Vandoorne: Imam više opcija za sljedeću sezonu

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne se trenutno čini kao prva opcija na klupi McLarena, ali 24-godišnji Belgijanac tvrdi da ima više opcija za 2017. ako McLaren odluči da ga preskoči u odabiru novog vozača ako Button ili Alonso napuste momčad ove zime. Vandoorne je prošle sezone dominirao u GP2 seriji i postao prvak sa skoro duplo više bodova od prvog pratitelja Rossija. Ranije ove sezone, u Bahreinu Vandoorne je osvojio prvi bod za McLaren ove sezone, kada je mijenjao Alonsa kojem liječnici nisu dopustili da vozi utrku zbog posljedica incidenta iz Australije. Vjeruje se da su Button i Vandoorne prvi kandidati za mjesto pored Alonsa sljedeće sezone, dok se Button povezuje još i s Williamsom, ali sve su ovo tek nagađanja i tračevi.

“Moj glavni cilj je da budem u Formuli 1 sljedeće godine, to se nije promijenilo. Pod ugovorom sam s McLarenom i želim biti u ovoj momčadi i naredne godine, dugo sam vremena ovdje i dobro sam se upoznao sa svim mehaničarima i ljudima u timu, osjećam kao da sam prošao kroz savršenu pripremu. Ja sam uradio sve što sam mogao, i sada samo želim dobiti mjesto stalnog vozača.
“Stalno sam govorio da želim biti s ovim timom i voziti za McLaren, ali ako se nešto dogodi pa ne uspijem u toj namjeri, siguran sam da imam još opcija za sljedeću sezonu.”

Vandoorne se ove sezone natječe i u japanskoj Super Formuli s Hondom, prošle su samo dvije utrku prvenstva i Stoffel je na prvoj utrci sezone zauzeo treće mjesto.

“Svi su zainteresirani za moja postignuća u toj seriji, ali ove godine se samo spremam ako dobijem priliku za sljedeću. Koncentriran sam na McLaren i moj posao rezervnog vozača, ali mislim da je dobra stvar što vozim u jednoj takvoj seriji, imam priliku da ostanem u dobroj formi i budem spreman da uskočim u bolid kada god zatreba,” rekao je za portal Motorsport.com.


Odgovor

3 komentara

  1. Bmw
    Marko Rakić Donator Prikaži

    “dobro sam se upoznao sa svim mehaničarima i ludima u timu,”

    Davide, nisam znao da ludi rade u McLarenu. Ako je to slučaj, onda bih mogao tražiti posao kod njih :mrgreen:


    0
    0

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Prijavljujem se za rad u McLarenu, s obzirom na dolje kometirano,…… :D

    Da napišem nešto i za Stoffela. Bila bi prava šteta da 2017. ne vozi za McLaren – taman J. Button završio u Williamsu. Ili na zavodu za zapošljavanje. ;)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.