Ecclestone poručio vozačima: Začepite ili idite kući

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas

Nakon prva dva slobodna treninga na novoj stazi u Bakuu, veliki broj vozača se žalio na jako niske sigurnosne standarde na stazi, zbog malih zona za lijetanje, ulasku u bokseve na brzom dijelu staze, i jako uske staze na nekim mjestima. U petak je Pirelli potvrdio da je oko 90% stražnjih guma koje su vozači koristili tijekom prvog treninga oštećeno na oštrim i nepravilno postavljenim rubnicima, dok je jutros na trećem treningu poklopac odvoda na izlazu iz boksa otpao i navodno teže oštetio bolid Valtterija Bottasa. Jedini vozač koji se usprotivio mišljenju rivala je bio Hamilton, koji je izjavio da se vozači žale na previše stvari danas, te da staza jeste zahtjevna i na nekim dijelovima teška i opasna, a da drugi vozači koji se žale žele da sve ide glatko i pokušavaju ukrasti karakter Formuli 1 i stazama. Ecclestone je stao uz Hamiltona i poručio vozačima da, ako im se staza ne sviđa, ne moraju voziti na njoj.

“Lewis je u pravu. Ako vozači ne žele voziti, ne moraju, sve je na njima. Ovo je staza, takva je kakva je, i ako im se ne sviđa, neka idu kući. Davno sam rekao da će vozači za ovu stazu trebati muda. Jedan od vozača, mislim da je to bio Nico [prim. aut. Rosberg], se žalio na prebrz ulazak u bokseve. Zato sam rekao sam ljudima u Mercedesu da provjere ima li njegov bolid kočnice, jer je do njega koliko je brz na stazi.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vidis Bernie taj je bolid vozacima bio kao kuca, sve su te staze bile njihove.Bili su sretni kao nova godina kad bi sjeli u taj bolid i jurili stazama s osmjehom na licu dok se vas par idiota nije odlucilo za politiku i razbicivanje novcima.Nekad je i nama u Hrvatakoj znalo srce zatitrat u lijepim trenutcima i pobjedama a danas umjesto da hvalimo f1 kao najbolji sport i za primjere uzimamo sadasnje utrke mi se sjecamo samo onih starih dana kada su se vozaci tamo osjecali kao kod kuce, kada su svijetu pokazivali svoj talent i promovirali sport na sva zvona.Sto mislis bernie kad me netko pita zasto volim f1 jel kazem zbog vase usrane politike il novaca il zato sto mi zaigra srce cim upalim tv i vidim bolid.Sto mislis bernie ostaju li u sjecanju meni trke iz 2015 ili 2012?Otkad se sve vrti oko novaca i otkad ti talentirani mudonje i legende voze tvoje bolide sa 1000 kablova, baterija i generatora po ovakvim stazama gdje su im publika i “podrska” babilonski princevi sa dvorcima od zlata nikom nije do f1.Najlakse je vama lec na trosjed uzet koktelcic gledat u bazen i palme s nogama na stolu i rec vozite il idite kuc ili rec nama navijacima ne gledajte ako ne zelite jelda?Ti trebas biti sretanda ovo uopce netko prati nakon svih sranja koja je FIA uvela, nakon svih nebuloznih pravila i politickih shemica….Mi se svakim danom nadamo boljem i dan danas jos uvijek jutra provodim pred mobitelom zureci u vremena s treninga a onda u daljini cujem youtube i dobri stari v10 i v8 te vriskove najvecih legendi (vozaca) i pitam se gdje je nestalo kad eto izjavis ovako nesto i sjetim se pa da u tvojoj kasici je sve to


    0
    0

    0
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Engleski seratorski patriosolidaritet. Svi pičkice samo stari kolonizatori hrabri I s mudima? Pa da, da nisu hrabri ne bi kolonizirali pola svijeta.
    Šta sad kad je Hamo zakačio ogradu I konstantno “odmarao” u jednom zavoju?
    Imaju li hrabrosti britanci priznati da je Ham zeznuo. Baš me zanima šta će, ili koga će ovi sa Sky-a optužiti?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.