FIA pogriješila: Hamilton ipak kreće s grida

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

FIA pogriješila: Hamilton ipak kreće s grida

Ante Vetma

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Iako se činilo da će Lewis Hamilton u današnju utrku krenuti sa samog začelja, Mercedes je skinuo FIA-in pečat s njegovog mjenjača što znači da će Hamilton sada morati krenuti iz pit-lanea.

Taktičke promjene elemenata pogonske jedinice Hamiltonu su već donijele 55 mjesta kazne, a samo ga je još drastičnija kazna za Fernanda Alonsa spriječila da krene s apsolutno posljednjeg mjesta. No, sada je odlučeno da je takav start previše rizičan zbog mogućnosti sudara u La Sourceu, te se Hamilton odlučio za sigurniju opciju i polazak iz boksa.

“Nikad ne volim krenuti iz pit-lanea, to znači da morate čekati cijelu ekipu da prođe kako bi vi tek tada krenuli,” rekao je Hamilton nakon kvalifikacija.

“Dok dođem do zavoja oni će biti već dolje daleko skoro na putu prema Eau Rougeu. To znači da ću ih morati hvatati. Naravno, postoji opcija sudara u prvom zavoju i tako bih ga izbjegao, ali također postoji mogućnost da sudara ne bude i onda sam izgubio osam ili koliko već sekundi.”

“Ne mogu si to priuštiti, moj plan je krenuti s grida,” zaključio je.

Update: FIA pogriješila! Hamilton ipak na startu

FIA je naknadno izdala obavijest da će Lewis krenuti ipak sa startnog grida:

“After hearing from the Technical Delegate that the seal was removed under supervision, the removal of the seal was therefore not in breach of the Pre-Race Parc Ferme regulations,” the FIA said.

“As per Article 23.6 e) the gearbox has therefore been changed, a five-place grid position penalty is imposed.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9337 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3756 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

  1. Jim Clark Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Otežavaju se stvari Hamiltonu, ali mislim da će svejedno moći uhvatiti 6. ili 7. mjesto.


    0

    0