Red Bull Racing

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
hattrick je napisao/la:To je sigurno galvni razlog.. no neki navode da ih ima više, pa reko, red je i da to napišem. ;)
The Austrian head of Motorsports at Mercedes also revealed these engine supply discussions were for 2016 aggregates. Manor this year have been using 2014 PU’s so a deal with Mercedes will see them using the latest engine technology in 2016.

Beside the obvious new rival, Red Bull has another problem in their hunt for a new relatively loud bit – to nail into the back of their cars. They have a contract with Infinity as their title sponsor for 2016 and the luxury brand of Nissan is a direct competitor of Mercedes in the consumer market.

Infiniti are not so much a competitor of Ferrari and Fiat boss Sergio Marchionne has already confirmed earlier in the season that the Italian manufacturer would talk “to everyone with a serious intent.”
..naravno, glavni je razlog onaj što si naveo. Puno para, izvrsni inžinjeri i eto zla za Merc. Čudno mi je samo, kako to da Ferrari ima tako dobar odnos sa RB-om, a izgleda da su dobro surađivali i prije (dok je TR uzimao njihove agregate), a bili su toliki neprijatelji na stazi. Čudna je ta F1.

Iako sam te citirao, nadovezujem se na sve predhodne komentare.

Prvo Red Bull Ferrari zvuči super, barem meni. Radi se o dva vrlo jaka brenda. Naravno zvuče super sa marketinške strane, ali nisam siguran da dobro zvuči kada je u pitanju Newey + Ferrari = RB na vrhu. No i Ferrari ima svog Neweyja pa ćemo vidjeti s te strane što će se dogoditi u narednim godinama.

Ako je Ferrari toliko otvoren i siguran u sebe to onda znači:
1) Ferrarijevo vodstvo je novo vodstvo. Na čelu se nalazi čovjek koji ima talijansko ime i prezime, ali onaj tko ga je čuo rekao bi da se radi o amerikancu, u ovom slučaju kanađaninu. A svi znamo koliko ameri (kanađani) vole velika imena, velike sponzore, ekstremne sportove itd (u ovom slučaju radi se o Red Bull-u).
2) osovina Red Bull Ferrari nije samo jaka sa marketinše strane, već za posljedicu ima puno veće značenje u F1. Ferrari iako ima pravo veta danas nema toliki utjecaj kada se donose odluke za zelenim stolom (kada su u pitanju nova pravila i bilo što drugo). Mercedes trenutno ima vodeću ulogu jer opskrbljuje najveći broj timova. Kada bi došlo do suradnje RB - Ferrari, to bi bio jaki savez, vjerojatno jači od Mercedesovog. U tom savezništvu imali bi Ferrari, RB, Toro Rosso, Haas, Sauber. Eventualno bi možda ispao Sauber, ali o tom potom.
Dakle ako danas imamo 4 najjače i najbogatije momčadi na gridu (Ferrari, Merc, RB i McLaren), dvije od 4 bile bi na istoj strani.
3) Danas PU (motor) čini glavnu razliku, do prije 2 godine to je bila aerodinamika. Moje mišljenje je da će se do (do kraja) 2018. godine svi PU izjednačiti, a onda će opet nastupiti aero koja čini raliku između bolida. Mislim da su toga svi svjesni, pa i Ferrari, stoga im nije problem svojim PU opskrbiti RB.
4) Ferrari bi možda kroz ovu suradnju uspio isposlovati neke daljnje suradnje i izvan F1, ali možda bi imao i dostupan ulaz u Red Bull-o vrtić (čitaj Verstappen). Negdje ipak treba smjestiti svu tu djecu ;) .

Eto to bi bilo nekakvo moje mišljenje o ovoj suradnji. Nezz... da li je ova suradnje vrijedna sveg ovog prije navedenog, ali mudre glave u Ferrariju znaju što rade. Ako se ovo dogodi, onda su stvarno zapuhali neki novi vjetrovi u Maranellu. :cool:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Merc je ispao kakav je ispao...ništa čudno.
Ferrari očito zeli dobar pakt sa RBR-om a i dobru jaku zdravu konkurenciju u vrhu da tjeraju jedni druge na maksimum ;) biti će svega 2016 ukoliko se sve ostvari, a TR bi isto mogao biti dobra prijetnja Williamsu pa bi imali borbu na svim frontovima.
Sauber sigurno ostaje na Ferrariju...nemaju razloga za promjenu.

Sve u svemu nadam se da će RBR i Ferrari sklopiti ugovor.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Snabdijevanje 5 momčadi bi mogao biti mali problem, pa ne bi čudilo ako bi Sauber otišao na Renault, a tih glasina je već bilo.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Znaš što...Sauber na Renault u njihovoj situaciji (financije jel) ne bi bio pametan potez jer bi F1 mogla lagano izgubiti Sauber za 2017 pa nadalje...svi znamo da Saubera trenutno jedino Ferrari gura u srednju konkurenciju i put ka bodovima spasa...a pod lošim Renaultom to bi bilo praktički nemoguče po mom mišljenju.
Ima mozda i druga mogucnost da Sauber pređe na Mercedes, ali...

Trenutno jedino Ferrari je prava alternativa, ako ne mozes dobiti Mercov motor ,a ne zeliš nepouzdani i loš Renault...Hondu necu ni spomenuti.
slika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Možemo očekivati da Ricci ponovo počne pobjeđivati Vettela. To je realna pretpostavka jer po svim parametrima rb-ova šasija je bolja od ferrarijeve.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Komentari su ti na razini vrtićkog klinca, Dakle iz teme u temu trkeljaš jer imaš potrebu za time. Inače GP1.hr je odlična stranica za takve stvari, pa bi bilo super da se katapultiraš upravo tamo.
Koliko ti godina imaš? 20? 25? 30+? Jel misliš da ti priliči u 10 ujutro s.rat po forumu?

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ante i ja smo stavili opciju da administratori po slobodnoj procjeni mogu nekoga banirati/protjerati s foruma . Dakle, ako netko bude narušavao red i mir koji vlada ovdje, poticao svađe, bit će uklonjen.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la:Komentari su ti na razini vrtićkog klinca, Dakle iz teme u temu trkeljaš jer imaš potrebu za time. Inače GP1.hr je odlična stranica za takve stvari, pa bi bilo super da se katapultiraš upravo tamo.
Koliko ti godina imaš? 20? 25? 30+? Jel misliš da ti priliči u 10 ujutro s.rat po forumu?
Svaka čast :koska: lik je ajme.
slika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Explorer je napisao/la:Ante i ja smo stavili opciju da administratori po slobodnoj procjeni mogu nekoga banirati/protjerati s foruma . Dakle, ako netko bude narušavao red i mir koji vlada ovdje, poticao svađe, bit će uklonjen.
Nema problema. Ako je cilj ovog sajta promicati jednoumlje i veličanje Sebastiana Vettela možda je i bolje da ga zaobilazim jer pojedini komentari koji su najblaže rečeno uvredljivi i skloni brisanju od strane moderatora koji ne rade svoj posao, nego eto sad Ante "promovira red".
A za sve one koji se ismijavaju mogućnosšću da rb pretekne ferrarija bi savjetovao da malo uzmu kalkulatore u ruke i izračunaju koliko je Ricci zaostajao za Kimijem,a startao je među zadnjima. Sa pouzdanim ferrarijevim motorom sigurno ne bi startao odozada niti bi imao nedostatak maksimalne brzine. Pozdrav. :chill:
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ne znam čemu toliko ogorčenje oko Sebastiana Vettela, zbilja ne znam.
Što se tiče tebe samog, provrti sve postove i komentare na ovom portalu, Gp1 i gdje te još ima, pa pogledaj malo da si uvijek ti u pravu. Dakle niti jednom se nije dogodilo da si ti nešto pogriješio ili slično. Misliš li da si tako pametan? Stari moj nisi ni izbliza. Ovdje nitko ne promovira red, već vlada zdrava atmosfera. Ako ti ne odgovara, doviđenja, a ako ćeš namjerno radit nered, s guštom ću ti dat ban. I to je to s moje strane, nemam se više namjeru raspravljati. Ako imaš potrebu nešto reći, možeš na privatne poruke ili na temu prigovori. Hvala!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
po čemu to dani radi nered, ne razumijem. :?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Kao što rekoh, pitanje i slično u temu prigovori ili na privatne poruke.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Dani je napisao/la:
Explorer je napisao/la:Ante i ja smo stavili opciju da administratori po slobodnoj procjeni mogu nekoga banirati/protjerati s foruma . Dakle, ako netko bude narušavao red i mir koji vlada ovdje, poticao svađe, bit će uklonjen.
Nema problema. Ako je cilj ovog sajta promicati jednoumlje i veličanje Sebastiana Vettela možda je i bolje da ga zaobilazim jer pojedini komentari koji su najblaže rečeno uvredljivi i skloni brisanju od strane moderatora koji ne rade svoj posao, nego eto sad Ante "promovira red".
A za sve one koji se ismijavaju mogućnosšću da rb pretekne ferrarija bi savjetovao da malo uzmu kalkulatore u ruke i izračunaju koliko je Ricci zaostajao za Kimijem, a startao je među zadnjima. Sa pouzdanim ferrarijevim motorom sigurno ne bi startao odozada niti bi imao nedostatak maksimalne brzine. Pozdrav. :chill:
Zaboravljaš da je Kimi prvu šikanu u Monzi prošao kao ZADNJI, dakle IZA Riccija, koji je već bio jedno 2 mjesta ispred. ;)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

mcl
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Mclaren,Hamilton
Prosto mi je smesno da Red Bul trazi motore od Ferrarija .Ja kao navijac Mclarena ne mogu da zamislim da Mclaren ide da moli Ferrari da im daju motor .Prvo po meni pa Ferrari ni sad ne sme da da jednom zauberu isti motor koji koriste oni a kamoli da sledece sezone da daju Red Bulu .Ako se Ferrari i odluci za saradnju sa RBom to moze da znaci da i oni sami ne veruju da ce moci sledece sezone da se bore za titulu pa po toj ligici da sto vise mogu ostete Mercedes .Jer pazite scenario gde Ferari sledece sezone pobedjuje Mercedes a Red Bul bije Ferrari sa njihovim motorom i prakticno im RB uzima titulu .Taj scenario i nije tako nemoguc samo me interesuje kakvo bi tek onda sranje bilo ne samo u Ferrariju nego u celoj Italiji.Na kraju da Ferrari i pobedjuje RB sta bi sve onda culi iz RBea i kakva bi kuknjava bila da im Ferrari ne daje iste motore ,kad ovoliko danas kukaju na Renault.
Iz svega ovog ne znam sta ce i Ferrariju a i RB u sve ovo .Ferari iz ovog svakako ne moze da dobije dobru reklamu

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Što bi bilo kad bi bilo.. komentar, sa par tvrdnji koje nestoje, tipa one "Svakako ferrari nemože sa tim imati dobru reklamu." Tu si totalno fulao, bez obzira na rezultat (tko dobije prvenstvo sa Ferrarijevom mašinom). Ako se sjećaš kad je Vettel dobio Monzu u bolidu plavih boja i crvene duše svi su mu klicali.. što znači da bi talijani i dalje bili ponosni ako se nešto tako desi.. i uvjek imaš onu da od dva zla uvjek bolje ono manje, a to je da pobijedi bolid sa ferrarijevim agregatom.

Btw.. ovo sa Saberom također nestoji, pošto ove godine Sauber ima A specifikaciju kroz cijelu sezonu, no sa zakašnjenjem od par utrka. Sa tim načinom štede agregate jer im nije u interesu da otom potom mjenjaju znajući da će na kraju dobiti penale. Također će potrošiti (platiti) manje mašina, što je za financijsku konstrukciju Saubera bitna stavka. Nova mašina tokom prvog implementiranja može praviti probleme u paketu/setupu, i često manje ekipe koje si ne mogu priuštiti eksperimentiranje čekaju da ekipa proizvođača provjeri sve nedostatke i mogućnosti novog agregata. To je uostalom bio i razloga što Williams nije krenuo sa novim mercedesovim agregatom prošlu utrku. Znači kud su uštedjeli koju kunu, tud su išli na zicer.

RB i Ferrari biti će jedina dva tima sličnih budžeta na gridu sa istom A specifikacijom i vrlo jakim razvojnim timom, također će im se pridružiti jedan Hass koji bi mogao biti razvojno i financijski sličan Williamsu i naravno TR koji ima maksimalnu podršku RB-a. Po tome će ferrarijevi inžinjeri moći raditi bolji posao od Mercedesove i Renaultove družbe.. (Hondu neću ni računat u tu priču). Što je više kvalitetnih timova, pogotovo sa većom kvalitetom i budžtom to je više inžinjera za agregat rasijano po gridu. To stvara vrlo korisnu lepezu podataka i iskustava.. što se na kraju sve slijeva pod istu kapu. To je sigurno ogromna korist.

O marketingu (oko čega se i vrti cijela priča u F1) nema smisla više pričati. to sam objasnio u više navrata.. zadnje na Ferrarijevoj temi. U svakom slučaju top-dobitak za Ferrari!
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

mcl
Baniran
Baniran
To govoris kao Ferrarijevac ili.Vettel ih je jednom pobedio sa Ferrarijevim motorom i to je jedna pobeda sa nejakim timom ,mislis da bi im isto klicali kako ti kazes i da ih ovi stalno pobedjuju i uzmu titulu nesto ne verujem.
Da ne misli da bas nista ne znam formulu redovno pratim od 1992 znaci par trka mozda nisam odgledao ,tako da sam dosta dobro upucen u desavanja u F1.Problem sa svim forumima bivsih YU republika sto je masa navija za Ferrari i ako nesto i kazes protiv ti si odmah neznalica i stvaras probleme .Ja nisam nista rekao protiv Ferrarija samo sam izneo misljenje da ne verujem u tu kombinaciju da treba Ferrariju a koliko vidim nisu bas ni svi Ferraristi za nju.
Jer da ja navijam za Ferrari svakako me ne bi tesilo to sto smo izgubili sampionat od tima koji samo kupuje Ferrarijeve motore

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Kakve to veze ima. Prvo spominjes neke teorije koje su rekla kazala. Da se Ferrari boji konkurencije,prvo ne bi dala motor kao sto je to Mercedes uradio.

Ferrari vec radi na svom novom motoru, koji ce biti razvijan sa aerodinamikom, oni nisu tim od juce, kao sto je to bio Mercedes gdje su 2011 i 2012 gledali ledja McLarenu, jer su bili u experimentalnoj fazi. Onda se desila 2013, tad su poceli svi sumnjat u kvalitet motora izmedju fabrickog i privatnog tima. Sto je glupost. Glupo je ocekivati da neki tim dominira tvojim motorom, samo je stvar sto su Mercrdesovi mehanicari bili u garazi McLarena i ocigledno imali uvid u njihive podatke!?. Da ne govorim ostale parametre koji ce ocigledno ici u korist Mercedesu, a ujedno nece vise biti istih privilegija, McLaren bi bio samo konzument i nista vise. Zato su se odlucili za Hondu.

Tako isto Red Bull se boji da njihove informacije ne procure ka Ferrariju, jer Mercedes je vec odavno daleka galaxija za druge.

Trebamo uzet u obzir da Newey nije vise tako prisutan u garazama RBR, tu je kao savjetnik, ali i RBR nece sigurno vjecno imati dobre ljude za aerodinamiku, jer vecinom ih ocerupase Mercedes, Ferrari i McLaren, ja licno Red Bull ne smatram nekom prijetnjom, ali imati Red Bull kao konzumenta Ferrarijevih motora je dobar PR u svijetu.

Red Bull je privatna ekipa, nema puno tu ocpija da bira! Trenutacno Renault je u banani, a jos ce se osamostalit, to automatski RBR stavlja u malo podredjenu poziciju. Onda trazis alternativu, Honda je u jos goroj banani, Mercedes je najbolja opcija, ali ne daju motore, dok Ferrari je tu koji zeli saradnju.

Red Bull bi vise volio neku drugu kompaniju, pa mozda i da imaju istu sudbinu kakvu ima McLH, nego da bude konzument motora svojih konkurenata, ali nekih drugih opcija nema.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Luka
Karting
Karting
Navija za: Nico Rosberg
Iskreno, uopće mi nije bitno hoće li Ferrari opskrbljivati RB motorima iduću sezonu, ali bi volio vidjeti malo paprenije borbe i gužve između više momčadi na začelju grida, što je vrlo lako moguće ako se RB preda talijanskoj momčadi.
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

mcl
Baniran
Baniran
RB je imao opciju da cute i rade zajedno sa Renaultom na performansama a ne da seru po njima .E Renaultu je to dojadilo i resili da uzmu stvar u svoje ruke.I samo da se zna u zadnjih 35 godina RRenault je najuspesniji proizvodjac motora u F1.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Renaultu dodijalo!? Sta pricas ti. Pa dominaciju od 4 godine mogu da prepisu Red Bullu i kasnije njihovoj aerodinamici koja je pokrivala Renaultov deficit u snazi. Vidjeli smo koliko su bili efektni u Williamsu i Lotusu! Kao samostalan tim su najveci papci, podvili su rep i otisli zbog navodno "troskova", pa se prislepali RBR! Sjet se samo ko je najvise slavio ulazak turbo hibrida u F1, tacnije ko se najvise hvalio sa svojom turbo tradicijom, cak su medju prvima prikazali svoj motor, pa su na kraju dizivili debakl.

Renault je u 2014 bio najskuplji motor, ali ih Merc posteno ponizio.

Kakvo cutanje, da sam na mijestu RBR bjezao bi od njih ko dzavo od krsta. RBR ih je s razlogom kritikovao, pa ovi nisu mogli da se nose s pritiskom i hoce svoj tim, ali to je super barem sebi nece morat da se pravdaju, ako dozive opet debakl, samo se transformisu u fake Lotus i uteknu!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡