Posljednji dan predsezonskih tetiranja – live

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 4 min 0 komentara

17:07 – Iz Williamsa su javili da su gotovi s testiranjem te da se vraćaju u svoju bazu. Nešto manje od sat vremena je ostalo do kraja testiranja, a na stazi su Vettel, Ricciardo i Rosberg.

16:30 – Još je ostalo sat i pol do kraja testiranja, a Nasr je odvozio nevjerojatna 143 kruga i još je na stazi. Bottas i dalje drži najbolje vrijeme, a na stazi su uz Nasra još Ricciardo i Rosberg.

15:45 – Ricciardo i Button su odvozili nešto brže krugove na mekanima gumama, 1:24.6 i 1:25.9. U međuvremenu su iz Toro Rossa javili kako imaju problem s motorom. Vettel, Nasr i Rosberg su trenutno na stazi.

15:22 – Verstappenov Toro Rosso je stao između 11. i 12. zavoja čime je izazvao crvenu zastavu. Button je napokon uspio nanizati nešto krugova, McLaren Honda pokazuje znakove života. Red Bull, Toro Rosso i Lotus su u garaži, dok ostali timovi testiraju na stazi. Momci iz Enstona popravljaju E23 kojeg je Maldonado razbio prije sat vremena.

14:37 – Pastor Maldonado je prije 20-ak minuta izletio u 5. zavoju i razbio bolid. S Venecuelancem je sve u redu, a na stazi je čak 5 vozača (Nasr, Rosberg, Verstappen, Perez i Ricciardo). Red Bull je uspio riješiti probleme s ERS-om. Rosberg je odvozio najviše krugova, 80.
B_A7fgiXEAA2ROQ

13:49 – Ručak se bliži kraju i ubrzo kreće drugi dio zadnjeg dana predsezonskih testiranja. Mali rezime jutarnjih zbivanja:
– Bottas je postavio najbrže vrijeme na super mekanim gumama, koje je sporije gotovo tri desetinke od Rosbergovog na mekanim prije dva dana.
– Ferrari i Sauber su također odradili brze krugove, stoga ostaje vidjeti što će reći ostatak ekipe.
– Felipe Nasr je jutros bio najzaposleniji (73 kruga).
– McLaren je opet u velikim problemima. Button je odvozio samo 2 kruga, tj. dva instalacijska.
– Crvenu zastavu smo vidjeli jednom, a uzrokovao ju je Daniel Ricciardo pri samom početku testiranja.
1425211720

12:28 – Još je pola sata do pauze za ručak. Bottas i dalje drži najbolje vrijeme, dok je Nasr odvozio najviše krugova, 62. Trenutno je na stazi samo Sebastian Vettel.

11:45 – Bottas odvozio 1:23.0 na super mekanim gumama, trenutno najbolje vrijeme danas. Treba vidjeti može li se Ferrari suprotstaviti Williamsu. Mercedes će sigurno ići ispod 1:23. Na stazi trenutno nema nikoga.

11:26 – Ni traga ni glasa od McLarena. Bottas je u međuvremenu postavio najbrže vrijeme, ali na zimskim gumama (sporije od svih komponenti) 1:25.076. Trenutno su na stazi Rosberg, Perez i Nasr koji ima i najviše odvoženih krugova, 43. Vrijeme se poboljšava i sunce sve jači sjaji na Catalunyi.
1425205052

11:10 – Red Bull ima problema s ERS-om te će trebati neko vrijeme da ga otklone. U međuvremenu su na stazi bili Vettel, verstappen, Bottas i Nasr, a dva potonja još uvijek nižu krugove. McLaren je i dalje u garaži.

10:47 – Na stazi je samo Verstappen, dok je Nasr upravo ušao u boks te odradio nekoliko krugova na srednje tvrdim gumama. Button još nije izašao iz garaže, što znači da u McLarenu još nisu popravili bolid.

10:17 – Rosberg na zimskim gumama niže krugove te ih sada ima 23, najviše od svih vozača. McLaren je opet u malim problemima, no javili su kako bi ubrzo trebali izaći na stazu. Bez mjerenog vremena je još jedino Pastor Maldonado, koji je odvozio 7 krugova. Ricciardo je upravo izazvao crvenu zastavu, dok je Rosberg u međuvremenu napravio najbrže vrijeme, 1:25.1.
Ferrari

09:55 – Daniel Ricciardo postavlja svoje prvo vrijeme danas – 1m27.019s, drugo mjesto.

09:45 – Trenutno su na stazi Rosberg i Perez. Rosberg na medium komponenti guma radi vrijeme 1m25.277s, što je najbrže danas.

09:00 – 8. i zadnji dan predsezonskih u Barceloni je pred nama. Na stazi će danas biti Rosberg, Ricciardo, Bottas, Vettel, Button, Perez, Verstappen, Maldonado i Nasr.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.