Naravno, uvijek je tu i standardni srcedrapajući epilog nakon bana, gdje je za sve kriv zločesti administrator.
Hvala na razumijevanju. Očito je u kojem smjeru ide ovaj portal, kao i
forum uz njega. Sve u svemu, svako dobro vam želim.
I da budemo skroz fer evo i odgovora
Nema na čemu. Ide u smjeru osiguravanja zdrave okoline za sve one koji žele zdravu atmosferu na portalu. Isto tako ide u smjeru baniranja onih koji su sposobni promisliti i tipkati riječi "ubij se, tko te hebe" i zatim poslati tu poruku drugoj osobi javno na portalu. Žao nam je samo što nemamo mogućnost takvim osobama zabraniti pristup internetu, ali što se nas tiče - dovoljno je i ovo da je zabranjen pristup portalu. I molimo bez dodatnih registracija jer forum automatski prepoznaje ako se netko registrira više puta.
Lijepi pozdrav!
I po tisućiti put svima ostalima -
1) suzdržite se od komentiranja drugih članova. Da se sve događa uživo negdje, bi li te stvari nekom u facu govorili? Ne bi, jer nema tenzija kao dok se tipka po forumima. Čim krv uzavrije nakon utrke ili nekog događaja, odmah se svaka tuđa rečenica tumači na najgori način i nužan je protuudar. Nije, uzmite sve sa zrnom soli, pokušajte shvatiti poantu i perspektivu onog s druge strane monitora.
2) promislite dvaput prije nego pošaljete komentar. Je li ono što ste napisali pridonosi raspravi? Je li otvara neka zanimljiva pitanja ili mlati praznu slamu? "Forza Ferrari" je nepotrebno pisati, "Hammertime!" je isto tako nepotrebno pisati, to su banalne parole kojima je mjesto na transparentu na tribinama. Probajte složiti misao u rečenicu, rečenice u smisleni tekst koji ima glavu i rep. Ne mora članak imati 200 komentara gdje svatko napiše svoju parolu, radije 20 komentara, ali da bude korisno pročitati.
3) ako se dogodi da netko ne poštuje ta pravila, da trola ili da vrijeđa, nemojte ulaziti u raspravu s njim nego ignorirajte i prijavite poruku. Forum je ogroman postao, portal također. Kad ja ili netko od administratora posjete portal/forum i naiđe na 40 postova u kojima se dvojica genijalaca nadmeću u nekoj besmislenoj raspravi kojoj je teško pohvatati glavu i rep - mi brišemo sve redom, jednostavno zato jer je lakše i brže, inače bi danima sjedili, čitali i filtrirali komentare. Korisnik Carillo je danas odlično napravio kad ga je drugi korisnik izvrijeđao. Lijepo prijavavio taj post (uskličnik u desnom kutu svake poruke na forumu) i onda ignorirao to i nastavio pisati mirnim tonom. Ja sam reagirao i sve je rješeno za tren.