Honda: Napravili smo korak naprijed

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 6 komentara

Jenson Button, McLaren

Napokon! To bi se moglo reći za VN Austrije, gdje je McLaren pokazao znakove života tamo gdje su svi očekivali da neće biti ni blizu bodova. Naravno da su izvrsne kvalifikacije Jensona Buttona puno pripomogle tome, kao i njegova sjajna vožnja kroz utrku, no već se sada može reći da je Honda napokon napravila taj korak naprijed, a da se to može primijetiti. Kada su novinari upitali Yusuke Hasegawu je li VN Austrije bila njihova najkonkurentija utrka od početka surdanje 2015., odgvorio je:

“Mislim da je. Jenson je imao vrlo dobru utrku, a vrlo ohrabrujuća je bila borba s Williamsom i Force Indijom. Mislim da je ovo zasluga nove turbine koju smo stavili. Kanada i Azerbajdžan nisu mogli pokazati taj napredak jer su vrlo zahtjevne po pitanju snage motora. Povratak na normalne trkaće staze je pokazao naš napredak.”

“Motivacija je do sada bila vrlo dobra, a Jenson ju je ovim nastupom samo dodatno povisio. On je bio i pomalo iznenađen kada je uspio braniti poziciju od Ferrarija.”

McLaren je zadržao sedmo mjesto u poretku konstruktora, no sada su samo četiri boda od Toro Rossa, koji se nalazi na šestom mjestu.


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Velika je samo šteta što i pred utrku u Engleskoj njihovu domaću govore kako će biti teška.Jedva čekam da iskoriste sve tokene pa da vidimo jel mogu preć barem toro rosso.Rekao bih da su ih već prošli no to je na nekim stazama netočno ,a na nekima ipak vidljivo.


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    priznajem, bilo je lijepo vidit prvih par krugova buttona na drugom mjestu, i kimija na sigurnoj udaljenosti.


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Meni je bilo najljepše vidjeti onu razliku između Mercedesovog i Hondinog motora, a to se najlješše vidjelo kada je Button nekoliko krugova bio iza Bottasa i kroz treći sektor mu se skroz približio, ali u prvom i drugom sektoru Bottas se je s lakoćom uspijevao obraniti pa makar je i Button imao drs.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.