Staza u Bakuu je izazov za pronalazak setupa bolida

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Staza u Bakuu je izazov za pronalazak setupa bolida

Ante Vetma

VN Europe, Baku

VN Europe, Baku

Formula 1 će ovog vikenda prvi put otići u Azerbajdžan na VN Europe koja se održava na uličnoj stazi u Bakuu. 20 zavoja i nekoliko ekstremno dugačkih pravaca djelo su Hermanna Tilkea, a inženjerima već zadaje velike glavobolje. Osim što ju karakteriziraju dugački pravci, dio nje prolazi kroz stari grad koji je uzak i zavojit.

“Bit će priličan izazov gledajući s inženjerske strane. Jer, osim što morate imati ogromnu maksimalnu brzinu, imate djelove koji su ulični poput Monaka.”

“Po svemu viđenom imamo par pravih izazova. Ovo mjesto je po meni najsličnije Spa. Vidjet ćete neke ekipe s drukčijim odabirima za i kvalifikacije i za utrku.”

Red Bullov Christian Horner misli da nema puno dileme – glavni pravac natjerat će sve ekipe da postave bolide na maksimalnu brzinu i minimalan downforce:

“Pravac je skoro duplo veći od najvećeg pravca u Montrealu, što je enormno. Bit će fascinantno gledati setupe drugih. Pretpostavljam da će taj pravac gurnuti većinu u smjeru minimalnog downforcea.”

Nico Hulkenberg također je tako svoje mišljenje:

“Konfiguracija izgleda dobro, posebno za uličnu stazu. Nisam imao priliku isprobati u simulatoru, ali sam vidio on-board video na YouTubeu.”

On-Board krug

Lokacija staze

Podrži nas

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9616 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3878 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #VN Europe 2016.

Komentiraj

3 komentara

 1. Alain Prost Alain Prost Prikaži

  Hoće li od vibracija pasti što s balkona?

  Što je falilo Imoli (osim love)?


  0

  0
 2. Brawn Gp Majki2111 Prikaži

  Isse znači sad izmjerio na ggoglu, znači od 16 zavoja do prvog sve puni gas. Značna udaljenost ta dva zavoja je 2,1 km. Ako uračunamo zavoje dobijemo oko 2.5 do 3 kilometara samog punog gasa. Dvostruko više od ravnice u Kini.
  Trajanje te ravnici u Kini je oko 15 sekudni (s tima da imamo na umu brz zavoj prije nje). –>Dobijemo da oko pol minute taj dio staze trajat. Pa ajmo vidjet. :kokice: :kokice: :kokice: :kokice:


  0

  0