Horner: Pirelli bi nam trebao platiti ako želi da idemo u Bahrein

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Red Bull

Christian Horner kaže da će Red Bull pristati na predsezonsko testiranje u Bahreinu samo ako Pirelli pridonese u podmirenju troškova.

Najnovija debata između ekipa međusobno i Pirellija je o tome gdje bi se trebalo održati testiranje iduće godine uoči nove sezone. Novi tehnički pravilnik i drukčiji bolidi traže i od Pirellija da napravi gume koje bi bile u skladu s time, a Pirelli je tražio od ekipa da se test premjesti u Bahrein zbog toplijih uvjeta nego što se očekuju u Barceloni, gdje se taj predsezonski test tradicionalno održava.

Ipak, dok Mercedes i Ferrari razumiju i podržavaju Pirelli, Red Bull i Williams su žestoko protiv te ideje zbog ogromnih troškova. Zbog toga je Horner sugerirao kako bi Pirelli trebao sudjelovati u troškovima momčadi koje bi u tom scenariju lakše premjestile cijelu logistiku na istok.

“Scenarij je vrlo jednostavan, zaista. Ako Pirelli želi da idemo u Bahrein zbog toga što im odgovara toplija klima – trebali bi pridonijeti u podmirenju naših troškova.”

“Ovisno o ekipi taj trošak seže od 300.000 do 750.000 funti. Čini se nepravedno da ekipe plaćaju toliko kad već imamo na raspolaganju Barcelonu koja je u ožujku vrlo pristojna lokacija.”

Horner predlaže i drugu mogućnost – da se predsezonski test održi u Barceloni, a onaj unutarsezonski koji je također zakazan za Barcelonu – da se premjesti u Bahrein.

“Možda bi bila bolja solucija ostati u Bahreinu nakon utrke i onda odraditi test unutar sezone.”


Odgovor

2 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Da baš. Siročeki nemaju za let i dan vožnje.


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    khar Prikaži

    i baš RedBull ima problema s novcima.
    bolje neka se onda pridruže Sauberu i Manoru te bojkotiraju testiranje :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.