Vettel: Ferrari pritišće preko limita kako bi uhvatio Mercedes

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 2 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel kaže da agresivna strategija Ferrarija neće uvijek ići najbolje, kao što su ambicije u Maranellu. Nijemac inzistira da vozi bolji auto nego što je to bio slučaj prošle godine, iako je već nakon druge utrke imao jednu pobjedu u džepu.

“Postali smo bolji, samo što to rezultat još ne pokazuje. Zaostatak za Mercedesom je još uvijek tu, no mnogo smo im bliže. Ne možete pomicati planine preko noći.”

Utrka u Španjolskoj bila je velika prilika za Ferrari, no imali su iznenadnog gosta u vidu Red Bulla, čiji je Verstappen uzeo pobjedu sekundu prije Kimija. Ferrari je tako na testu koji se održao u utorak i srijedu odrađivao program usavršavanja kvalifikacijske forme, koja nije blistava ove sezone.

“Stvarno dajemo sve od sebe. Ponekad možda i  previše. Ali moramo sve isprobati.”

“Lov uvijek mora biti balansiran. Možda su neka poboljšanja došla prerano, ali ako mislimo da je nešto dobro za brzinu bolida, onda to želimo što prije probati na stazi.”


Odgovor

2 komentara

  1. avalon Prikaži

    sam naslov govori sve … tu je “prokletstvo” ferraria . taj pritisak koji ako je umjeren može bit poticaj no ako je pretjeran onda je teret . zašto je u svoje vrime domenicali dava izjave kakve je dava ? zbog pritiska , zbog kojeg su angažirali cilu “vojsku” aerodinamičara ( tombazisa , agathangeloua , bigoisa itd ) doveden je allison … 2014. su nešto fulali sa PU zbog čega je marmorini dobija nogu ali … jesu li zaista fulali ? jer marmorini je izjavija ( možda se opravdava ? ) da su žrtvovali potencijal PU na račun aerodinamičkih poboljšanja . kako bilo , na njegovo misto je doveden binotto , lani su ostvarili 3 pobjede i poprilično unaprijedili PU . sad je PU još malko “ojačana” ali izgleda da “šepa” aerodinamika u odnosu na mercedes , a pogotovo na RB šta se vidilo u španjolskoj . ferrari je jako dobar u brzim šikanama ali u srednje brzim i sporim je lošiji od spomenutih . jbga , staze uglavnom imaju više srednje brzih i sporih nego brzih šikana na žalost ferraria i fanova . izgleda da imaju i problem zagrijavanja guma šta im stvara probleme u Q/brzom krugu šta nije lako nadoknađivat kroz trku uprkos najčešće odličnom startu ( makar jednog vozača ) . nadogradnje su OK no samo ako su “uspješne” , izbalansirane sa cjelinom . uzalud nadogradnje ako se “sudaraju” ( ka 2 antivirus programa u računalu ;) ) ferrari je ima problema sa aerodinamilom ( sudeći po broju angažiranih aerodinamičara ) koji i danas rješava ( npr posli 5 sezona pull roda prelazak na push rod ) za razliku od merca , a još više RB koji su tu isprid pa “samo” evoluiraju već odličnu “platformu” . nije lako , a pritisak , imperativ sve čini težim pri čemu se zbog brzine iznalaženja rješenja događaju i greške .


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.