F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Ferrari za Vettela uzeo novi motor i mjenjač

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Ferrari je odlučio iskoristiti priliku nakon katastrofalnih kvalifikacija jučer za Sebastiana Vettela i u njegov bolid staviti novi motor i novi mjenjač.

Vettel je bio najsporiji u prvoj kvalifikacijskoj rundi nakon što je na bolidu puknuo anti-roll bar, opruga koja ujednačava opterećenje na obje strane bolida te prilikom jahanja pasica osigurava da je i niža strana prikovana za podlogu.

Nije bilo dovoljno vremena da se dio zamijeni, te je Vettel pokušao s takvim bolidom odraditi pokoji krug, ali je gubitak bio prevelik da bi se progurao u Q2.

Tako će u današnju utrku krenuti s posljednje pozicije, a Ferrari je iskoristio priliku da u njegov bolid stavi novi ICE, turbo punjač i MGU-H – odnosno elemente s kojima je bio na rubu iskoristivosti. To će pomoći da do kraja sezone dođe bez novih kazni.

Osim toga, Ferrari je odlučio uzeti i novi mjenjač, što rezultira kaznom od 5 mjesta, ali je Vettel posljednji pa kazna nema učinka.

Iskorištenost elemenata pogonske jedinice za Ferrari

Vozač Momčad ICE TC MGU-H MGU-K ES CE
Sebastian Vettel Ferrari 6 6 6 4 4 4
Kimi Raikkonen Ferrari 4 5 5 5 4 4

Podrži nas

Naš zadnji donator je:   HarKl.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3397 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

HrvatskiEnglish