F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Liberty Media i službeno preuzima Formulu 1; Ecclestone ostaje CEO

David Vidović

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Formula 1

Liberty Media je izdala priopćenje u kojem potvrđuju da su započeli proces preuzimanja Formule 1 od većinskog vlasnika CVC Capital Partners. Oni će preuzeti svih 18,7% udjela Delta Topco tvrtke koja je u vlasništvu nekoliko čelnika CVC-a za 746 milijuna američkih dolara. To će biti tek prvi korak u procesu preuzimanja sport koji će se odviti prvom polovinom sljedeće godine. Kada se proces završi, Liberty Media će biti većinski vlasnik Formule 1, ali će CVC i dalje zadržati svojih 24,7% te neće biti u potpunosti van sporta, kako prenosi Autosport. Cjelokupno preuzimanje će Liberty Mediu koštati oko 8 milijardi američkih dolara. Već sljedeće godine na čelo Formule 1 će biti postavljen novi predsjednik Chase Carey, izvršni potpredsjednik tvrtke 21st Century Fox, dok će Ecclestone nastaviti da obavlja svoju dosadašnju ulogu s pozicije CEO-a Formule 1.

U priopćenju je dodano da će CVC i dalje sudjelovati u Formula 1 Grupi i imati svoje predstavnike, kao i to da će dosadašnji predsjednik Peter Brabeck-Letmathe ostati u F1 Grupi ali neće sudjelovati u odlukama izvršnog odbora.

Predsjednik i izvršni direktor Liberty Medie je izjavio:

“Uzbuđeni smo što ćemo postati dio Formule 1. Naš dugoročni plan i stručnost s javnošću i sportskim aktivnostima će nas učiniti dobrim sudcima Formule 1 i pridonijeti gledateljima, momčadima i vlasnicima dionica. Odlučili smo da surađujemo s Chase Careyom i Bernie Ecclestoneom kroz nadolazeću fazu rasta za naš globalno popularan sport.”

Chase Carey je izjavio da je oduševljen novim poslom:

“Uzbuđen sam što ću preuzeti mjesto predsjednika Formule 1 i što ću imati priliku da radim s Bernijem Ecclestoneom, CVC-om i Liberty Media Grupom. Divim se Formuli 1 kao jedinstvenoj globalnoj sportskoj franšizi koja prikuplja stotina tisuća gledatelja i fanova iz cijelog svijeta svake sezone. Ovo je dobra prilika da pomognem Formuli 1 da poraste još više.”

Donald Mackenzie, predsjednik CVC-a smatra da će par Ecclestone i Carey dobro raditi zajedno.

“Chase ima puno iskustva i znanja o spotovima, javnosti i zabavi gledatelja, tako da smo jako sretni što će takav čovjek raditi u Formuli 1, zajedno sa Bernijem. Berni je radio sjajan posao na mjestu CEO-a već preko 10 godina i zajedno smo imali dobre ali i zahtjevne trenutke. Zajedno s Chaseom i Bernijem na čelu, dobri trenutci bi se trebali nastaviti.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

David Vidović
Pulsmedia autor
320 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

 1. David Croft Frantic Donator Prikaži

  Bernard “The Invincible”


  0

  0
 2. Charles Leclerc reso20 Donator Prikaži

  Ako sam dobro shvatio,
  Bernie će ostati i dalje “gazda” i uništavati F1 a Casey će biti zadužen da privuče publiku i napravi “show” od Formule 1.
  Samo je pitanje u kojem smjeru će ići i da li će Berni napravit kontraproduktivnost svega što Casey uspije napraviti kako bi zainteresirao publiku za F1.


  0

  0