General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Prosuo ga Novak k`o vrećicu riže. :chill:
Svaka čast.

BTW, ima nekoliko stvari koje su "gore" od spusta na Streifu.
Jedna od njih je super-G na Streifu.
Barem u današnjoj postavci kapija. :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Frantic je napisao/la: 27.01.2019., 18:02 BTW, ima nekoliko stvari koje su "gore" od spusta na Streifu.
Što nije valjalo s današnjim Super-G-em :neznam:
Baš smo stari i ja komentirali da je staza super.

Frantic
Formula 1
Formula 1
DaveGilmour je napisao/la: 27.01.2019., 20:24
Frantic je napisao/la: 27.01.2019., 18:02 BTW, ima nekoliko stvari koje su "gore" od spusta na Streifu.
Što nije valjalo s današnjim Super-G-em :neznam:
Baš smo stari i ja komentirali da je staza super.
Da, postavka je bila apsolutno super. :thumbs:
Nama pored malih ekrana. :mrgreen:
Kada sam rekao "gore" u mom gornjem postu, nisam mislio na "lošije", već na "zajebanije". ;)
Nisam u životu vidio zajebaniju super-G postavku.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Frantic je napisao/la: 27.01.2019., 20:40 Da, postavka je bila apsolutno super. :thumbs:
Nama pored malih ekrana. :mrgreen:
Kada sam rekao "gore" u mom gornjem postu, nisam mislio na "lošije", već na "zajebanije". ;)
Nisam u životu vidio zajebaniju super-G postavku.
Onda se slažemo :D
I mi smo komentirali da Super G izgleda teži od spusta :mrgreen:

Vidjelo se da je postavka zajebana jer su skoro svi radili greške. Jedino je Ferstl uspio odvoziti koliko-toliko čistu vožnju što mu je na kraju i donijelo pobjedu iako sama vožnja nije bila nešto spektakularno brza.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ne znam di bi smjestio post pa cu ovdje

Naime, zelim podjeliti sa vama jednu lijepu vijest

Kad vec pisemo o kupovinama automobila zasto onda ne i o stanovima/kucama..

E pa eto, prije nesto vise od mjesec dana smo zena i ja kupili stan

Nekako plan je bio kupiti nekretninu tu u njemackoj ali nismo mislili da ce bas tako vrzo doci tako da smo i mi malo iznenadjeni..

Sve je pocelo jednog dana na poslu. Dosadno bilo pa kao idem malo gledat kuce i stanove da skratim vrijeme i tako naletim na stan. Odemo pogledat, i eto ga

Stan je 21 godinu star tj zgrada u kojoj je ukupno 10 stanova. Mala zgradica izgledao kao velika kuca zapravo. Ja sam prvo mislio da je unutra 4-5 stanova al ipak ima 10...

Mali gradic (windischeschenbach) 5k stanovnika i 15km od weidena u kojemu sam zivio prije koji ima 40k...

Stan je fakat super. 75m2, dvije sapvace, kupaona sa kadom i tusem, wc, spajz, dnevna sa blagovaonom i kuhinja. Nije bio rentan nego je vlasnica, vrlo pedantan inuredan babac, zivjela u njemu od prvog dana. Kupaona i kuhinja full namjestene i to vrlo kvalitetno i uredno. cak ima i sef u zidu u wc-u preko kojeg je sliku drzala

Na prvom katu smo sa solidno velikim balkonom (stol i 4 stolice bez greske), centralno na plin, veseraj u podrumu, ostava za bicikle, dodatno ogradjen dio kao beka ostava kako zna bit inace u stanovima... Uz to jis u potkrovlju ogradjen dio isto ostava ccw 5m2 ali je potkrovlje prazno skroz tj nitko ne koristi pa mogu koristiti i 150m2 ako treba.. uz to, ono cemu se uopce nismo nadali tj nismo ni pomisljali na to, su garaza i car port (natkriveni parking odmah uz garazu) i to jedini nsss garaza ima struju provedenu pa su i vrata motorna. Jos garaza ima krov kao kuca pa iznad garaze koja je nrkih 25m2 je jos jedno potkrovlje zapravo. ubilo se za skladiste svega i svacega. Od gradjevinskog materila do cega god...

Zaista, sam Bog nam je poslao stan. Iz prvog pokusaja smo dobili i vuse negi smo trazili..

Kupovina stana vrlo lako bude nocna mora. Imilion stvari moze ne pasati. Npr.,nema balkon, ili je na 4 katu, ili je u koka stanju, ili je u centru pa nema parkinga bas, ili nema plinsko centralno, ili je u podrumu ili na tavanu... Ma masu toga... I dalje ne vjerujem da se sve tako poklopilo da cak imamo i tu garazu i parking sto nam nije palo na pamet da bi oboje mogli imati i slicno...

Od radova prije useljaja.. zapravo nismo morali nista dirati. Cak je i stari laminat mogao ostati. Bio je dotrajao ali nije bila hica da se mijenja.

Ipak, njega smo maknuli iz dnevne/blagovaone, ostale sobe su imale linoleum i to sam isto maknuo. Jedino je djecja imala tepih koji je ostavljen jer je novi i u super stanju.

Plafoni su svi bili u tapete oblozeni koje ne volim ali su bile odlicno postsvljene. Ipak, kad je stan vec bio prazan skinuo sam ih i pregletao plafone. Znaci skinuli smo tapete, pogletali platone, maknuli laminat i linoleum i pistavili laminat 10mm klase 33, smedji hrast, i sve zidove pokrecili i to je to. I da, lampe kupili jer ih nije bilo nikakvih. Za dnevnu cu sam napraviti luster...

Susjedstvo i zgrada su fakat mirni. zapravo susjede imamo samo preko puta ulice a u zgradi kao da nikoga nema. Totalna tisina

Cijena je 120000 plus troskovi poreza, agenta, biljeznika.. ukupno 130k za stan, garazu i sve sto ide... Kamata 2% s tik da sam ja vec imao kredit za mercedesa koji je velik zapravo a zena nije uopce imala ugovor za stalno nego je bila na probnom radu od 6 mjeseci a radila tek 3 mjeseca. Naravno, ni polog nismo imali nista a ds ne pricam o 10-20% od iznosa kredita...

I zena to sto je radila je bila prijavljena na ssmo 140h mjesecno a ne na puni iznos od 160h... E to je njemacka. Nazalost, u hr to se ni sanjat je moze... I da, moja placa uooce nije bas neka za njemacke pojmove i posa/struku koju radim.i opet ide...

Sto se tice rate, ona ce nam biti jednaka mjesecnoj stanirini koju bi placali da smo takav stan unajmili a kredit je na 25 godina... Stovise, kako vidim cijene najma u zg rastu i nisu bas puno manje od 650 eura za 75m2...

Eto, krov nad glavom je rijesen, sad jos samo popuniti sve sobe i onda udri tako 25 godina a onda kud koji mili moji

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
Čestitke @zelot :pivo:
Prvo preseljenje, posao, auto, sad stan (ne znam je li "pao" ženi auto u međuvremenu)
E sad me poslušaj.
Uzmi mali kamenčić i stavi ga u obuću, neka malo žulja. ;)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
svaka čast! odlična kupovina! sretno!
kvadrat za 1600 e....džabe!
gledam na mapi gdje živiš...nije loše. veliki gradovi nisu predaleko. na straži pored plzena...norisring, sachsenring... :mrgreen:
i mudro frantic zbori. :gandalf:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Čestitam, to je ogromna stvar, riješio si nešto na čemu će ti sin, njegov sin i još par generacija zahvaljivati. Neka je sa srećom!

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Cestitke i od mene :). Mozda i najvaznija stvar rijesena :thumbs:
slikaslika slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Čestitke i od mene. :)

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Cestitam.. Mi gradimo, hocem nesto po svome..
Lajkam kupnju naspram stanarine :thumbs: Sestra i sogi bas traze kucu u Munchenu i okolici..Kad nadju, stan ce prodat a kako to tamo ide, nestat ce za 2 dana jer je lokacija odlicna..
Hoce vece redi djece..
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la:Čestitke @zelot :pivo:
Prvo preseljenje, posao, auto, sad stan (ne znam je li "pao" ženi auto u međuvremenu)
E sad me poslušaj.
Uzmi mali kamenčić i stavi ga u obuću, neka malo žulja. ;)
Hehe, dobra stara sa kamencicem.. ja znam za to u smislu sta napravit kad te cipela zulja? Ubaci kamencic slika

Hmm da zeni auto. Evo bas danas idemo po njega i na cevape u nurnberg slika

Clio 2 benzinac smo uzeli za 1250e. Nimalo hrdje, klimica el podizaci i retr i dosta...

zelot
Formula 1
Formula 1
Hvala svima na cestitkama

Da, ako Bog da zdravlja i potomaka bit ce sretni. Oduvijek sam htii nesto stvoriti i siriti imovinu a ne samo prodavati sto je danas veliki slucaj. Mame i tate i babe i djedovi se lomili za kuce,zemlju, stanive dabi danasnja generacija samo cekala da to proda...

Jos jednom hvala svima. Kad pocistimo sve i namjestimo bacim par fotkica

Frantic
Formula 1
Formula 1
Haj, živio još jednom :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Glückwunsche @zelot, sehr gut :thumbs: Ako budeš ikako dolazio u Stuttgart javi se ovdje :) pa da te (ja) tifos - navijač Ferrarija odvedem malo u tvornicu Mercedesa, Daimler, muzej da vidiš McLaren Mercedes MP4/20 i W07 ... :mrgreen:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Čestitam @zelot, odvažan i pametan potez. Nek je sa srećom! :D

zelot
Formula 1
Formula 1
@CrashOverride opa to je vec poduhvat. Zelim ti puni srece, zivaca, volje, para, i najbitnije, dobrih i pedantnih majstora. Sretno u svakom pogledu.

Ja u ovo malo radova sto sam imao sam na dnevnoj bazi bio u ducanu i kupovao materijal i alat. Stalno neku kurac treba i fali i kako radovi idu tek se onda neke odluke mijenjau i ideje dolaze itd itd... A ovo moje je naspram kao maketa mrcinskog jedrenjaka i ono govno iz kinder jajeta

@Sarma

Obecajem da cu se javit cim me put nanese u blizinu stuttgarta a mozda na ljeto i ciljano zapalim u muzej mercedesa tamo mada ima nesto i u minhenu ali vjerojatno je u stuttgartu bolji

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Ako čovjek zacrta ostati na jednome mjestu, kupovina stana je najbolje riješenje, jer renta te pojede. Čestitke Zeli i neka je sa srećom 🍻
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Perica9
Formula 1
Formula 1
Počela je utrka u Schladmingu :aww:

Govori se da ima oko 50k ljudi na utrci...
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Čestitke @zelot ...
@Crash nadam se da ćeš uspjeti u namjeri.
Ja nisam siguran da ću uspjeti "preći" iz stana u kuću iako mi je to velika želja.
Moj savjet, prvo dobar projekat pa dobar nadzor. Koliko god izgledalo skupo u početku, na kraju se višestruko isplati.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡