Baš me zanima po čemu si to zaključio da je prosječno talentirani? Jel možda po sebi jer si ubermensch kao i tvoj mali plavi Švabo ili po nekoj ljestvici? Veliš radi greške kao početnik. Zanimljivo. Baš me zanima kako komentiraš početničko okretanje Vettela u Mađarskoj prošle godine ( ili Bharein ove godine i nakon toga se pravi glup da ne zna zbog čega je bolid nestabilan)? A čovjek 4 puta bio prvak, a nije neiskusan. Čudno. Ili smo licemjerni? Hamiltonova sreća/nesreća je da ima timskog kolegu koji ga smije napasti u borbi za naslov i koji za razliku od Webbera ima brzinu za to i ostvariti. Jednako mogu zaključiti da Vettel ima sreće da Kimi vozi sa njim u timu jer da vozi netko sa motivom kao Hulk ili Bottas, bilo bi opet krastavaca i sličnih vrsta povrća.avetma je napisao/la:Što se tiče Hamiltonovog prvog dijela sezone, on ima puno sreće što je u istom bolidu potpuno izgubljeni Rosberg, a ne neki malo kvalitetniji, ili barem konzistentniji vozač. Hamilton ima devet pole positiona, a od tih 9 pobijedio je samo 5 puta, i to u bolidu koji je jedan od najdominantnijih u povijesti sporta. Ne znam koji bi vozač na gridu uspio uprskati toliko pole positiona.
Sad u Mađarskoj je pokazao koliko je izgubljen kad treba upotrijebiti mozak i snalaziti se u prometu. Kada se on treba probiti onda je sasvim logično očekivati da će biti pokoje polomljeno krilo ili puknuće gume. Da nije njihov - takvog vozača bi britanski mediji razapeli i pridavali mu tko zna kakve nadimke. Meni je donekle drago da je Lewis dobio dominantan bolid u ruke jer se sad možemo vratiti na njegova kmečanja od prije 3-4 godine kada je govorio da njemu ne bi bio gušt osvajati naslove u mašineriji kojoj se nitko ne može približiti - a sada on ima i bolji stroj u rukama, a partije koje pruža izgledaju kao da je talentirani rookie. Što u neku ruku još uvijek i jest, obzirom da se radi o vozaču koji je jako talentiran, ali nije dovoljno jak u glavi da bude najbolji. I jedan je od onih koji će uvijek ostati samo talenti, jer godine prolaze, on je sad među iskusnijima na gridu, a radi pogreške koje bi očekivao od Sainza ili Verstappena, a ne od lika koji je tu već neko vrijeme.
I još jedna sitnica koja mi pada na pamet. Mislim da se radilo o VN SAD-a prije nekoliko godina kada je u analizi za Sky sports Hamilton komentirao Vettelov pole position i onako svojim "cool" ležernim glasom defetistički izjavio da je Vettel promašio apex toliko puta, ali je svejedno osvojio pole jer je Red Bull toliko brži. I onda fast forward idemo na ovu godinu, mislim da je bila VN Velike Britanije kada su Hamilton (i Rosberg) u posljednjem kvalifikacijskom krugu izgledali kao potpuni amateri, promašivali apexe, blokirali kotače - doslovno - kao dva amatera. I svejedno osvojili P1 i P2. Naravno, greške se događaju, ali summa summarum, ne može se pobjeći dojmu on-track i off-track da je Hamilton jednostavno prosječno inteligentni, ali i prilično talentirani britanac koji je uletio u dominantan bolid, ništa više od toga. A možda sam u krivu.