VN Monaka (Circuit de Monaco) 25.-28. Svibnja 2017.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Viper je napisao/la: 29.05.2017., 15:19 Vettelov Ferrari je bio puno brži od svih ostalih, Kimijev baš i nije. Pogledaj krugove Vettela nakon boxa, pogledaj kako raste razlika do SC-a, 13 sekundi, zašto Kimi nije napravio 13 sekundi pred Vettelom u prvom stintu? Kolko je ono Riki zaostao iza Kimija? Zašto Kimi nije imao potrebe voziti brže?
Kimijevi krugovi
36. 1:16.1
37. 1:16.1
38. 1:15.6
39. 1:15.5
40. 1:17.7 *krug koji Vettel izlazi ispred njega
41. 1:17.6

Čovječe pa te Super soft gume se fakat brzo troše. Jedva su izdržale 5 brzih krugova. Pirelli smeće!!

Zašto nema potrebe voziti 100%?
Zato jer su preticanja na stazi nemoguća, a kvar na motoru itekako moguć.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Momci bilo mi je drago sudjelovati u raspravi.
Reklo se sve što se imalo za reć, a ostalo je mlaćenje prazne slame :pivo:

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Ok, Seb ne razmišlja taktički pa je vozio ko životinja. Ali zašto Kimi nije onda malo razmišljao i ubrzao da ostavi Vettela bar na nekih 3,4, sekunde iza sebe kad je bio u čistom zraku.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
mika je napisao/la:
MSC je napisao/la: 28.05.2017., 20:42
mika je napisao/la: 28.05.2017., 18:15

To bi bio promašaj, Romain zaslužuje priliku a ne Perec.
Sainz i Ricciardo su puno bolji izbor za Ferrari.
Bilo tko samo ne Perec. On je dobar za momčadi poput Indie, Williamsa itd ali nije za Ferrari. Ja sam za Romaina jer je dokazano jako brz. Pet puta bolji od Pereca.
Nema sanse da je gro bolji od pereza. Nikako!!

Za ferr je vjerojatno sainz najbolja opcija iako bih ja radje pereza vidio tamo. Za sainza i ferr ima jos vremena. Gro vjerojatno nikada nece dobiti top bolid jer ima ispred njega kandidata koliko hocea. Mozda dobije u ferr ali to samo zato sto se trazi druga violina sebu...

Ps: sori za mali off..

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Viper je napisao/la: 29.05.2017., 15:28 Ok, Seb ne razmišlja taktički pa je vozio ko životinja. Ali zašto Kimi nije onda malo razmišljao i ubrzao da ostavi Vettela bar na nekih 3,4, sekunde iza sebe kad je bio u čistom zraku.
Zato što bi to pobilo bilo kakvu glupu teoriju...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
:rofl: Koja komedija se ovdje može pročitati. Sad su Button i Wehrlein odsutali jer su vidjeli da ne mogu na US do kraja. A nisu odustali zato što se Button zabio u Wehrleina, izvrnuo ga, a sebi uništio bolid? A nisu mogli ući u boks u tom slučaju? Kad su svejedno bili ubjedljivo zadnji...

Red Bull je inače imao brži tempo od Mercedesa (Bottasa). Dovoljno je pogledati ko je pravio kolonu iza sebe. Kimi je zadržavao Seba. Bottas Red Bullove. Jedino su ta dva vozača vozila u čistom zraku, i obojici je tempo na US pao preko 1:17 prije odlaska u boks. Red Bull je očito bio brži. To što ti gledaš te zelene krugove Ricciarda i kontaš da je bio brži, pa normalno kad je na početku bez razloga zaostao, a kasnije stizao sporijeg Bottasa. Koji je zadržavao oba Red Bulla. Vjerovatno je to i bila Ricciardova taktika, da sačuva gume... Verstappen je isto bio zadržavan, a bio bi sigurno brži u čistom zraku. Zato je i pokušao undercut. A Kimi je u jednom trenutku bio sporiji i od Bottasa, kad ih je ovaj bio stigao dok se Kimi nije znao približiti zaostalima. Kad je postavio ono glupo pitanje koliko se treba primaknuti da dobije plave zastave. :facepalm:

Uglavno jedino su Kimi i Bottas mogli neometano voziti, i obojica su imali tempo na US preko 1:17. Za ostale ne možeš gledati tempo kad su bili zaljepljeni za ove ispred. Tako da nisu mogli brže...

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Viper je napisao/la: 29.05.2017., 15:28 Ok, Seb ne razmišlja taktički pa je vozio ko životinja. Ali zašto Kimi nije onda malo razmišljao i ubrzao da ostavi Vettela bar na nekih 3,4, sekunde iza sebe kad je bio u čistom zraku.
Mislim da Kimi nije imao brzine da napravi tu razliku od 3-4 sekunde. U jednom od prijašnjih postova sam napomenuo da smatram da je Vettel jučer bio najbrži vozač i da je s te strane zasluženo pobjedio.

Ono što pokušavam reći je da Vettel nebi imao šanse preći Kimija da mu momčad to nije omogućila. Naravno nakon što mu je momčad dala tu priliku Vettel ju je trebao svojim umijećem iskoristiti što je i napravio.
Da je situacija bila obrnuta, sumnjam da bi Raikkonen dobio tu istu priliku. Tada bi se vjerojatno išlo na pokušaj očuvanja Vettelovog vodstva.

senja
Baniran
Baniran
:facepalm:

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
senja je napisao/la: 29.05.2017., 16:03 :rofl: Koja komedija se ovdje može pročitati. Sad su Button i Wehrlein odsutali jer su vidjeli da ne mogu na US do kraja. A nisu odustali zato što se Button zabio u Wehrleina, izvrnuo ga, a sebi uništio bolid? A nisu mogli ući u boks u tom slučaju? Kad su svejedno bili ubjedljivo zadnji...
Odgovorit ću ti samo na ovo jer nemam volje više raspravljati o Ferrariju.
Koliko se ja sjećam Button i Wehrlein su prije sudara ušli drugi put u boks.
Kad kažem odustali, normalno da ne mislim odustali iz utrke nego od taktike 77 krugova na US-u.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Planirao sam opet pogledati film Valkiru, ali onda sam otvorio ovaj thread i eto tko bi rekao, čak sam i žanr pogodio.... :kokice:
Sisu (fin.)

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
senja je napisao/la: 29.05.2017., 16:05:facepalm:

Zar je tako teško prihvatiti da Ferrari ima prvog i drugog vozača?
Bili bi glupi da nemaju.

senja
Baniran
Baniran
Normalno da nemaju u ovoj fazi sezone. Jer ništa ne govori tome u prilog. Naprotiv, Vettel je možda izgubio jednu pobjedu ove sezone zato što mu je timski kolega zasmetao.

senja
Baniran
Baniran
Evo malo pregleda staze iz drugačijeg ugla, dok je još saobraćaj na njoj: https://twitter.com/redbullracing/status/867700148318687234

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: sve powered by honda
Cudno mi je bilo vidit maxa na vespi, a ne na rb skuteru.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Da se malo uključim u raspravu.

Stvar je zapravo vrlo jednostavna. Vettel je jučer bio brži vozač i zasluženo je odnio pobjedu. Učinio je to kako je učinio, famoznim overcutom, a velika je vjerojatnost da bi uspio i koristeći undercut, ili da je išao u boks odmah nakon Kimija.

Par riječi o undercutu i dvoboju Bottas-Verstappen.
U Red Bullu su pokušali undercutom proći Bottasa i nedostajalo im je jako malo. Odlučile su dvije stvari.
Prva - Mercedes je pravovremeno povukao Bottasa u boks (odmah krug nakon Verstappena).
Druga - Verstappenovo vrijeme provedeno u boksu bilo je sekundu sporije nego Bottasovo.

U vrijeme ulaska u boks Verstappen je kasnio 1,2 sekunde za Bottasom. Kad se vratio na stazu taj je zaostatak bio 21 sekundu.
Bottas u boks odlazi s 21 sekundom ispred Verstappena, a vraća se samo 0,8 sekundi ispred njega.
Undercut je mogao upaliti, samo što nije toliko "moćan" kao na drugim stazama.

Da je Bottas kojim slučajem ostao na stazi koji krug dulje, Verstappen bi ga lakoćom ostavio iza sebe. Razlog? Verstappen je u svom izlaznom krugu iz boksa (L34) brzo doveo SS gume na radnu temperaturu i odvezao svoj najbolji drugi sektor, kao i najbrži treći sektor utrke. Takvim tempom bi vozio oko sekundu brže krugove nego Bottas, kao i za nijansu brže negoli Ricciardo na starim US gumama.

Za usporedbu, Verstappenovi sektori prije i nakon boksa.

L31___20,234___36,073___20,541
L32___20,270___36,235___20,737
L33___20,281___36,190___38,699___krug u boks
L34___22,441___35,746___20,154_krug iz boksa
L35___20,607___36,488___20,679
L36___20,222___35,815___20,826

Carillo
Karting
Karting
S nama već: 8 god 5 mj
Navija za: Ferrari
DaveGilmour je napisao/la: 29.05.2017., 16:09 Zar je tako teško prihvatiti da Ferrari ima prvog i drugog vozača?
Bili bi glupi da nemaju.
Bravo, toliko je jednostavno.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Ferrari
Hajde da stavimo tačku na situaciju oko Ferrarija. Evo šta kaže šef Mercedesa http://www.f1-bih.com/bs/2017/05/29/wol ... -u-monaku/
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
F1 kanal se uhvatio ovoga također :D
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=q8_zysSemlo[/youtube]
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Nakon lošeg vikenda za Hamiltona ovo je prvi put da sam primijetio da ima piercing na !? Ono WTF dude i onda naletim na članak koji je od 3. mjeseca gdje se to spominje. Jel' to neki trend?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡