Murray Walker: Rosberg shvaća da je Hamilton brži od njega

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 6 komentara

Hamilton, Rosberg

Najveći komentator svih vremena u Formuli 1, Murray Walker, prokomentirao je situaciju između Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona. Navedena dvojica se već treću godinu uzastopno bore za naslov, te je ove godine najgušće. Već su se dogodila dva sudara u samo pet utrka, što samo govori o intenzitetu borbe između vozača Mercedes AMG Petronasa. Murray smatra da se Rosberg boji Hamiltona kada dođe vrijeme okršaja u utrci.

“Pretpostavljam da je duboko u svom srcu shvatio da je Hamilton brži od njega. Tu je jako mala razlika, jako mala, ali kada treba pritisnuti do kraja u ključnom trenutnku, mislim da je Hamilton tu jači.”

“Moje mišljenje je da je Rosberg bio očajan u Austriji, ne u utrci, već u trenutku kad je imao pobjedu u rukama. Znao je da mu prijeti opasnost od Lewisa i želio je to zaustaviti. Uspio je to napraviti tako što je ušao duboko u zavoj, izgurao Hamiltona prema vani, ali lako je sada reći da nije trebao to napraviti. Ako vam je pobjeda na dohvat ruke, učinit ćete sve da biste došli do nje. Lako je iz fotelje raspravljati o tome što je trebao učiniti.”


Odgovor

6 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Jako dobar komentar jedne legende, svaka riječ mu stoji. Jest da smo se dosta raspravljali o tome, malo se i zezali na račun Rosberga, neki ga čak i napali zbog toga, ali Murray je u pravu. “Lako je iz fotelje raspravljati o tome što je trebao učiniti.” Za razliku od prijašnjih sezona nije pustio svoju poziciju samo tako, zažmirio je i otišao na sve ili ništa znajući da mu takav potez može stvoriti probleme unutar momčadi, možda čak i izgubiti mjesto, jer kao što smo vidjeli pred par dana Mercedes odma diže paniku i prijeti unatoč uvjerljivoj bodovnoj prednosti. Također mi je drago što je naglasio da su razlike između oba vozača vrlo male, što mnogi od nas zaboravljaju, te je vrlo dobro uočio prednost Lewisa koja se čini kao presudnom. Lijepo je znati da barem netko od britanaca zna dati objektivan komentar.


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Ers, Drs, štednja goriva, pirelli, nemogučnost pretjecanja bez pomagala, jedan pokušaj obrane pozicije. Kakav i šta je to točno “intenzitet borbe”?


    0
    0

    0
  3. avalon Prikaži

    zbog znanja , iskustva , objektivnosti murray i je največi komentator F 1 svih vrimena . svak objektivan , neobojen navijačkim strastima bi se složija sa iskusnim murrayem …. jer iz iskustva uzima puno toga u obzir kad priča . npr sićam se kad je govorija o MS . po njemu ( naglašava je da je to samo njegovo mišljenje ) je MS največi ikad ali kako je murray naglasija 1. teško je uspoređivat različite ere F 1 i 2. nije MS po murrayu najbolji zbog pobjeda , titula itd nego zato šta je dragovoljno otiša iz konkurentnog benettona u tada nekonkurentni ferrari , šta je za sobom “dovuka” brawna , byrne – a i “stvorija” nepobjedljiv tim . ovo je možda malko off topic ali pišem da skrenem pažnju na što je i kako murray razmišlja kad komentira nešto . i ovde je u pravu , razlika je u nijansama među 2 vozača merca ( šta mnogi ili ne vide ili ne žele vidit pa omalovažavaju NR ka vozača ) i u “sukobu ideologija” na stazi . jedan vozač merca je “machiavellista” ( kad mu zatreba ) , a drugi recimo pristojan … ne poznaje onu machiavellievu kao cilj opravdava sredstva . najlakše je komentirat iz udobnog ( i sigurnog ) naslonjača , ne samo u ovom slučaju nego u mnogim … npr kad se priča o sigurnosti ;)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.