Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

khar
Karting
Karting
S nama već: 9 god
Navija za: Michael Schumacher
Dani je napisao/la:Lewis je imao 3 loša starta od toga jedan zbog sporijih guma ( kako nitko ne komentira loš start Riccija i Maxa na ovoj utrci?),a i Nico je imao jedna ili dva. Ono što je odlučilo uz te startove je ipak loša pouzdnost Lewisovog bolida. To ne može osporiti nitko osim ponekog retarda. Nadao sam se bodovnoj razlici od 7 bodova pa da vidimo pravi fajt za naslov. Ovo je bila samo režija za nas gledatelje. Ostatak grida je jednostavno pre spor da bi na ovako brzoj stazi ugrozio mercedes. Može Nico i poljubiti svoju sretnu zvijezdu što ga je spasila u Brazilu. Međutim to spada u kategoriju ŠBBKBB. Još jedno čestitke Nici na naslovu, a Mercedes se može samo nadati da Renault neće napraviti konkurentan motor. Jer tada ću uživati u preznojavanju Laude i Wolffa.
Ono što me veseli je način an koji je Lewis izdominirao Nicu u zadnjih 4-5 utrka. A za sljedeću sezonu mu očito neće manjakti motivacije.

Australija, Bahrain, Španjolska, Kanda, Italija, Japan. Malo više od 3. :gandalf:

Loša pouzdanost, Kina i Rusija, u Rusiji je prestigao 5 bolida van staze uključujući i Pereza kojeg je prestigao van staze, odnosno ušao na stazu pored njega s većom brzinom koju je dobio van staze. Na kraju krajeva tko ***** Pereza ionako bi pao prije ili kasnije.
Ili Kina gdje se spucao u prvom krugu s Sauberom i izgubio krilo i šansu da bude 2-4.
U Kanadi se pobrinuo za Rosberga u prvom zavoju.
Što još imamo Belgiju koju je "SAM" mijenjao za zalihu novih motora ili
Malezija gdje mu je prvi puta riknuo motoru nakon koliko dugo.

Previše se hvataš na te kvarove, kad su većina njih uzrokovali probleme u kvalifikacijama i omogućili nesmetani proboj do 2. mjesta. A kad spominješ Maleziju, nisi tako disao u Engleskoj 2014.

Isto tako hoćemo li sada opet diskutirati kada su mu to sve sudci progledali kroz prste samo da održe championship živim.

Ja sam davnih dana okarakterizirao Hamiltona otprilike ovako. Schumacher vs Hamilton - Monza 2011. U tom trenutku više me bilo strah da će Hamilton nabiti Shcumachera, nego što će Schumacher pogriješiti ili izgubiti.
Tvoj glavni problem je što vjeruješ u Hamiltonovu inherentnu superiornost, kao on se može riješiti Rosberga kad god poželi. Kad god Rosberg pobijedi to je zato što nas je zaslijepilo sunce ili smo demotivirani kao zadnje 3 trke prošle sezone ili je Mercedes kriv. Jedino što je nemoguće je da je Rosberg brži.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
khar je napisao/la:
Dani je napisao/la:Lewis je imao 3 loša starta od toga jedan zbog sporijih guma ( kako nitko ne komentira loš start Riccija i Maxa na ovoj utrci?),a i Nico je imao jedna ili dva. Ono što je odlučilo uz te startove je ipak loša pouzdnost Lewisovog bolida. To ne može osporiti nitko osim ponekog retarda. Nadao sam se bodovnoj razlici od 7 bodova pa da vidimo pravi fajt za naslov. Ovo je bila samo režija za nas gledatelje. Ostatak grida je jednostavno pre spor da bi na ovako brzoj stazi ugrozio mercedes. Može Nico i poljubiti svoju sretnu zvijezdu što ga je spasila u Brazilu. Međutim to spada u kategoriju ŠBBKBB. Još jedno čestitke Nici na naslovu, a Mercedes se može samo nadati da Renault neće napraviti konkurentan motor. Jer tada ću uživati u preznojavanju Laude i Wolffa.
Ono što me veseli je način an koji je Lewis izdominirao Nicu u zadnjih 4-5 utrka. A za sljedeću sezonu mu očito neće manjakti motivacije.

Australija, Bahrain, Španjolska, Kanda, Italija, Japan. Malo više od 3. :gandalf:

Loša pouzdanost, Kina i Rusija, u Rusiji je prestigao 5 bolida van staze uključujući i Pereza kojeg je prestigao van staze, odnosno ušao na stazu pored njega s većom brzinom koju je dobio van staze. Na kraju krajeva tko ***** Pereza ionako bi pao prije ili kasnije.
Ili Kina gdje se spucao u prvom krugu s Sauberom i izgubio krilo i šansu da bude 2-4.
U Kanadi se pobrinuo za Rosberga u prvom zavoju.
Što još imamo Belgiju koju je "SAM" mijenjao za zalihu novih motora ili
Malezija gdje mu je prvi puta riknuo motoru nakon koliko dugo.

Previše se hvataš na te kvarove, kad su većina njih uzrokovali probleme u kvalifikacijama i omogućili nesmetani proboj do 2. mjesta. A kad spominješ Maleziju, nisi tako disao u Engleskoj 2014.

Isto tako hoćemo li sada opet diskutirati kada su mu to sve sudci progledali kroz prste samo da održe championship živim.

Ja sam davnih dana okarakterizirao Hamiltona otprilike ovako. Schumacher vs Hamilton - Monza 2011. U tom trenutku više me bilo strah da će Hamilton nabiti Shcumachera, nego što će Schumacher pogriješiti ili izgubiti.
Tvoj glavni problem je što vjeruješ u Hamiltonovu inherentnu superiornost, kao on se može riješiti Rosberga kad god poželi. Kad god Rosberg pobijedi to je zato što nas je zaslijepilo sunce ili smo demotivirani kao zadnje 3 trke prošle sezone ili je Mercedes kriv. Jedino što je nemoguće je da je Rosberg brži.
:klanjam: :klanjam: :klanjam:
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
@khar navaljao si se gluposti bez jakih argumenata, ali ne da mi se raspravljati o svim incidentima, sezona je gotova, titula je uzeta.
slikaslika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Bome Mercedes razmislja Hamstu da "banira" s necim ili cak da dobije "permanent" iz Merca!?

Mislim da su ovo prenapuhane vijesti danas, al zamislite situaciju Hamilton 2017 nema ugovor? Kakav bi to krkljanac bio :)
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 28.11.2016., 11:03, ukupno mijenjano 1 put.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
HeatBlast44 je napisao/la:@khar navaljao si se gluposti bez jakih argumenata, ali ne da mi se raspravljati o svim incidentima, sezona je gotova, titula je uzeta.
Uh pretrgo si se u kontra argumentu. Jedan od glavnih je Malezija koju ćeš spomenuti i okarakterizirati kao ključnu sto je izgubio titulu, al poklon iz Monaka ćeš predviditi pravdajuci ko zna s čime.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
HeatBlast44 je napisao/la:@khar navaljao si se gluposti bez jakih argumenata, ali ne da mi se raspravljati o svim incidentima, sezona je gotova, titula je uzeta.
Ne pročitah ja nijednu glupost u Kharovom postu.
Niti izmišljotinu.
A ovo za titulu, mislio si reći titula je izgubljena. :mrgreen:
Doduše, možda smo @khar, Mr.Doom, Ciki, moja malenkost i slični samo "retardi" :prcnjau:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Price za malu djecu. No kad bi i doslo do toga ne bih se zacudio trampi Alonso-Hamilton.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
I Horner kaze da Lewis nije napravio nista lose, a i upravu je da bi Toto da moze kontrolisao citav paddock... Po meni je sramotno bilo da traze od Lewisa da ubrza, uopce mjesat' se u borbu je bilo bez veze, jer konstruktorska titula je rijesena, a koji god vozac da je prvak, svejedno bi im trebalo bit... A i Nico ako je vidjeo da ga ovaj usporava trebao ga je napasti dok je jos Max bio 4 sekunde iza, a Vettel daleko iza njih... Na fb stranici Formule 1 mnogi komentarišu da je Mercovo ubrzavanje Hamiltona bilo sramotno, da ne pričam o komentarima prekretnice u Maleziji...
http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/181 ... -abu-dhabi
slikaslika

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
Heat, nije @khar ništa krivo izrekao. Sve stoji što je napisano, ali tebe mogu shvatiti kao navijača.
Sad malo o onom na što sam se najviše nadovezao. Ispod tvok nicka piše da navijaš za Hamiltona i McLaren. Sad ne znam na koju si uzetu titulu mislio. Lewis ju nije uzeo, McLaren još manje. U redu je navijati i za ekipu u kojoj ti omiljeni vozač vozi, ali...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Dosta zanimljivosti juce u vezi LH. Posto je ekipa sa sky-a Lewisova garda, porodica, grupna terapija itd. Moglo se svasta cuti.

Hamilton je stalno ponavljao jednu stvar, a to je kako je Nico uradio ono sto je morao. To je toliko puta naglasio. Sve je uvijeno nekim velom tajne. Onda trac kako je Lewis dao otkaz nakon velike nagrade spanjolske, taj trac je navodno dosao iz pouzdanih izvora ili izvora. Kada ga je Martin to pitao, ovaj odgovara kako je to privatna stvar, iz toga vjerujem da je upravo Lewis podjelio to informaciju sa nekim na sky sportu.

Sto vise, prilicno vjerujem da je na tom sastanku Lewsi stvarno rekao da vise ne zeli voziti za mercedes. Ne bi to nista cundo bilo. Veliki pritisak, on kao vozac vec ostvaren, stres, dosta ega itd. Ono sto svakoga zanima je sta se to desavalo nakon toga, sta je to sto Lewis smatra da nije bilo fer prema njemu.

Ne vjerujem da je Nici poklonjena titula, ne moze niko pa ni Nico glumiti onakve emocije. Cekamo knjigu za 10 godina. :fakjea:

Kako je Nico odgovorio Rossu, nesto kao, dugujete mi za ovo, na vn malezije.
No!

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Vettel
Ovi koji spominju pouzdanost, ubijte se. Stvarno. Za vas nema lijeka.
Lik je imao jedan kvar na utrci. Rosberg je imao prošlih godina puno većih problema. I sa pouzdanosti i sa konstantnim izgurivanjem od strane timskog kolege. Čovjek je svakakva sranja morao trpiti sve ove godine. Pa i ove je popušio dosta nezasluženih kazni. Dok su mu timskom kolegi sve progledali kroz prste. Pa poklonjeni set guma u Azerbejdžanu. Na kojem nebi sigurno mogao izdržati puno krugova, a i to uz vrlo loš tempo. A sam ih je sjebao. Pa zaliha motora... Hej, pa ima i takvih budala koji krive Rosberga za sudar u Španiji. :facepalm:
Da povučem paralelu iz 2012. godine. Svi pametuju kako je Alonso zaslužio da postane prvak te godine. A lik se nebi uopšte borio za titulu da Vettel nije imao takvih problema sa pouzdanosti da je ovo sa Hamiltonom ove godine presmiješno. Čovjek je nekoliko puta odustao iz ubjedljivog vodstva. I to se obično završavalo sa +25 za Alonsa. Pa sračunaj da nije bilo tih problema, Vettelu +25 i Alonsu -7...

khar
Karting
Karting
S nama već: 9 god
Navija za: Michael Schumacher
Čisto malo gluposti i retrospektive.
Loši startovi stoje. Nisu svi jednako loši, ali i dalje stoje.
Bez raspravljanja o incidentima Lewis ima 4 upropaštene utrke s kvarovima. Znači 4.

Rusija starta s 10 mjesta. Znači minimalni gubitak, drugo mjesto garant s ovim Mercedesom.
Kina starta zadnji. Imaš garanciju 2.-5. mjesta s ovim bolidom, Hamilton ima sudar u prvom zavoju. Završava 7. <- Sam si upropaštava utrku i gubi masu bodova, a ne kvar
Belgiju sam si upropaštava s zalihama motora, nikakav kvar. Završava 3.
I onda imaš Maleziju, kad mu je prvi put riknuo motor, što je prvi kvar koji ga je pogodio u utrci i odnio mu realno masu bodova.

Imaš 21 utrku i Hamiltona koji ima kvar u samo jednoj utrci. Znači potpuni gubitak bodova. Ostaje 20.
Imaš 2 utrke gdje ima kvar u kvalifikacijama. Komotno je mogao do 2/4 mjesta u obje. Ostaje 18.
Belgiju je sam prouzrokovao da se nakupi motora. Komotno 3.
Ostaje 17 utrka da se nadoknadi koliko 50 bodova izgubljenih što proizvoljno (Belgija), što nesretno???? 17utrka * 7 bodova razlike između P1 i P2 je 119 bodova.
Na kraju krajeva od sve te superiornosti naspram te "trube" koju zovemo Rosberg, čovjek bi očekivao novog-starog prvaka.
Tako da ta teza kako su Hamiltona koštali svi ti nesretni kvarovi, a truba pobjeđuje eto jer je on konstantan baš ne drži vodu.

A sad još jedan brain fart.
Da bi Mercedes održao ekvivalenciju između vozača, nema poboljšanja na motorima poslije Belgije.
Hamilton genijalnom idejom svoje zadnje motore za sezonu otvara upravo u Belgiji. Kad ga otvara Rosberg u Japanu/Maleziji???
Također prošle godine zadnji upgrade motora dolazi u Singapuru/Japanu za Mercedes što je skoro mjesec dana kasnije u odnosu na ovu sezonu.

Finalni upgrade je požuren upravo zbog Hamiltona da se održi paritet između njih dvojce. To znači mjesec dana manje testiranja.
Također krčma je pala na Hamiltona i on je prva osoba koja je taj novi motor nagazila do kraja, kroz duži rok u utrci.
Poslije toga imaš downgrade motora, Nico je upozoren da ga ne naganja…..
Mercedes je uvijek pokušavao biti pošten prema Hamiltonu, čak i prepušten tako da definitivno nisu zaslužili sva sranja koja se o njima pišu. :facepalm:

Tako da finaliziram, sarkastično mogu zaključiti da je sam Hamilton uzrokovao kvar u Maleziji varanjem u Belgiji. :rofl:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
@Khar
:klanjam:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Kontakt:
A i ova pisanja da bi Hamilton mogao čak dobiti i određenu kaznu zbog ponašanja u Abu Dhabiju su zanimljiva, ne bih rekao bezazlena ali očekujem da će se te tenzije smiriti jer i da ode iz Mercedesa, može samo riskirati. No, s druge strane, rizikom je i došao u Mercedes iz tada uvjerljivijeg Mclarena. Možda postoji i tu neka veza za povratkom ako Mclaren može garantirati svoje najave. Nakon tri godine muke, siguran sam da bi Alonso taj swap potpisao i bez plaće, samo da dobije bolid dostojan prvaka. Tko će ga znati.

Kako god, sumnjam da će nijemci samo tako prijeći preko toga. Na gridu ima još vozača Hamiltonovog kalibra. Jedan od njih je Alonso koji sigurno može taj bolid voziti do pobjede jednako kao i Lewis. Uz to, Alonso je i strašno motiviran za još jedan naslov, a i konstantan je u isporučivanju vrhunskih rezultata, te ne planira u F1 biti još predugo.

Vjerujem da svakakve kombinacije postoje, a i moguće su. Sumnjam da je Lewis sam veći od Mercedesa da mu se ovi naklone, a vjerujem da se može i sve riješiti jako mirno dok malo tenzijama padne temperatura, odnosno prođe par dana. Kako god, neće nam biti dosadno do iduće sezone.
"What a little star." May 26, 2012.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

senja
Baniran
Baniran
Pa ne vjerujem da se radi o tako strogoj kazni kao što je otpuštanje. Ali je definitivno zaslužio barem ozbiljnu novčanu kaznu, za nepoštivanje tima.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Kontakt:
Ma ja mislim da Mercedes želi da se momčad poštuje prije svega i da se jasno da do znanja da kako Wolff kaže, ispred tima od 3500 zaposlenih, ni jedan čovjek nije iznad. A uz Mercedes se veže i mnogo više od samog F1 odjela.

Po meni je sve tu otvoreno, ali nekako sam sklon vjerovati da će to proći isprikom kad se malo glave ohlade.
"What a little star." May 26, 2012.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Lewis mora shvatiti da je on samo jedan od zaposlenih u mercedesu. Nije od njega tim trazio nista tokom pocetka, vec samo kada su ferrari i rb smanjili zaostatak zahvaljujuci taktici Lewisa. Naravno da je zasluzio kaznu. Moguce da ga nije briga sta ce mercedes odluciti pa se zato tako odnosi prema timskim naredbama.

Vidim iznad Alonsa u mercedesu, hahah zamislite da Nico ima takvu srecu da vozi protiv 12 titlula svjetskih prvaka u svojoj karijeri. I to u jednom bolidu.
No!

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
vlado je napisao/la:Lewis mora shvatiti da je on samo jedan od zaposlenih u mercedesu. Nije od njega tim trazio nista tokom pocetka, vec samo kada su ferrari i rb smanjili zaostatak zahvaljujuci taktici Lewisa. Naravno da je zasluzio kaznu. Moguce da ga nije briga sta ce mercedes odluciti pa se zato tako odnosi prema timskim naredbama.

Vidim iznad Alonsa u mercedesu, hahah zamislite da Nico ima takvu srecu da vozi protiv 12 titlula svjetskih prvaka u svojoj karijeri. I to u jednom bolidu.
Nekako mi se malo vjerojatno čini olazak u Merc. Mislim da se u potpunosti povjerio i koncetrira na McLaren Honda projekt.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

senja
Baniran
Baniran
Hamilton prima ozbiljnu platu od tog istog Mercedesa prema kojem ne iskazuje odgovarajuće poštovanje. Bilo bi u redu da mu odbiju od plate. Ili da mu je smanje za nekoliko miliona.
A što se tiče njegovog nasljednika, ako ga slučajno najure, Wehrlein još nema tim za sljedeću sezonu. Kakav Alonso :)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡