Vettel: Ferrari pritišće preko limita kako bi uhvatio Mercedes

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Vettel: Ferrari pritišće preko limita kako bi uhvatio Mercedes

Marko Rakić

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel kaže da agresivna strategija Ferrarija neće uvijek ići najbolje, kao što su ambicije u Maranellu. Nijemac inzistira da vozi bolji auto nego što je to bio slučaj prošle godine, iako je već nakon druge utrke imao jednu pobjedu u džepu.

“Postali smo bolji, samo što to rezultat još ne pokazuje. Zaostatak za Mercedesom je još uvijek tu, no mnogo smo im bliže. Ne možete pomicati planine preko noći.”

Utrka u Španjolskoj bila je velika prilika za Ferrari, no imali su iznenadnog gosta u vidu Red Bulla, čiji je Verstappen uzeo pobjedu sekundu prije Kimija. Ferrari je tako na testu koji se održao u utorak i srijedu odrađivao program usavršavanja kvalifikacijske forme, koja nije blistava ove sezone.

“Stvarno dajemo sve od sebe. Ponekad možda i  previše. Ali moramo sve isprobati.”

“Lov uvijek mora biti balansiran. Možda su neka poboljšanja došla prerano, ali ako mislimo da je nešto dobro za brzinu bolida, onda to želimo što prije probati na stazi.”

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9621 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1198 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Ferrari#Vettel

Komentiraj

2 komentara

  1. sam naslov govori sve … tu je “prokletstvo” ferraria . taj pritisak koji ako je umjeren može bit poticaj no ako je pretjeran onda je teret . zašto je u svoje vrime domenicali dava izjave kakve je dava ? zbog pritiska , zbog kojeg su angažirali cilu “vojsku” aerodinamičara ( tombazisa , agathangeloua , bigoisa itd ) doveden je allison … 2014. su nešto fulali sa PU zbog čega je marmorini dobija nogu ali … jesu li zaista fulali ? jer marmorini je izjavija ( možda se opravdava ? ) da su žrtvovali potencijal PU na račun aerodinamičkih poboljšanja . kako bilo , na njegovo misto je doveden binotto , lani su ostvarili 3 pobjede i poprilično unaprijedili PU . sad je PU još malko “ojačana” ali izgleda da “šepa” aerodinamika u odnosu na mercedes , a pogotovo na RB šta se vidilo u španjolskoj . ferrari je jako dobar u brzim šikanama ali u srednje brzim i sporim je lošiji od spomenutih . jbga , staze uglavnom imaju više srednje brzih i sporih nego brzih šikana na žalost ferraria i fanova . izgleda da imaju i problem zagrijavanja guma šta im stvara probleme u Q/brzom krugu šta nije lako nadoknađivat kroz trku uprkos najčešće odličnom startu ( makar jednog vozača ) . nadogradnje su OK no samo ako su “uspješne” , izbalansirane sa cjelinom . uzalud nadogradnje ako se “sudaraju” ( ka 2 antivirus programa u računalu ;) ) ferrari je ima problema sa aerodinamilom ( sudeći po broju angažiranih aerodinamičara ) koji i danas rješava ( npr posli 5 sezona pull roda prelazak na push rod ) za razliku od merca , a još više RB koji su tu isprid pa “samo” evoluiraju već odličnu “platformu” . nije lako , a pritisak , imperativ sve čini težim pri čemu se zbog brzine iznalaženja rješenja događaju i greške .


    0

    0