Hamilton: Trebamo još mekše gume za Monako kako bi utrku učinili zanimljivom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton nije siguran da su ultra mekane gume dovoljno mekane za Monako, već smatra da bi trebale biti još mekše kako bi imali više promjena guma tijekom utrke te tako izbjegli uobičajenu “Monako procesiju”. Aktualnom svjetskom prvaku ne ide posljednjih godina u Monaku. Prošle godine je imao sjajnu priliku za pobjedu, te je bio najbrži tijekom cijelog vikenda, no odluka o promjeni guma koju je donio sa stratezima odnijela mu je pobjedu, te je na kraju završio kao treći.

“Za mene, ultra mekane gume nisu mekane. Mi trebamo ultra, ultra, ultra, ultra mekane gume, četiri puta mekanije od trenutnih kako bi mogli imati više zaustavljanja u boksu. To bi moglo pomiješati stvari ovdje. U mojim prvim godinama smo imali više zaustavljanja, pa je bilo i zanimljivije. Ove godine ćemo biti dvije sekunde brži nego prošle, ali po pitanju pretjecanja će i dalje biti isto.”

“Zadnje tri ili četiri godine smo imali utrku sa samo jednim zaustavljanjem u boksu, što je ustvari najdosadnije. Svi znaju da ako osvoje pole position da će i pobijediti, to je najdosadniji mogući scenarij. Svi koji očekuju uzbudljivu utrku ovdje bi trebali znati da je ovo staza na kojoj stvarno ne možete pretjecati, stoga će kvalifikacije biti utrka. Neće vidjeti da se borimo, vidjet ćete kako se bolidi slijede.”


Odgovor

2 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Fascinira me to što žele još mekanije gume a onda kad im na TR-u tokom trke kažu da ih štede onda pi*de i govore da se previše mora paziti na gume i gorivo i da takva F1 nema smisla…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.