Alonso: Pirellijeva testiranja guma za 2017. nisu poštena

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Alonso: Pirellijeva testiranja guma za 2017. nisu poštena

Marko Rakić

Ferrari

Ferrari, Red Bull i Mercedes jedini su timovi koji su do sada testirali gume za 2017., što se nikako ne sviđa Fernandu Alonsu, koji misli da je raspodjela testiranja novih guma nepoštena. Tako će Mercedes sutra i prekosutra testirati slick gume u Barceloni, što je njihov zadnji od tri testa koja su odradili, s tim da će ovaj put testirati Nico Rosberg i Lewis Hamilton.

“Aktualni trkači vozači su najbrži, stoga oni mogu pomoći Pirelliju na način kako drugi ne mogu”, rekao je Mercedesov šef Toto Wolff.

To znači da ostalih 16 vozača, te nekoliko test i rezervnih vozača, neće uopće dobiti priliku testirati nove gume prije zajedničkog testa, dok će Ferrari, Red Bull i Mercedes u četiri navrata moći vidjeti kako se ponašaju gume za 2017. Prema novinama AS newspapers, McLaren nije razmatrao testiranje guma za 2017. zbog velikih problema s prošlogodišnjim Hondinim motorom.

“Nije logično da neki timovu mogu testirati nove gume, a neki ne mogu, ali to je ono što se sada događa. Mislim da bi svi trebali imati priliku testirati nove mješavine.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9616 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1198 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Alonso#Pirelli

Komentiraj