Wurz: Asfaltne zone su kao da stavljate tri kondoma

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 5 komentara

VN Španjolske 2016.

VN Španjolske 2016.

Bivši F1 vozač i sadašnji predsjednik GPDA (udruga vozača), Alex Wurz, vrlo se slikovito izrazio kada je riječ o asfaltnim zonama na F1 stazama, kojih je sve više i više. Pobornici takvih izletnih zona nisu niti ljubitelji Formule 1, koji osuđuju svaku novu zonu, a posebno razočaranje bila je ona dodana u Parabolicu na slavoj Monzi.

“Kao ljubitelj motorsporta i ekstremni entuzijast, mrzim asfaltne zone. Ja sam dizajner staza, stoga znam da su asfaltne zone korisne iz mnogo razloga, prvotno zbog olakšavanja pristupa pojedinom dijelu. Ali, kada imate utrku Formule 1 ili WEC prvenstva, te asfaltne zone su emiocionalne ubojice za gledatelje.  Te asfaltne zone su kao da stavljate tri kondoma.”

Kako bi objasnio ono što misli, Wurz je za primjer uzeo VN Mađarske 2015. te VN Velike Britanije 2014.

“Sjetite se Mađarske prošle godine kada je Hamilton izletio u pješčanu klopku te pao na osmo mjesto, pa je do kraja utrke hvatao Rosberga. To je bilo sjajno! S druge strane, sjetite se Velike Britanije, kada je Hamilton izletio u zavoju Copse, gdje je izgubio tek pola sekunde, samo zato što je bila asfaltna izletna zona. Da je zapeo u šljunčanoj klopci, navijači bi poludjeli, psovali u tom emocionalnom trenutku. Stoga vam uzbuđenja mogu donijeti i druge stvar, a ne samo pretjecanja.”


Odgovor

5 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Što nije da će se napraviti šljunčana izletna zona u Parabolici 2017.?


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Pa realno,brate mili. Svaka čast!


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    S svim se slažem u vezi asfaltnih zona, tamo 2002 kad su počele više manje sve staze dobivati asfaltne zone nekako nisam vidio neki problem s tim, jer sam imao tek 8 godina pa nisam još shvaćao pravu bit utrkivanja još sam bio i sretan s tim jer sam u to vrijeme od jutra do mraka ganjao onu f1 challenge 99-02. A sada mi je baš žao što na svakoj stazi doslovno imaš asfaltnu zonu i danas, ako vozač pogriješi, ljepo se vrati na stazu ko da se ništa nije dogodilo.
    Inače moram prokomentirati da je ovo jako ljepo usporedio:)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.