Potvrđeno: Ricciardo ostaje u Red Bullu, Sainz u Toro Rossu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Daniel Ricciardo, Red Bull

Daniel Ricciardo, Red Bull

Daniel Ricciardo ostat će član Red Bulla do kraja iduće godine – potvrđeno je danas na službenoj FIA-inoj konferenciji za novinare. Podsjećamo, Ricciardo se Red Bullu pridružio 2014. godine, a od tada je zabilježio tri pobjede.

“Želim pobjeđivati. Ove godine će biti teško boriti se za titulu, ali sad više ne možemo napraviti ništa po tom pitanju kako stojimo ove sezone. Ali, gledajući naprijed – mislim da je Red Bull najbolje mjesto ako želim izazvati Mercedes.”

Ricciardo vjeruje da Red Bullovi rezultati u posljednje vrijeme ne prikazuju koliko je bolid zaista dobar.

“Imali smo Kanadu za koju mislim da smo mogli bolje od 7. mjesta. Drugi set guma je imao “flat-spot” i da nije bilo tako možda bismo pokušali strategiju s jednim zaustavljanjem, ali to nije bio slučaj.”

“Baku – to je staza zahtjevna za motor i na njoj smo nakon tri kruga znali da smo otišli u krivom smjeru. Mučili smo se jako s gumama.”

“Već neko vrijeme nismo složili savršen vikend. Ali, što se tiče performansi – ima još toga u nama.”

Carlos Sainz je također dobio potvrdu svog vozačkog mjesta, ali samo za iduću godinu. Iznenađenja nema – ostat će u Toro Rossu. Ovo će 21-godišnjaku biti treća sezona u istoj ekipi, a tko će mu biti timski kolega još nije poznato.

Red Bull osim Daniila Kvyata na raspolaganju ima GP2 vozača Pierrea Gaslyja i vozača iz Formule 3 – Sergija Settea Camaru. Camara će idućeg mjeseca debitirati na Silverstoneu.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.