Fernley: “Alonso nas je trebao propustiti”

Vijesti

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Hulkenberg i Alonso

Hulkenberg i Alonso

Bob Fernley iz Force Indije vjeruje da je Fernando Alonso trebao popustiti i propustiti Nicu Hulkenberga tijekom njihovog malog dvoboja u pit-laneu.

U 23. krugu Hulkenberga je ekipa pustila iz boksa, a dok je vozio uz ograničenje prema izlazu – McLaren je propustio Fernanda Alonsa usporedno s njim i došlo je do manjeg incidenta jer nijedan vozač nije htio odustati od pozicije. Force India je preskočila preko prednjeg krila McLarena, ali na Hulkenbergovu sreću – većeg oštećenja nije bilo.

“Možda je Alonso trebao popustiti malo na izlasku da obojica mogu proći,” kaže zamjenik šefa Force Indije.

“Ne želite incident u boksu, a moglo je biti puno gore od ovog. Bilo je nepotrebno. Prvi smo izlazili iz pit-lanea i ne želite dodirivati druge bolide na izlasku. Ali, taj incident nije nešto što će nas mučiti.”

“Slažem se sa sucima da nije bio “unsafe-release”, ali Fernando je trebao popustiti kad je vidio da neće steći nikakvu prednost.”

Force India preskočila Williams

22 boda iz utrke su bila dovoljna da Force India preskoči Williams u poretku konstruktora. Istovremeno, Felipe Massa i Valtteri Bottas uspjeli su doći tek do 8. i 10. mjesta.

“Nismo to očekivali. Ne smijemo se zanositi i pričekat ćemo da završi i Monza jer su ta staza i Spa-Francorchamps na neki način Williamsove staze. Ovo je bio dobar rezultat za nas, nisam očekivao ovakav bonus.”

“Mislili smo da bismo mogli biti brži od Williamsa tu, ali da će biti teško. Očekivali smo da ćemo možda uzeti koji bod od njihove prednosti nad nama, ali smo napravili veliki korak i prestigli ih.”

Force India sada ima dobar momentum uoči posljednjih 8 utrka jer su Hulkenberg i Perez bili u bodovima zajedno u tri od posljednje četiri utrke. U istom periodu pobijedili su Williams s bodovnim omjerom 44 naprema 9.


Odgovor

3 komentara

  1. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Mislim da više nema Williamsovih staza. Baš na ovim brzim, gdje je Williams bio jak, sad ih Force India razbija. U Azerbejdžanu, na stazi sa najdužim pravcem, Force India je bila prejaka. Sada u Spa, čak i vrlo blizu nedodirljivim ekipama. Vjerujem da će i na Monzi biti bolji.
    Što potvrđuje da je Williams odavno ekipa za, u najboljem slučaju sredinu poretka. A više za donju polovinu grida. Samo im se posrećilo u ovoj eri. Ali polako se vraćaju na svoje normalno mjesto. Iskoristili su pad McLarena, Renaulta/Lotusa, finansijske probleme Force Indije i Saubera. Pa čak bi ih i Toro Rosso lagano derao da su na istom nivou što se tiče snage motora.

    Oni su bili nešto bolji na stazama sa većom maksimalnom brzinom. Ali su počeli ove godine raditi malo na aerodinamici. Tu su manji nos, usisnici, prednje krilo. Ali sad su nigdje. Nisu više jaki ni na brzim stazama, a nisu ništa bolji ni na sporim. Na Monaku su još uvijek ekipa sa začelja.


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Možda će im u Monzi biti malo teže protiv Willya jer tamo nema aerodinamički zahtjevnih dijelova staze, kojih na Spa, ipak ima.
    Ali mi je vrlo drago da su tu gdje jesu.
    Još da Hulk nekad u životu makar uhvati podij. :mrgreen:


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Ma williams se pogubio u traženju downforcea. Nisu više što su bili ni na brzim stazama. A Force Inida pokazuje da je dobra u svim uslovima.

      Valjda će i Hulka jednom sreća pomaziti :D
      Ali kad se desi, nadam se da će se odmah popeti na višu stepenicu od trećeg mjesta.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.