07 Francuska – live chat
07 Francuska – live chat

Uzrok puknuća Vettelove gume su – krhotine na stazi

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Uzrok puknuća Vettelove gume su – krhotine na stazi

Ante Vetma

Sebastian Vettel, VN Austrije 2016.

Sebastian Vettel, VN Austrije 2016.

Ferrari je za Sebastiana Vettela na VN Austrije imao agresivnu stregiju s kasnim prvim zaustavljanjem u boksu i dugim stintom na supersoft gumama. No, sve je palo u vodu u 27 krugu kada mu je eksplodirala stražnja desna guma dok je bio u vodstvu utrke.

“Čini se da je problem uzrokovan komadom krhotine na stazi koji je vodio do puknuća gume,” kažu u Pirelliju.

“Ostaci gume koja je u pitanju, zajedno s dubokim usporedbama s drugim gumama koje su korištene u utrci nisu pokazale znakove strukturalnog oštećenja.”

Ferrarijev vozač pretrpio je sličan incident i na prošlogodišnjoj utrci u Belgiji kada je koristio srednje tvrde (medium) gume, ali tada su kao uzrok imenovali kombinirano krhotine i dugačko korištenje gume. Ovaj put, u Austriji, čini se da 27 krugova nije bio faktor u eksploziji.

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3657 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

 1. Charles Leclerc 16 senna66 Donator Prikaži

  ne mogu vjerovati da Ferrari ne može ni trunku sreće imati ove sezone…


  0

  0
 2. Honda zekohonda Donator Prikaži

  Jos najbolje da ce priznat da su opet zajebali…


  0

  0
 3. Sebastian Vettel 5 CrashOverride Donator Prikaži

  Vjerojatno.. Prosle godine kad im je bolid podosta kasnio za Meckom su uzeli 3 pobjede sa pravim strategijama a ove godine kad je na vecini staza zaostatak manji rade sve krivo.. Ferrari ove godine il prerano zove u box ili prekasno.. Uglavnom zeznu..


  0

  0