Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
avetma je napisao/la:Što se tiče Hamiltonovog prvog dijela sezone, on ima puno sreće što je u istom bolidu potpuno izgubljeni Rosberg, a ne neki malo kvalitetniji, ili barem konzistentniji vozač. Hamilton ima devet pole positiona, a od tih 9 pobijedio je samo 5 puta, i to u bolidu koji je jedan od najdominantnijih u povijesti sporta. Ne znam koji bi vozač na gridu uspio uprskati toliko pole positiona.

Sad u Mađarskoj je pokazao koliko je izgubljen kad treba upotrijebiti mozak i snalaziti se u prometu. Kada se on treba probiti onda je sasvim logično očekivati da će biti pokoje polomljeno krilo ili puknuće gume. Da nije njihov - takvog vozača bi britanski mediji razapeli i pridavali mu tko zna kakve nadimke. Meni je donekle drago da je Lewis dobio dominantan bolid u ruke jer se sad možemo vratiti na njegova kmečanja od prije 3-4 godine kada je govorio da njemu ne bi bio gušt osvajati naslove u mašineriji kojoj se nitko ne može približiti - a sada on ima i bolji stroj u rukama, a partije koje pruža izgledaju kao da je talentirani rookie. Što u neku ruku još uvijek i jest, obzirom da se radi o vozaču koji je jako talentiran, ali nije dovoljno jak u glavi da bude najbolji. I jedan je od onih koji će uvijek ostati samo talenti, jer godine prolaze, on je sad među iskusnijima na gridu, a radi pogreške koje bi očekivao od Sainza ili Verstappena, a ne od lika koji je tu već neko vrijeme.

I još jedna sitnica koja mi pada na pamet. Mislim da se radilo o VN SAD-a prije nekoliko godina kada je u analizi za Sky sports Hamilton komentirao Vettelov pole position i onako svojim "cool" ležernim glasom defetistički izjavio da je Vettel promašio apex toliko puta, ali je svejedno osvojio pole jer je Red Bull toliko brži. I onda fast forward idemo na ovu godinu, mislim da je bila VN Velike Britanije kada su Hamilton (i Rosberg) u posljednjem kvalifikacijskom krugu izgledali kao potpuni amateri, promašivali apexe, blokirali kotače - doslovno - kao dva amatera. I svejedno osvojili P1 i P2. Naravno, greške se događaju, ali summa summarum, ne može se pobjeći dojmu on-track i off-track da je Hamilton jednostavno prosječno inteligentni, ali i prilično talentirani britanac koji je uletio u dominantan bolid, ništa više od toga. A možda sam u krivu. :)
Baš me zanima po čemu si to zaključio da je prosječno talentirani? Jel možda po sebi jer si ubermensch kao i tvoj mali plavi Švabo ili po nekoj ljestvici? Veliš radi greške kao početnik. Zanimljivo. Baš me zanima kako komentiraš početničko okretanje Vettela u Mađarskoj prošle godine ( ili Bharein ove godine i nakon toga se pravi glup da ne zna zbog čega je bolid nestabilan)? A čovjek 4 puta bio prvak, a nije neiskusan. Čudno. Ili smo licemjerni? Hamiltonova sreća/nesreća je da ima timskog kolegu koji ga smije napasti u borbi za naslov i koji za razliku od Webbera ima brzinu za to i ostvariti. Jednako mogu zaključiti da Vettel ima sreće da Kimi vozi sa njim u timu jer da vozi netko sa motivom kao Hulk ili Bottas, bilo bi opet krastavaca i sličnih vrsta povrća. :klopa:
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 6 mj
Kontakt:
Dani je napisao/la: Baš me zanima po čemu si to zaključio da je prosječno talentirani?
Gdje sam napisao da je prosječno talentiran?

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Dani je napisao/la: Baš me zanima po čemu si to zaključio da je prosječno talentirani? Jel možda po sebi jer si ubermensch kao i tvoj mali plavi Švabo ili po nekoj ljestvici? Veliš radi greške kao početnik. Zanimljivo. Baš me zanima kako komentiraš početničko okretanje Vettela u Mađarskoj prošle godine ( ili Bharein ove godine i nakon toga se pravi glup da ne zna zbog čega je bolid nestabilan)? A čovjek 4 puta bio prvak, a nije neiskusan. Čudno. Ili smo licemjerni? Hamiltonova sreća/nesreća je da ima timskog kolegu koji ga smije napasti u borbi za naslov i koji za razliku od Webbera ima brzinu za to i ostvariti. Jednako mogu zaključiti da Vettel ima sreće da Kimi vozi sa njim u timu jer da vozi netko sa motivom kao Hulk ili Bottas, bilo bi opet krastavaca i sličnih vrsta povrća. :klopa:
Vettel se nakon Bahreina nije pravio glup, već je rekao da mu je žao što je iznevjerio momčad. Tu izjavu imaš i ovdje na portalu. Pogledaj samo u zadnje tri sezone greške Vettela, pa onda Hamiltona. Morat ćeš se fino oznojiti da bi pribrojio sve Hamiltonove propuste. Mnogo Hamiltonovih navijača je do njegova dolaska u Mercedes govorilo da je Rosberg prosječan vozač, ali vidi čuda, sad mu je vrijednost naglo porasla otkako se Lewis bori s njim za naslov. Što je to onda?

Btw. Vettel je Karthikeyana nazvao krastavcem, čovjeka koji mu je probušio gumu prilikom obilaska za cijeli krug. On, za razliku od Hamiltona, ima poštovanja prema momčadskog kolegi. Nico hit me, Nico hit me. This is Nico's fault. I onda prodavanje priče u medijima da je Rosberg priznao da ga je namjerno udario u Belgiji. Mislim, wtf? Mogu li onda spomenuti Njemačku 2014. kao toleranciju prema drugim vozačima pri pretjecanju? Ili možda Mađarsku od ove godine?
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
joj daj nemojte me molim vas tjerat da vam Vettelove gluposti i greške nabrajam, te njegove prosječne vožnje... u zadnje 3 sezone ako budemo brojali greške, debelo više ih Seb ima, a ako budemo išli dalje, nema kraja Sebovim greškama.
btw Lewis is ready to kick some ass :D
https://www.facebook.com/LewisHamilton/ ... 026312992/
slikaslika

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Aj kreni... :mrgreen:

Šteta što mi se nije frend Alan uključio u priču da se malo nasmijem. :D
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
HeatBlast44 je napisao/la:ne branim nit' sam kakav advokat, al' kad se zakačite za Lewisov privatni život, ko kakve stare babe tračare :zubo: i ne znam što ti smeta ako stavlja slike.
do Lewisa možda jeste u Monacu što je htio nove gume, ali do Mercedesa je što su pored SC i premalog razmaka ga pozvali u box. da da ti znaš da je pametniji i da mu bi palo napamet. U Britaniji je on sam odlučio i ušao u box, isto kao i Vettel, vozačeva odluka u kojoj tim nije imao neke zasluge. al' jbg kad Vettel uđe to je isključivo njegova odluka zato što je on najpametniji i najbolje se snalazi, dok kad Lewis uđe to je pusta sreća i tim mu je donio pobjedu...
što se tiče snalaženja na pola grida, ja ne znam otkad ti gledaš F1 ili si možda zaboravio, pa sjeti se samo prošle godine Njemačka, Austrija, Mađarska, sve startao niže ili na kraju grida ili još gore iz boxa i došao do podija, čak završio ispred timskog koji je startao s pol pozicije... SAD 2012... Njemačka 2011...
za Mađarsku je i sam rekao da nije bio taj, no i da će se vratiti još jači, a dobro znamo ko najbolje formu podigne nakon ljetne pauze ;) ... što se tiče timskog, smješno mi je kad navijaš za Vettela, a pričaš o timskom kolegi drugog vozača te njegovoj kvaliteti, koga je to Vettel imao, i kad je imao kolegu on ga je rasturio ko beba zvečku :rofl:
Jel sam di napisao da mi smeta što stavlja koje kakve slike? Vidiš nikome nije padalo mijenjanje gume u Monacu osim Lewisa. Samo iz toga mozemo zakljucit da su ostali barem tada bili pametniji, jer zdrava logika nalaže da ti ne trebaju nove gume da bi se obranio na stazi kakva je Monte Carlo u slucaju da ostali predu ne nove gume. Pošto si sasvim nepotrebno nazvao Vettela on je takvu situaciju imao u Monacu 2011 ali mu ista nije pala na pamet. Ja osobno nebi proslogodsinje trke nazvao nekim dobrim utrkama. U austriji je vec nakon prvog kruga bio iza Rosberga sa 9 desetinki. U Njemackoj je bio odlican, ali su mu isto par pretjecanja bila na nož. Još se poslije cudio sto ga je Button pogodio?! Šta je očekivao da ce ga pustit, di mu je tad bila glava. Mađarska je bila splet okolnosti s kojim se nasao ispred Rosberga. Oni SC-evi su ga pogodili ko nista
Ovu zadnju recenicu te ništa ne razumijem, no dobro. Neznam kad je Vettel tolko bio opicne svojim timskim kolegom,
joj daj nemojte me molim vas tjerat da vam Vettelove gluposti i greške nabrajam, te njegove prosječne vožnje... u zadnje 3 sezone ako budemo brojali greške, debelo više ih Seb ima, a ako budemo išli dalje, nema kraja Sebovim greškama.
Ovo bi volio vidit. Slobodno kreni. Ali onda uzmi bolide u kojima su bili "dominantni" a ne zadnje 3 godine, jer ne bi bilo bas fer usporedivat nekog ko je daleko naprijed i nekog tko je iza i koji se bori sa svima ostalima. Proslih godina su najveci Lewisovi problemi bili Gdje je Rosberg? sto jede Rosberg? i koje bi sve nacionalonsti mogao bit Rosberg? Ako uzimas sebovu 2010 sezonu onda mozes slobodno uzet i Hamiltonove prve sezone u kojima se borio za naslov? jer je glupo usporedivat tocno3 godine jer su im karijere drugacije tekle....
Iako ne vidim daljnju raspravu, ti si ovdje poceo teska usproedivanja sa Vettelom i rasprava tipa moj tata je bolji od tebe, iako smo prvobitno pricali o samom Lewisu. Ovdje ne napadam tebe, ali ti si nakon sto si ostao uvrijeden, nakon razgovora o njegovom privatnom životu, poceo pricat o njegovom savrsenoj sezoni, koja po meni nije. Nit sam rekao da mi smeta njegov prviatan život ni ništa. Ovdje pricamo o njemu jer jedini objavljuje sta radi tokom off/sezone.
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Kao i kolega Ferrari1345, volio bih vidjeti da napraviš jedan rezime. Hvala HeatBlast44

HeatBlast44
Baniran
Baniran
jbg, kad se nema šta odgovorit pođe se pametovat kako nisi nešto spomenuo, nisi nešto napisao, gdje sam naveo, ne govorim o tome...
slikaslika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Pa rekao si nemojte da počnem nabrajat Vettelove gluposti. Počni...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Explorer je napisao/la:Pa rekao si nemojte da počnem nabrajat Vettelove gluposti. Počni...
Hehehe baš to...vjerojatno lik nema ništa, ali hell morao je on glupost napisati.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
nemam kad sve završit koliko ima :chill:
slikaslika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Na placu i u bircu se prodaju priče. Ovdje ne.

Lady
GP3
GP3
HeatBlast44 je napisao/la:joj daj nemojte me molim vas tjerat da vam Vettelove gluposti i greške nabrajam, te njegove prosječne vožnje... u zadnje 3 sezone ako budemo brojali greške, debelo više ih Seb ima, a ako budemo išli dalje, nema kraja Sebovim greškama.
btw Lewis is ready to kick some ass :D
čisto sumnjam da ćeš puno toga napisat o Vettelovim greškama, mnogobrojnim kako si naveo, jer ih naravno nema....., ALI, o Hamiltonu se itekako da pisat...., a pošto ima grešaka na pretek, eto prilažem samo jedan mali članak iz njegove divne i bezgrešne sezone 2011.....

Uživaj u cijelom članku Heat...... :prcnjau:

What’s gone wrong for Lewis Hamilton in 2011?

Samo jedan mali dio članka:
There are enough worrying signs around Hamilton to conclude that something fundamental is amiss here. Are we looking at a driver whose team mate is putting him under pressure, who can’t make his racing car behave the way he wants it to – and perhaps doesn’t care about it quite as much as he should?

Pročitaj dobru ovu rečenicu Heat, jer se možda i povijest ponavlja, samo šta sad Hamilton ima puno moćnije oružje u rukama pa mu drugi (ne brojim smotanog Rosberga) ne čine konkurenciju.
slika

Lady
GP3
GP3
Dani je napisao/la:

Baš me zanima po čemu si to zaključio da je prosječno talentirani? Jel možda po sebi jer si ubermensch kao i tvoj mali plavi Švabo ili po nekoj ljestvici? Veliš radi greške kao početnik. Zanimljivo. Baš me zanima kako komentiraš početničko okretanje Vettela u Mađarskoj prošle godine ( ili Bharein ove godine i nakon toga se pravi glup da ne zna zbog čega je bolid nestabilan)? A čovjek 4 puta bio prvak, a nije neiskusan. Čudno. Ili smo licemjerni? Hamiltonova sreća/nesreća je da ima timskog kolegu koji ga smije napasti u borbi za naslov i koji za razliku od Webbera ima brzinu za to i ostvariti. Jednako mogu zaključiti da Vettel ima sreće da Kimi vozi sa njim u timu jer da vozi netko sa motivom kao Hulk ili Bottas, bilo bi opet krastavaca i sličnih vrsta povrća. :klopa:
Nisam očekivala ovako 'nizak' udarac od tebe Dani..... mora da ipak boli istina o trenutno pokazanoj formi Hamiltona u super moćnom bolidu. Da preciziram: puno moćnijem bolidu nego onaj Neweyev Red Bull koji je vozio Vettel, a Hamilton se borio protiv Neweya.... :zubo:

2 pitanjca za tebe: kad se to Rosberg borio i pravo napao Hamiltona, a pogotovo ako govorimo o borbi za naslov? po čemu je to Rosberg bolji od Webbera?

Ostalo šta si napisao nije uopće vrijedno komentara....
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
jbg, nije vrijedno komentiranja onoga zašto ne smiješ potezat jer nemaš argumenata... al' et slobodno me provociraj, doće ta želja i volja da malo Seba blatimo, kad si (na onom portalu) mogla Alonsa i Hamiltona, što se ne bi (na ovom portalu) moglo Sebastiana blatit, a kad krenem (ako krenem) moracu 3 dana sastavaljati :)
2011 je ista kao i 2014, samo što je Lewis barem uspio dobijati kolegu i pobjediti na trci, dok je Sebastone samo izmišljao izgovore dok ga je kolega razbijao ko beba zvečku...
slikaslika

Lady
GP3
GP3
Nije bitno koji portal Heat....
I na onom portalu se kenjalo po Vettelu do nemila, i to znaš jako dobro. Šta se duriš šta se malo sad opralo po Hamiltonu? Zar misliš da nije zaslužio?
Ja sam osobno prilično razočarana njegovim izvedbama s obzirom kakav 'svemirski' bolid ima u rukama. Očekivala sam da će Rosberga otrest ko krpu, a kad ono šipak!
Vettel je barem nakon nekoliko svojih grešaka iz 2010 naučio neke stvari i onda doslovce obrisao pod s Webberom. Čak mu je iz samilosti poklonio pobjedu 2011 u Brazilu. Jbte....jel Hamilton svojevoljno nešto poklonio Rosbergu? pa nije ni 2013 u Maleziji kad je Rosberg bio milion puta brži.....
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ljudi, Lewis je odlican vozac, zastrasujece brz, nema tu sumnje. Ali, je prilicno sirov, nestabilan... Monaco ove godine...bas se prosuo kao covijek, kao saka rize. Uzas. "Because i'm black" monaco takodje, ne znam kada... Sreca njegova da je pod zastavom kojom je. Ali eto, sada ga "barbika" goni da izvuce ono sto nikada do sada nije mora. Naravno, ja postujem i tu ekipu, koja mozda manje ulaze ali je opet jako dobra. Ali ipak, cu uvijek vise postovati MS i SB koji su po meni dosli do te razine zbog svoje posvecenosti i cistog rada. Tj, uz prepostavku da su sto se tice talenta hendikepirani... Mozda ja grijesim ali tako gledam na tu stranu price.
No!

HeatBlast44
Baniran
Baniran
pa nisam ni ja zadovoljan njegovim radom ove sezone, jer ocito da mu je vise do tulumarenja, ali i to malo što radi mu je dovoljno, no ja ga i dalje znam kritikovat jer mu se taj nerad moze obit glavu, ma da msm da u drugom djelu ce krenut malo posvecenije i uzet gotovo sve do kraja, vidjet cemo :) :kokice:
slikaslika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Znaci, ako izgubi titulu to ce biti zbog rihane? :D I to ce biti opravdanje? I da li mi mozemo stvarno znati da je to razlog?
No!

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Hamsta se lozi na to da je on "novi" Senna, pa se mozda sluzi citatom svog idola: "I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's."! Samo naravno jedan je Senna! ;)

U Madjarskoj je isao na sve ili nista, na svu (njegovu) srecu dobio je barem nesto!

Utrka u Madjarskoj je izgubljena na startu, greske koje su cinili Hamilton i Rosberg su amaterske, pogotovo Hamilton koji je izletio sa staze, te kasnije kontakt s Ricciardom, sto je samo dokaz njegove nesigurnosti! Da je pratio tempo Vettela i Kimija, do kraja utrke bi mogao se nadati povratku na prvu poziciju, ali taj nema zivce...

On je opsjednut prvom pozicijom! Sa onakvom raketom jel se mora odmah na pocetku uzeti? On je meni pun kompleksa, vjerujem da i na treninzima vozi brzo samo da je prvi...

Ne znam jel iko prati Moto GP, pogotovo Marquesa na sredini sezone! Na pocetku sezone bio je nesto poput Hamiltona, isao na sve ili nista pa 2 x padao na stazi! U zadnje dvije utrke taktizira, skoro citavu utrku se vozi iza Lorenza i skoro 2-3 kruga do kraja prelazi ga bukvalno lako! Znaci cuvao je gume, pratio tempo nije napadao (forsirao) samo je vrebao i na kraju pobjedio!

Mozda ovako zvuci ruzno kad svi ovako na glas komentarisemo Hamiltona, ali po meni on ima zavidnu brzinu i volju, ali inteligenciju i ne bas, sto naravno ne mislim da je retardiran, samo ne zna da se nosi sa pritiskom, a to je ono nesto sto mu fali...
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 15.08.2015., 00:29, ukupno mijenjano 1 put.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡