Staza u Bakuu je izazov za pronalazak setupa bolida

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

VN Europe, Baku

VN Europe, Baku

Formula 1 će ovog vikenda prvi put otići u Azerbajdžan na VN Europe koja se održava na uličnoj stazi u Bakuu. 20 zavoja i nekoliko ekstremno dugačkih pravaca djelo su Hermanna Tilkea, a inženjerima već zadaje velike glavobolje. Osim što ju karakteriziraju dugački pravci, dio nje prolazi kroz stari grad koji je uzak i zavojit.

“Bit će priličan izazov gledajući s inženjerske strane. Jer, osim što morate imati ogromnu maksimalnu brzinu, imate djelove koji su ulični poput Monaka.”

“Po svemu viđenom imamo par pravih izazova. Ovo mjesto je po meni najsličnije Spa. Vidjet ćete neke ekipe s drukčijim odabirima za i kvalifikacije i za utrku.”

Red Bullov Christian Horner misli da nema puno dileme – glavni pravac natjerat će sve ekipe da postave bolide na maksimalnu brzinu i minimalan downforce:

“Pravac je skoro duplo veći od najvećeg pravca u Montrealu, što je enormno. Bit će fascinantno gledati setupe drugih. Pretpostavljam da će taj pravac gurnuti većinu u smjeru minimalnog downforcea.”

Nico Hulkenberg također je tako svoje mišljenje:

“Konfiguracija izgleda dobro, posebno za uličnu stazu. Nisam imao priliku isprobati u simulatoru, ali sam vidio on-board video na YouTubeu.”

On-Board krug

https://www.youtube.com/watch?v=EQgAET0KczI

Lokacija staze


Odgovor

3 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Hoće li od vibracija pasti što s balkona?

    Što je falilo Imoli (osim love)?


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Majki2111 Prikaži

    Isse znači sad izmjerio na ggoglu, znači od 16 zavoja do prvog sve puni gas. Značna udaljenost ta dva zavoja je 2,1 km. Ako uračunamo zavoje dobijemo oko 2.5 do 3 kilometara samog punog gasa. Dvostruko više od ravnice u Kini.
    Trajanje te ravnici u Kini je oko 15 sekudni (s tima da imamo na umu brz zavoj prije nje). –>Dobijemo da oko pol minute taj dio staze trajat. Pa ajmo vidjet. :kokice: :kokice: :kokice: :kokice:


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.