Kvyat i Ericsson dobili kaznu od 3 mjesta za iduću utrku

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Kvyat i Ericsson dobili kaznu od 3 mjesta za iduću utrku

Ante Vetma

Daniil Kvyat i Marcus Ericsson odlaze iz Monaka s poklonima – i jedan i drugi su dobili 3 dodatna mjesta na gridu za iduću utrku, VN Kanade.

Rus je imao problema već od samog početka utrke zbog čega je prilikom ulaska sigurnosnog automobila u boks već bio u značajnom deficitu. Zbog toga je kasnije pokušavao neke riskantne poteze, a jedan od njih definitivno nije uspio, i to onaj s Kevinom Magnussenom u zavoju Rascasse.

Suci su zato odlučili Kvyatu dati 3 mjesta na gridu za Montreal i 2 kaznena boda. Sada ih ukupno ima 7.

“Utrkivali smo se,” rekao je Kvyat. “Dvaput me agresivno blokirao i onda smo se dotaknuli. Idući zavoju sam pokušao ući s unutarnje strane i on me potpuno blokirao, znate. Ne mogu proći kroz zidove, pa sam prošao kroz njega.”

“To je bilo to. Kad nađete vozača koji vas zaista ne želi propustiti – onda se ponekad ovo dogodi.”

Kvyatu želimo da što prije nađe vozača koji će ga htjeti propustiti.

Ista kazna za pomahnitalog Ericssona

Tri mjesta kazne dobio je i Ericsson zbog sudara s momčadskim kolegom. U trenucima kad njegova ekipa nema novca niti za proizvodnju rezervnih djelova, Ericsson je odlučio da ne bi bila loša ideja isprobati jedan harakiri potez nad tvrdoglavim timskim kolegom koji ga nije htio propustiti nakon timske odredbe.

“Osjećao sam se jako dobro na ultrasoft gumama. Hvatao sam ga [Nasra] tri ili četiri sekunde po krugu. Pitao sam ekipu koja je procedura i rekli su mi da će me propustiti jer je razlika u brzini bila prevelika.”

“Sedam ili osam krugova nije me puštao i rekao sam im “Čujte, gubim previše vremena” i rekao sam da ću pokušati pretjecanje, na što su mi odgovorili “Da, samo daj.”,” rekao je Ericsson.

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9621 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3882 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj