Vettel: Sada je lako kritizirati, ali svi smo htjeli ovakvu strategiju

Vijesti

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 9 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Nakon odličnog starta i nekoliko pretjecanja na samom početku, Sebastian Vettel se našao u ugodnoj situaciji da ima dobar tempo iza Maxa Verstappena i činilo se kao da će Ferrari otići krug ili dva ranije na promjenu guma i tako zaraditi vrijednu poziciju na stazi, ali se to ipak nije ostvarilo. Red Bull je u svakom pogledu povlačio prave poteze i, kako se činilo, baš u pravom trenutku zvao Verstappena tako da spriječe undercut Ferrarija.

Međutim, Vettel ne misli da je ekipa napravila ništa loše.

“Imali smo dovoljno brzine za drugu poziciju. Na kraju smo zaostali malo više nego smo očekivali, ali tako to ponekad ide. Sada je lako kritizirati i reći trebalo je ovo ili ono, ali ja sam htio takvu strategiju jednako kao i ekipa sa pitwalla.”

“Pokušali smo, to je bila naša prilika da dobijemo drugu poziciju, na kraju nije funkcioniralo, šteta.”

Osvrnuo se i na vozače koji su zaostajali za cijeli krug, a danas smo čuli puno prigovaranja na team-radio, a ponašanjem drugih vozača nisu bili oduševljeni kako Vettel, tako ni Raikkonen ni Verstappen.

“Izgubio sam četiri sekunde dok sam se probijao kroz vozače koji zaostaju za cijeli krug, ali tako to ponekad ide. Svi gubimo vrijeme kada naiđemo na njih, ali oni voze svoju utrku. Borio sam se s Lewisom i naravno da sam bio frustriran gubiti vrijeme na taj način.”

“Nakon starta naš je cilj bio drugo mjesto, a ne četvrto. Ali, nema koristi od teoretiziranja što-bi-bilo-da-je-bilo. Puno pozitivnog možemo izvući iz ovog vikenda,” zaključio je.


Odgovor

9 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ma da. A kako je onda Max s lošijim tempom završio drugi (a bio je samo sekundu ispred Vettela)?


    0
    0

    0
  2. sennacher Prikaži

    Ova lojalnost mi je itekako pretjerana. Ide mi na živce jednako kao Hamilton koji kad god ne ide dobro krivi kolege, ekipu ili sabotaže. Vettel je druga krajnost. Ako je i bila planirana takva strategija prije utrke, zar se ona ne može promijeniti ako je situacija u utrci drugačija? Ne znam u šta gleda ona hrpa ljudi u crvenom iza onih silnih monitora i pokraj Arrivabenea kojem bih preporučio da se ostavi vozača koji voze izvrsno, nego se primi tih što mu sjede mnogo bliže.
    Ovo o vozačima koji ne poštuju plave zastave je vrhunac Sebove “lojalnosti”. Hajde da su bili u nekoj svojoj međusobnoj borbi bilo bi i razumljivo, ali toga ovaj put nije bilo.


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Evo malo materijala Arrivabeneu za proučavanje. Tema timski duh i podvaljivanje leđa jedno drugome kad je potrebno. Nešto totalno obrnuto od situacije kad se vozača baci pod vlak jer je zbog usranog bolida primoran raditi pomalo riskantne poteze da zamaskira lošu formu, za koju je opet generalno dotični kriv.


    0
    0

    0
    • sennacher Prikaži

      Ovaj vikend u hladnim uvjetima Ferrari je bio brži bolid od RedBulla čak i u kvalama, nešto su odradili “grid penalty”, a ostalo strategija. Vettel u dva kruga bez DRS prolazi Riccija i Pereza kojeg prolazi i Kimi. Do prvog boksa Ferrari je izgledao odlično, Vettel na repu Verstappena, Kimi na repu Ricciarda. Već nakon te prve krive odluke Hamilton je napredovao tri mjesta ispred Kimija, umjesto da Kimi bude ispred njega i Riccia, dok su Vettelu natovarili na leđa Hamija umjesto da prođe ispred Maxa. U drugom boksu barem su nešto popravili kod Kimija, a totalno zasrali kod Seba, mislim da se u RB-u vrlo široko smiju, a ovog puta najmanje Daniel


      0
      0

      0
  4. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Ma evo i Vettel kao i Hamilton samo se zajebaje okolo, sa ovim sarkastičnim izjavama nakon utrke…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.