I meni je ljepši od Willlya
Još da nije sharkija

Ferrari1345 je napisao/la:Za razliku od ikea/borat livreje ova je zbilja prelijepa (anniversary) a same promjene za ovu sezonu su još vise uljepšale bolid

Ferrari1345 je napisao/la:Za razliku od ikea/borat livreje ova je zbilja prelijepa (anniversary) a same promjene za ovu sezonu su još vise uljepšale bolid
Nece vraga stopat stari motor, ne pametuj, sad kad ce bolidi biti puno brzi kroz krivine treba jak motor da prilikom skretanja nabije brzinu, recimo na nekim krivinama kao 3 krivina u Španiji, a i motore su vecina redizajnirali i promjenili im sve redom sto su mogli i imat ce 1000KS, dajem ruku u vatru da hoce, jer prosle sezone su imali preko 900KS. Sad nema tokena ni ograničenja, a sa ogranicenjima su se za 2 godine uz minimalne promjene popeli jako puno po pitanju snage. Sauber je mozda aeropaket napravio dobar, ali motor ce ih opet zadrzat nazad.senja je napisao/la:Znao sam da će Sauber puno bolje izgledati nego Williams. Sauber je ozbiljna ekipa, i kada nemaju finansijskih problema uvijek se od njih može očekivati dobar bolid i pokoja inovativnost. Mislim da ni stari motor neće biti veliki problem. Pošto će na pravcu svakako biti sporiji. A pouzdanost će biti najbitnija za ove slabije ekipe.
Bolid izgleda odlično upakovan. Ako su posvetili više vremena ovom bolidu od konkurencije onda bi im se moglo i isplatiti što su radili sa prošlogodišnjim motorom. Očekujem da će testirati i ono prednje krilo slično Red Bullovom, kakvo su imali krajem prošle godine.
Kroz krivine nikako ne mogu iskoristiti toliku snagu. Tu je samo bitno promijeniti stepene prijenosa. A to je svakako dozvoljeno pred svaku sezonu. Prošle godine je Toro Rossu je bio veći hendikep slabiji motor nego će biti njima ove godine. Samim tim jer je Ferrarijev iz 2014 bio dosta slabiji nego će biti ovaj iz 2016 u odnosu na 2017. Ali su pokazali da se može dosta nadoknaditi aerodinamikom. Ne kažem da će Sauber napraviti toliko dobar bolid da bi bili na nivou Toro Rossa iz prošle godine. Ali ne mora značiti ni da će biti zadnji.HeatBlast44 je napisao/la:Nece vraga stopat stari motor, ne pametuj, sad kad ce bolidi biti puno brzi kroz krivine treba jak motor da prilikom skretanja nabije brzinu, recimo na nekim krivinama kao 3 krivina u Španiji, a i motore su vecina redizajnirali i promjenili im sve redom sto su mogli i imat ce 1000KS, dajem ruku u vatru da hoce, jer prosle sezone su imali preko 900KS. Sad nema tokena ni ograničenja, a sa ogranicenjima su se za 2 godine uz minimalne promjene popeli jako puno po pitanju snage. Sauber je mozda aeropaket napravio dobar, ali motor ce ih opet zadrzat nazad.senja je napisao/la:Znao sam da će Sauber puno bolje izgledati nego Williams. Sauber je ozbiljna ekipa, i kada nemaju finansijskih problema uvijek se od njih može očekivati dobar bolid i pokoja inovativnost. Mislim da ni stari motor neće biti veliki problem. Pošto će na pravcu svakako biti sporiji. A pouzdanost će biti najbitnija za ove slabije ekipe.
Bolid izgleda odlično upakovan. Ako su posvetili više vremena ovom bolidu od konkurencije onda bi im se moglo i isplatiti što su radili sa prošlogodišnjim motorom. Očekujem da će testirati i ono prednje krilo slično Red Bullovom, kakvo su imali krajem prošle godine.
Strašno kako zvuči.... Bolidi po izgledu beštije, a zvuče užasno loše