Alonso zadovoljan rezultatom, ali ne i bolidom

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 7 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso je nakon utrke bio sretniji s petim mjestom nego McLarenovom formom i izvedbom tijekom cijelog vikenda. Španjolac je osvojio najbolji rezultat u dosadašnjoj sezoni – i najbolji od prošlogodišnje VN Mađarske – hrabrom i pametnom vožnjom bez grešaka u kaotičnoj VN Monaka. Ali, priznao je da se mučio s balansom bolida cijeli vikend te da je najpozitivniji u cijeloj priči ostvareni rezultat.

“Osjećaj je dobar, jer kada završite tako tešku utrku na dobroj poziciji – osjećate zadovoljstvo. Najbolje u cijeloj priči je to peto mjesto. Nije bitno jeste li zadovoljni ili ne sa svojom utrkom ako rezultata nema. Ne možemo izvući mnogo zaključaka. Staza je unikatna u kalendaru i potpuno različita od ostalih. Rezultat je najbolji u dosadašnjoj sezoni. Nivo konkurentnosti nije bio sjajan. Mučili smo se s tempom cijeli vikend, tako da moramo mnogo toga popraviti.”

Dvostruki svjetski prvak priznaje da utrka nije bila lakam pogotovo sa svim promjenjivim uvjetima na stazi.

“Osjećate veliko zadovoljstvo kada završite zahtjevnu utrku – a ova je, zasigurno, bila takva. Bilo je teško od početka, nulta razina vidljivosti iza sigurnosnog automobila, a onda pogađanje i opipavanje gripa jer su to bili prvi mokri krugovi u vikendu. Svakako treba spomenuti i promjenu na gume za suho što je itekako riskantno –  samo jedan centimetar na mokru liniju znači sudar – to je ipak Monako.”


Odgovor

7 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Nando moj ☺ idol moj! :-D Treba da mu se zabrani da drži volan s obje ruke. Nema više smisla, frajer u konzervi Hebe mamu Rosbergu koji vozi svemirski brod….pa misliim…u poređenju s Mercedesom, Honda trenutno i jeste obična konzerva na točkovima. I u takvom bolidu održati lekciju Finconijemcu….


    0
    0

    0
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Nesretni Alonso. Svako malo ga “vrbuju ili se on sam ponudi da spašava top momčadi od blamiranja dok ovi provode tranziciju, sistematizaciju, revoluciju. Bandić bi rekao, “preslagivanje”.
    Kad pomisle da je došl vrijeme da napadnu vrh I borbu za naslov, Alonso će dobit nogu, ili sam otići, a oni će dovesti mladog popularnog vozača.
    U Ferrariju su mislili kako je došlo vrijeme za takvo što I kako će Vettel I njihovo “preslagivanje” uroditi plodom.
    Zeznuli su se. Ferrari se možda ponovo krivo presložio a i Vettel je ipak slabiji od Alonsa.
    Ron D., kao da je znao da će njihovo “preslagivanje” biti katastrofa I sjetio se magarčine Alonsa. Kad, I ako ikada McLaren bude imao bolid za naslov Alo će dobit nogu od Rona. Britanac je oportunist I nije zaboravio pizdarije 2007.
    Alonso je najveći prvak, ali prvak pogrešnih odluka.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Nije Ron Dennis doveo Alonsa u McLaren nego je Honda. Tako da jedini način da Alonso ode iz McLarene je samovoljno ili dobije otkaz od Honde.


      0
      0

      0
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Ja to nigdje nisam pročitao? Samo špekulacije. Možda sam propustio?
        Ne vjerujem kako neko Ron Dennisu u vlastitu kuću može dovesti nekoga bez njegovog pristanka I blagoslova. Mislim da je ta priča lažnjak.
        Na kraju krajeva, Alonso vozi za Mc Laren-Hondu, a ne za Hondu. Ima da leti ako Ron tako odluči. Mislim da je partnerstvo McL Honde bitnije od npr. parnerstva Alonso-Honda(ako takvo parnerstvo uopće postoji)?


        0
        0

        0
  3. nemampojma Prikaži

    Kako nece biti zadovoljan vozi bolid koji kedva da ide i cupa iz njega moguce i nemoguce nadam se da ce iduce godine biti bolje ostaje da ispratim ovu sezonu i da gledam kako ce ta honda proraditi i dali ce biti sve uredu iduce godine.:-)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.