Horner: Moramo riskirati ako želimo pobijediti Mercedese

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 3 min 0 komentara

red bull ricciardo

Daniel Ricciardo je danas uspio pobijediti jedan Mercedes, onaj Lewisa Hamiltona i zauzeti drugu startnu poziciju za sutrašnju utrku, iako je Max Verstappen bio jako blizu da pobijedi Hamiltona i pošalje Mercedes na četvrtu startnu poziciju. Mada ljudi u Red Bullu nisu toliko iznenađeni ovakvim raspletom na uličnoj stazi u Singapuru, jesu iznenađeni jako konzervativnim pristupom ostalih momčad kada je u pitanju izbor guma za start utrke. Red Bull je jedini u drugoj kvalifikacijskoj rundi koristio super soft gume s kojim će sutra izađi na start, dok su svi ostali odabrali da startaju na ultra soft gumama [oni koji su se izborili za prolazak u Q3]. Horner je i dalje siguran u njihov izbor i vjeruje da je rizik sa strategijom jedini način da se pobijede Mercedesi u Singapuru.

“Mislim da je jedini način na koji ih možemo pobijediti jeste da uradimo nešto drugačije od njih. Sačekajmo utrku i vidjet ćemo što će se dogoditi, nikada ne znate što će se dogoditi sa sigurnosnim automobilima i sličnim stvarima.Morate biti fleksibilni što se tiče taktika i spremni na sve scenarije zbog velike šanse za više sigurnosnih automobila u utrci. Oni [Mercedesi] su bili jako brzi na svim gumama i ostalo im je još setova tako da nemaju puno briga, ali i mi smo sačuvali dosta novih setova guma. Imamo sve opcije otvorene pred nama, što je dobro jer mali broj timova si to može priuštiti. Utrka će biti sigurno zanimljiva,” rekao je Horner za Motorsport.com.”

Ricciardo također iznenađen

I Ricciardo je priznao da je iznenađen što je samo Red Bull odabrao super soft gume za start od vodećih momčadi, ali i da je to već dugo bio plan za Red Bull.

“Odlučili smo to dosta ranije i već smo znali da ćemo uzeti super soft. Očekivali smo da još timova uradi isto, tako da smo ostali iznenađeni što smo usamljeni. Ne znam je li to možda jer ostali nisu imali dovoljno svježih super soft guma. Uradili smo isto ovo u Monaku misleći da je ispravna odluka, ali tada smo se kockali i s vremenskim uvjetima. Sve u svemu sam zadovoljan, cilj je bio doći do prvog startnog reda što sam i uradio, znali smo da neće biti lako pobijediti jedan od Mercedesa tako da moram biti zadovoljan s rezultatom.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.