07 Francuska – live chat
07 Francuska – live chat

Pirelli objavio broj krugova za pojedinu komponentu

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Pirelli objavio broj krugova za pojedinu komponentu

Marko Rakić

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Nakon neugodnosti na VN Austrije, kada je na Ferrariju Sebastiana Vettela eksplodirala guma pri velikoj brzini, Pirelli je preporučio momčadima koliko bi krugova najviše smjeli odvoziti na nekoj komponenti. Zanimljivo je da preporuka za tvrde gume sadrži dva kruga manje od srednje tvrdih. Navodni razlog je pojačano ljuštenje guma.

Dakle, možemo vidjeti da se Pirelli osigurao te da će biti teško izvedivo utrku odvoziti s jednim zaustavljanjem, odnosno s mekanih guma prijeći na tvrde i odvoziti 30 i nešto krugova. Preporučena strategija je dva stinta na mekanim gumama, te onda do kraja utrke na srednje tvrdima.

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho i Jhkuiz5

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1197 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

 1. Još malo pa će počet kazne ako se ne pridržavaš nekih ovakvih brojeva i odlučiš riskirat pa ostat jedan, a kamoli dva kruga više na stazi :)

  A i logika sa trajanjem komponenti im je – prva liga…
  https://cdn.meme.am/instances/500x/55163268.jpg


  0

  0
 2. Force India je na FP2 eksperimentirala s Hardom, izgleda da ce oni pokusati s tom komponentom. Vidjet cemo kako ce im ici


  0

  0
 3. Bernie Ecclestone Dani Donator Prikaži

  Pirelli je preporucio. No to ne znaci da FI mozda nece svjesno riskirati.


  0

  0