Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Rosberg i Vettel: Manjak sudara u Bakuu govori o kvaliteti F1 vozača

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Rosberg i Vettel: Manjak sudara u Bakuu govori o kvaliteti F1 vozača

Marko Rakić

VN Europe, Baku

VN Europe, Baku

S obzirom da smo u GP2 utrci za VN Europe vidjeli mnogo sudara, slično se očekivalo i za utrku Formule 1, gdje je već na treninzima i kvalifikacijama bilo dosta izlijetanja i sudara. No, na iznenađenje gledatelja, nije bilo nikakvih incidenata, te je 51 krug prošao brzo i bezbolno. Odustalo je tek četvero vozača, i to uglavnom zbog problema vezanih za dijelove bolida, a ne motora, što je dobar znak za nastavak sezone. Pobjednik prve utrke u Azerbajdžanu, Nico Rosberg, rekao je kako iskustvo puno znači po pitanju nastupa na novoj stazi.

“Naravno da iskustvo pomaže u situacijama kada ste na novoj stazi. Mi smo mnogo iskusniji, bolje ćemo izbjeći opasnost, a i gledali smo GP2 utrku, gdje se dogodio pravi krš. Mislim da smo i od tamo naučili nekoliko stvari, no svejedno je pomalo iznenađujuće kako nije bilo incidenata.”

Vettel pak kaže da se u ovakvim situacijama vidi kvaliteta F1 vozača:

“Mislim da to govori o kvaliteti vozača. Mnogo smo razgovarali o ovoj stazi kao vrlo rizičnoj i opasnoj. To me podsjeća na jedan vrlo ugodan ručak sa Stirling Mossom, kada smo pričali o njegovom vremenu. Njima je bilo opasno gdje god su krenuli, a upravo to ih je vuklo da sjedaju u auto i voze najbrže što mogu. Da nije tako, onda bi svi mogli to raditi.”

“Ovdje smo imali par zavoja gdje ne želite misliti što će se dogoditi ako pogriješite, vrlo je malo prostora za pogreške što vas uvijek čini više budnima i opreznima. Naravno da uvijek pritišćete koliko možete, ali ne radite neke glupe stvari koje bi vas na kraju mogle koštati.”

Zadnji donatori:
vlado
zekohonda
Beethoven87
zekohonda
Vordas
vlado

Pretplatnici:
dalmat
graho
lukarak
vlado
Renault_F1_team
Ciki-F1
Djuvedj
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10255 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1198 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Ayrton Senna Beethoven87 Donator Prikaži

    “Njima je bilo opasno gdje god su krenuli, a upravo to ih je vuklo da sjedaju u auto i voze najbrže što mogu. Da nije tako, onda bi svi mogli to raditi.” – palac visoko gore.


    0

    0