Singapur je Toro Rossova posljednja prilika za bodove

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Carlos Sainz, Toro Rosso

Carlos Sainz, Toro Rosso

Carlos Sainz kaže da je iduća utrka ujedno posljednja šansa za njegovu ekipu da ostvari nove bodove ove sezone. Toro Rosso je imao vrlo dobar bolid na početku sezone i bili su često u pozicijama da se bore za solidne bodove, ali kako je sezona odmicala tako je do izražaja dolazila inferiorna Ferrarijeva pogonska jedinica iz 2015. godine.

Šasija je vrlo dobra, a posljednje nadogradnje donijeli su u Njemačkoj. Ipak, nije sve pošlo po planu i mučili su se oko izvlačenja maksimuma performansi.

“Ne mogu se žaliti na upravljivost bolida,” kaže Sainz koji je završio na 15. mjestu i s krugom zaostatka na VN Italije.

“Sada je za Singapur važno da odlučimo u kojem smjeru idemo, usredotočimo se na to i držimo se plana, te da tako osiguramo dobar setup za taj vikend. Ovo bi mogla biti posljednja prilika za bodove ove sezone.”

Sainz je prošle godine na ovoj stazi završio na devetom mjestu, a kaže da će to biti veliki test za određene aerodinamičke nadogradnje koje spremaju. Naravno, ako bolid ne bude dobar na Marina Bay stazi, čeka ih još teži finiš sezone.

“Ako ne budemo dobri u Singapuru onda ću biti jako zabrinut. Ali, ako smo unutar top 10 ili barem blizu onda možemo biti optimistični da se nećemo boriti za 16. poziciju u nadolazećim utrkama.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.