


        0
        0

        0
  17. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Vettel najveca placipicka u posljednjih 10 godina


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.