Renault cilja i na Bottasa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 9 komentara

Valtteri Bottas i Nico Hulkenberg, montaža

Valtteri Bottas i Nico Hulkenberg, montaža

Nedavno smo pisali o tome kako izgleda da su Nico Hulkenberg i Renault blizu dogovora, a sad se čini da Francuska ekipa želi privući i Valtterija Bottasa iz Williamsa.

Iako je općenito mišljenje u F1 paddocku da je Bottas zaključan u Williamsu, po najnovijim glasinama to možda i nije sasvim točna informacija. Auto Motor und Sport tvrdi da je Renault stavio na stol višegodišnji ugovor za Bottasa, što je uvijek atraktivna ponuda kad se radi o tvorničkoj ekipi.

Bottas i Hulkenberg su najiskusniji i vjerojatno najefikasniji relativno slobodan dvojac na gridu, iako nijedan još nije pobijedio niti u jednoj utrci.

Force India je javno obznanila da bi Hulkenbergu odlazak ne bi bio mudar potez, ali iza zatvorenih vrata već se bave mogućim zamjenama. To su u prvom redu kandidati s novcem poput Felipea Nasra, Estebana Gutierreza i Jolyona Palmera; ali također i Mercedesov dvojac Pascal Wehrlein i Esteban Ocon.

Njihov Otmar Szafnauer je izjavio:

“Bilo bi glupo tjerati vozača da vozi za nas ako to ne želi, ali mislim da Nici ne bi bilo mudro otići. Mi smo četvrti u prvenstvu, a gdje je Renault?”

Iako je to točna tvrdnja, ipak se čini da ne treba previše mozgati da se shvate motivi za eventualni odlazak u Renault. Istina, oni trenutno tek grade momčad, ali dugoročno gledano su sigurnija oklada za bolju budućnost.

S druge strane, Bottas nije siguran što želi napraviti jer mu je trenutno možda čak najprivlačnija opcija jednogodišnjeg ugovora koji bi mu 2018. otvorio put u Ferrari ako Kimi Raikkonen otiđe iz ekipe.


Odgovor

9 komentara

  1. Blackhawk Prikaži

    Bottasu je bolje ići u Renault jer Francuzi imaju veći dugoročni potencijal od Williamsa. Ferrari može samo sanjati i uz vozače koji također čekaju na mjesto u Ferrariju, kao što su Perez i Grosjean, šanse da sjedne u crveni bolid su minimalne


    0
    0

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Bravo Renault.
    Daj Bože da se ovo ostvari…… vraća se, tj. vratio bi se dobri – stari Renault…..
    Legendarni Francuzi – bez njih ne ide F1, kao niti bez pravog talijanskog Ferrariija…….


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Super bi ovo kombinacija bila i volio bih da Kvyat zamjeni jednog od njih u njihovim sadašnjim momčadima, ako oni pređu u Renault.


    0
    0

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Ja bih volio vidjeti Kvyata s Bottasom u Williamsu. Rusko-Finska kombinacija, to ne može dobro završiti :rofl:


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        To bi bio okidač za hladni rat u Williamsu :P

        Ne znam, po meni bi Hulk i Bottas bili savršen pogodak za Renault. Obojica su 4 sezone u sadašnjim momčadima, a iza obojice je burno razdoblje kad su bili “na korak” do Ferrarija i vjerujem da više neće biti. Tako da otad vatra pomalo tinja kod obojice, pogotovo kod Hulka iako je FI u uzlaznoj putanji za razliku od Williamsa, nekako mi 5. sezona u FI za njeg postaje sve manje smislena i put ka okončanju F1 karijere.


        0
        0

        0
  4. Michael Schumacher
    khar Prikaži

    Tko zna možda je to duo koji ce se boriti za titulu prvaka 2019 godine.
    Ako ništ drugo drago bi mi bilo da Hulk napravi iskorak i napokon pocme voziti za ozbiljnu ekipu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.