Sauber

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Hmmm, nice, nice,... :trep:
I meni je ljepši od Willlya
Još da nije sharkija :chill:
Ferrari1345 je napisao/la:Za razliku od ikea/borat livreje ova je zbilja prelijepa (anniversary) a same promjene za ovu sezonu su još vise uljepšale bolid
:rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Kontakt:
Ovaj je Sauber u donosu na prošlogodišnje kakve su imali napokon i dizajniran. :prcnjau:

Lijep mi je bolid, valjda će biti i efikasan za neke bodove. Sauber je predugo tu za borbu u Q3.
"What a little star." May 26, 2012.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Super visoka rezolucija novog Saubera (klik i otvoriti u novi prozor)
slika
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Wow slinim za ovim. Bolid je apsolutno prekrasan, pogotovo u odnosu na one dječje livreje zadnjih par godina. Vidi se definitivno da su ove godine i sami napravili dosta po pitanju aerodinamike - lijepo su odradili uzak stražnji kraj, a pogotovo me zaintrigirao ovaj podijeljeni gornji usis - tu bih definitivno volio čuti/pročitati neku stručnu analizu. Isto su zanimljiva i ova vodoravna krilca pokraj vozača koja su inače okomita. Izgleda da će oni forsirati zrak oko bolida umjesto preko. Sve super i divno, jedino se bojim da ih ne zaštopa taj godinu dana stari motor....
Sisu (fin.)

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
Znao sam da će Sauber puno bolje izgledati nego Williams. Sauber je ozbiljna ekipa, i kada nemaju finansijskih problema uvijek se od njih može očekivati dobar bolid i pokoja inovativnost. Mislim da ni stari motor neće biti veliki problem. Pošto će na pravcu svakako biti sporiji. A pouzdanost će biti najbitnija za ove slabije ekipe.

Bolid izgleda odlično upakovan. Ako su posvetili više vremena ovom bolidu od konkurencije onda bi im se moglo i isplatiti što su radili sa prošlogodišnjim motorom. Očekujem da će testirati i ono prednje krilo slično Red Bullovom, kakvo su imali krajem prošle godine.

F12012
Karting
Karting
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Fernando Alonso
[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

Evo još par detalja. Meni je HRT 2012 bio jedan od najljepših bolida, pa znamo kako je to završilo...
Nadam se da Sauber očekuje bar pokoji bod (početkom) ove sezone.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Kontakt:
HQ slike... ('ctrl' + 'lijevi_klik_miša' -" 'pastuh'-didaskalije" za niže navedene linkove :prcnjau: )

Sllika 1
Sllika 2
Sllika 3
Sllika 4
Sllika 5

...još nismo dočekali jednu pravu prezentaciju, onak za zbilja, a ne samo prek slikica.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Meni je predobar, možda ova zlatna viška. šteta što će biti zadnji.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Stvarno su se potrudili kad je u pitanju aerodinamika. Kombinacija boja mi je li-la, čudne su mi bijele površine. Izgleda kao da fali jedna puzla koju treba pronaći i staviti je na pravo mjesto.
Mogu reći jedno ugodno iznenađenje od strane Saubera, jedino ce ih motor shebati.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Zamislite samo da su umjesto ove bijele obojali sve u zlatnu, mislim da bi livreje bila više već odlična. Ovako stvarno kao da je zafalilo nečeg, pogotovo što bijela boja još više dočarava prazninu tj. nedostatak sponzora.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
senja je napisao/la:Znao sam da će Sauber puno bolje izgledati nego Williams. Sauber je ozbiljna ekipa, i kada nemaju finansijskih problema uvijek se od njih može očekivati dobar bolid i pokoja inovativnost. Mislim da ni stari motor neće biti veliki problem. Pošto će na pravcu svakako biti sporiji. A pouzdanost će biti najbitnija za ove slabije ekipe.

Bolid izgleda odlično upakovan. Ako su posvetili više vremena ovom bolidu od konkurencije onda bi im se moglo i isplatiti što su radili sa prošlogodišnjim motorom. Očekujem da će testirati i ono prednje krilo slično Red Bullovom, kakvo su imali krajem prošle godine.
Nece vraga stopat stari motor, ne pametuj, sad kad ce bolidi biti puno brzi kroz krivine treba jak motor da prilikom skretanja nabije brzinu, recimo na nekim krivinama kao 3 krivina u Španiji, a i motore su vecina redizajnirali i promjenili im sve redom sto su mogli i imat ce 1000KS, dajem ruku u vatru da hoce, jer prosle sezone su imali preko 900KS. Sad nema tokena ni ograničenja, a sa ogranicenjima su se za 2 godine uz minimalne promjene popeli jako puno po pitanju snage. Sauber je mozda aeropaket napravio dobar, ali motor ce ih opet zadrzat nazad.
slikaslika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 5 mj

senja
Baniran
Baniran
HeatBlast44 je napisao/la:
senja je napisao/la:Znao sam da će Sauber puno bolje izgledati nego Williams. Sauber je ozbiljna ekipa, i kada nemaju finansijskih problema uvijek se od njih može očekivati dobar bolid i pokoja inovativnost. Mislim da ni stari motor neće biti veliki problem. Pošto će na pravcu svakako biti sporiji. A pouzdanost će biti najbitnija za ove slabije ekipe.

Nece vraga stopat stari motor, ne pametuj, sad kad ce bolidi biti puno brzi kroz krivine treba jak motor da prilikom skretanja nabije brzinu, recimo na nekim krivinama kao 3 krivina u Španiji, a i motore su vecina redizajnirali i promjenili im sve redom sto su mogli i imat ce 1000KS, dajem ruku u vatru da hoce, jer prosle sezone su imali preko 900KS. Sad nema tokena ni ograničenja, a sa ogranicenjima su se za 2 godine uz minimalne promjene popeli jako puno po pitanju snage. Sauber je mozda aeropaket napravio dobar, ali motor ce ih opet zadrzat nazad.
Kroz krivine nikako ne mogu iskoristiti toliku snagu. Tu je samo bitno promijeniti stepene prijenosa. A to je svakako dozvoljeno pred svaku sezonu. Prošle godine je Toro Rossu je bio veći hendikep slabiji motor nego će biti njima ove godine. Samim tim jer je Ferrarijev iz 2014 bio dosta slabiji nego će biti ovaj iz 2016 u odnosu na 2017. Ali su pokazali da se može dosta nadoknaditi aerodinamikom. Ne kažem da će Sauber napraviti toliko dobar bolid da bi bili na nivou Toro Rossa iz prošle godine. Ali ne mora značiti ni da će biti zadnji.
Za ovu godinu neki kažu da niko neće imati 1000 KS. A prošle godine su i Mercedes i Ferrari i Renault bili oko 950. S tim da su Renault i Ferrari malo ispod ili oko te brojke, dok je Mercedes malo iznad. Ali činjenica je da su prošle godine svi novi motori, pa čak i Hondin nadmašili onaj stari Ferrarijev u Toro Rossu. Pa su opet ostvarivali odlične rezultate.

Ja ti garantujem da snaga motora u krivinama neće značiti skoro ništa, jer jednostavno ne možeš u krivinama iskoristiti maksimalnu snagu. Maksimalnu snagu možeš samo doseći na pravcu. Za krivine će najvažnija biti aerodinamika. Pa pogledaj malo Toro Rosso prošle godine. Nikom na pravcu nisu mogli ništa, a ubijali su u krivinama sve ekipe iz sredine poretka. Bez obzira što će biti više downforcea, opet će ga neki imati više od drugih. I moći će neke krivine prolaziti brže od drugih. Ja ne kažem da će to biti Sauber, samo kažem da je moguće da se dosta toga nadoknadi sa dobrom aerodinamikom.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Hoce jasta, jer ce po krugu biti umjesto 60% gasa, 65-70% gasa sto motor mora da napravi svojim "guranjem" bolida brze zbog aerodinamike. Aaaa to je samo prica da nece moci preci 1000KS, jer kad su bili tokeni, na motoru su mogli promjenit turbo, baterije i stvari oko toga, sad mogu mjenjati apsolutno sve bez ogranicenja, a ako su uz ogranicenja nabili 950KS, sta ce tek sad uradit... ja razumijem da je to V6 od 1.6 iltara i da izgleda nemoguce 1000KS, ali jbg ima turbo, imaju baterije i ERS, a i to je ipak F1.
Aaa na gluposti sam mislio na tvoje misljenje da ce Sauber bit bolji od Williamsa, jer je kao ozbiljnija ekipa... 9 konst. titula...

Btw. Meni se shark fin svidja, ali taj nos kvari dozivljaj :bang:
slikaslika

senja
Baniran
Baniran
Mislio sam da bolje izgleda od Williamsa, pošto je Williams isti ko prošle godine. Sauber je kao potpuno novi bolid. Nisam rekao da će biti bolji od Williamsa nego da bolje izgleda.

Ništa od toga nije bilo zabranjeno mijenjati ni sa tokenima. Samo što nisi mogao promijeniti sve odjednom, nego onoliko koliko imaš tokena. Ti motori se već odavno razvijaju, i prave se sve manji pomaci. Nema šanse da će ove godine napraviti veći pomak nego prethodne godine.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Sauber, od dosad predstavljenih bolida, najljepši. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la:Sauber na stazi :)
https://youtu.be/EixDrunQKa0
Strašno kako zvuči.... Bolidi po izgledu beštije, a zvuče užasno loše :thumbsd:
Fali dramaturgije, ne kužim kako to ne shvaćaju. Taj bolid mora biti neman, po izgledu i zvuku.

senja
Baniran
Baniran
Ovdje nije ni dozvoljeno da se ide maksimalno. Tako da slušati zvuk na ovom videu nema smisla.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Točno, mislim da je 200km/h najveća dopuštena brzina.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡