Monisha Kaltenborn – Ponašanje Ericssona i Nasra je neprihvatljivo

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Felipe Nasr, Sauber

Felipe Nasr, Sauber

Sauberova šefica Monisha Kaltenborn osudila je ponašanje Felipea Nasra i Marcusa Ericssona na VN Monka. Duo se sudario tijekom VN Monaka u zavoju “La Rascasse” u 48. krugu nakon što je Ericsson pokušao prestići Nasra s unutarnje strane. Incident je doveo do dvostrukog odustajanja Sauberovih vozača.

Nasr je preko radio komunikacije obaviješten da mora pustiti Ericssona, ali Brazilac je, očito, ignorirao zahtjev, a Šveđanin je nakon utrke tvrdio da je primio poruku da slobodno može napasti.
Kaltenborn, svejedno, naglašava da je isključivo njihova krivica što nisu završili utrku i krivnju svaljuje na obojicu svojih vozača. Tvrdi da se slični incidenti više neće događati.

“Ovo je neprihvatljivo ponašanje za oba naša vozača. Naporni rad naše ekipe tokom cijelog vikenda završio je u tom sudaru. Marcus i Felipe znaju koliko rada je uloženo u svaku utrku. Imaju odgovornost odvoziti utrku do kraja. Nakon evaluacije cijele situacije, važno je brži automobil plasirati što više naprijed u poretku, a naša odluka se temeljila na podacima sa staze. Nakon toga, obavijestili smo vozače, a oni znaju svoje dužnosti i kako to izvesti.  Takav incident neće se više ponoviti.”

Ercisson je zbog izazivanja sudara dobio kaznu od +3 mjesta za VN Kanade.


Odgovor

1 komentar

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    nije dobro, dovoljno što je Sauber u banani, kamoli da još imaju rat između vozača.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.