Raikkonen: Imali smo brzine za bolji rezultat

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Nakon što se kvalificirao na odlično treće mjesto s nešto više od tri desetinke zaostatka s Mercedesom, očekivalo se da bi Finac mogao lako doći do postolja na današnjoj VN Japana. No, promjena mjenjača prouzrokovala je kaznu od pet mjesta, pa se Raikkonen morao zadovoljiti startom s tek osmog mjesta. Prilike za postolje su time gotovo umrle, budući da je ispred sebe imao oba Red Bulla i raspištoljenog momčadskog kolegu. Ferrari je gotovo cijeli vikend bio druga najbrža momčad, ali katastrofalna strategija uništila je sve nade za dobar rezultat.

“Očito je da smo razočarani, budući da smo imali brz auto i priliku za postolje. Da smo ostali naprijed, mogli smo se boriti i biti više u čistom zraku. Imao sam dobar start, no onda sam zapeo iza vozača koju su bili ispred. Bilo je zaista zahtjevno pratiti aute ispred, što je također utjecalo na ponašanje mog bolida. Bilo je teško zadržati se blizu bolida i napasti. Jednom kada smo ih prešli, auto je bio brz i dobro je prianjao uz podlogu. Siguran sam da smo danas imali brzine za bolji rezultat. Ali, tako je kako je…

Raikkonen je petim mjestom nastavio niz osvajanja bodova u svakoj utrci koju je završio ove godine. Trenutno se nalazi na četvrtom mjestu u poretku vozača sa 170 bodova.


Odgovor

3 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    I tako poslije svake utrke.


    0
    0

    0
  2. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    svaki put ima te brzine, al’ se ili ne posloži bolid kako treba ili bude kvar ili strategija bude totalni promašaj…

    užasna sezona za navijače Ferrarija + odlazak Allisona..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.