Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
F12000 je napisao/la: 16.02.2024., 11:38
wapi je napisao/la: 15.02.2024., 15:42 Poznanik ima prijatelja, a njegova baba pije kavu svake subote u Bolonji s pratetkom u 3. koljenu potira koji radi četvrtkom 2. smjenu....
Talijani su mediteranci, atmosfera je uvijek loša jer nikad ništa ne valja, uvijek je neki vanjski neprijatelj kriv, kao i ovdje malo istočnije od Italije.
Nema potrebe za ironijom, informacija je provjerena 100%. Čovjek radi u cestovnom odijelu Ferrarija i govori prije svega o tvorničkom dijelu koji je zadužen za proizvodnju auta, ali vjarojatno stanje ne odstupa puno ni od F1 tima.
Tak im je loše da imaju rekordnu prodaju, profit, isporuke, dividendu.... Kakvi bi tek rezultati bili da je atmosfera u tvornici neloša :)

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Na stazu novi bolid puno bolje se ponaša. Na izlazu iz sporih krivina je to sasvim očigledno da bolje ubrzava i to se vidi čak i na ovom video sa lošim kvalitetom

Po meni vidi se da je negde pola sekunde razlike u korist novog bolida.

Mislim da brzina u jedan krug neće biti problem, još da se može to uraditi i na trkačkom tempu(u šta sumljam...biće bolje od lani,ali ne dovoljno).....

[googlevideo] [/googlevideo]

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
To nije poster

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
lijep.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Biće 4 i 6 mjesto

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Jbg...nije los poster....znači PP i odustajanje

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Bilo je i boljih postera za Bahrein, dakle pole position i postolje.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
One lap man :thumbsd:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
avetma je napisao/la: 02.03.2024., 20:20
Frantic je napisao/la: 02.03.2024., 19:04 Ferrari JESTE najveća ekipa (bez obzira ne sve).
Jadan ti je onaj koji svoju veličinu temelji isključivo na povijesti... Bilo da je u sportu, nacijama, pa i bilo što drugo.

Ali, svatko ima svoj copium 🤷
Da ne zagađujem temu o trci.

Dakle, imaju najveći broj navijača (skoro pa oduvijek, pa tako i trenutno), statistički su najtrojfejnija ekipa (i to je sadašnjost, još uvijek ih niko nije prestigao po tom osnovu, to što nisu osvojili vozačku titulu, evo biće 17. godina ove sezone, Bože moj, imali su luft i od 21 godinu), većina vozača "ima želju" da vozi za njih (skoro pa oduvijek, pa tako i sada, imamo svjež primjer Hamiltona, koliko god taj transfer meni bio bezveze), uvijek su pri vrhu (možeš bukvalno tačno na prste jedne ruke izbrojati koliko su puta bili lošiji od 5. mjesta u konstruktorskom poretku), svim ekipama (a pogotovo navijačima drugih ekipa) je "najdraže" kad osvoje titule u bliskoj borbi protiv Ferrarija, itd, itd.....
Jedino činjenicu da su tu od 1950. godine možemo pripasati uz "povijest".

Tako da ne razumijem zašto bi se
Jadan ti je onaj koji svoju veličinu temelji isključivo na povijesti
odnosilo na Ferrari.
Ja se mogu složiti sa tom tvojom konstatacijom, ali onako, ako je gledamo generalno, nevezano za Ferrari.
jer smatram da se to ne bi trebalo odnositi na njih (ova riječ "isključivo").
Da su oni grohnuli k`o Williams (od kojeg je ostalo samo ime), pa bi to dobrim dijelom i "pilo vode", ovako, "ne pije".

Uzmimo za primjer Boston Celticse. Od 1987. kada je Birdova generacija zadnji put igrala u finalu (poraz od Lakersa), još su samo 3x došli do finala (2008. prvaci, 2010. i 2022. izgubili). Pa? I dalje su jedna od dvije najveće i "najbitnije" ekipe u NBA.
Yankeesi 15 godina nisu vidjeli titule (ni finala) u MLB, pa ih i dalje svaki baseball fan smatra, ako je iole realan (bez obzira navijao taj za nekog drugog, najvećom MLB ekipom.

Dalje, šta kad (ako) Red Bull napusti F1?
Šta kad Mercedes napusti (što mi je vrlo izglednije od Red Bulla, barem kao ekipa, jer mi je vjerovatniji scenario da bi mogli izaći kao ekipa, a da nastave isporučivati motore)?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Što ako RB napusti F1? Ništa, netko drugi će pobjeđivati Ferrarijevce :mrgreen:

Shvaćam što želiš reći, ali mislim da nam je fokus na drugim stvarima. To je li Hajduk najveći u HR, ili Glasgow Rangers, Deportivo ili Mađarska repka u drugim kontekstima - to mi je od nikakve važnosti u usporedbi s trenutnim stanjem koje se događa i onim što tek dolazi.

Refleks mi je kao kad dođeš na 20 godina mature pa imaš jednog lika koji ima iste fore i isto ponašanje kao u srednjoj školi jer je tad zadnji put bio faca i otad nije napravio ništa sa sobom. Točno taj vibe daje Ferrari.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Slažem se ja da je trenutno stanje najbitnije.
Pod trenutno mislim na period "DANAS, uključujući unazad nekoliko (x) godina/sezona".
Ali ne možeš reći da oni temelje svoju veličinu "isključivo" na povijesti.
Ima i povijesti, naravno (jbga, ne možeš bez toga), ali da je to isključivo na povijesti, vala, nije.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
U zadnjih 30 godina Ferrari je uvijek tu, u vrhu, sto se ne moze reci za neke druge timove koji su skoro pa propali. oni rade najbolje sto mogu. a najbolje inzinjere imaju druge ekipe. RB je na primjer preuzeo vjerovatno najbolje inzinjere iz Merca prije par godina i to se poklapa sa ovim uspjesima RBa. Ferrari nije neko ko moli i tu im jedino zamjeram. svi vole Ferrari, pa i sam Newey je to nekoliko puta pominjao, ali postoji i ta barijera zvana Maranello... tesko im u Italiji i te price!

Ferrari nije samo F1! Ferrari ce, dok je automobila, biti uvijek sinonim za sportske automobile i brzinu! i ferrari je uvijek mjerilo ili trn u oku svima koji ga ne vole! dje god oni bili, sta god radili, prosto i jasno, Ferrari se voli!

Vetma, moram da te pitam... zasto jednostavno ne navijas za RB i Maxsa, lakse ce ti biti. taman da budes jos jedan od onih kako vitar puše? :lolz: najlakse je tako, vjeruj mi. bolje to, nego da pljujes Ferrari i Charlesa! ili ono najgore od svega, sto pokusavas da im oduzmes ono sto im pripada! :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb

nelinjo je napisao/la:A najbolje inzinjere imaju druge ekipe.
Koliko se sjećam u Ferkanu su bili i Aldo Costa I Tombazis, kao i na kraju krajeva Binotto.
Zar ne?
I opet se tu politika upitala i upliće se, i dok je toga neće Ferrari vidjeti naslova.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
u opste nisam toliko razocaran trkom Ferrarija danas, obzirom koliko je RB bolid dominantan. jedino me malo vaga Leclerov tempo, koji je bez onih problema mogao biti mnogo bolji! da se to poklopilo Ferrari je vjerovatno mogao imati p2... ali sta je tu je.

a politiku vode "klinci" koji se ne razumiju u sport uopšteno! dakle, i sa Ferrarijem i sa Juventusom ista prica! kao da je neko bacio prokletstvo! židovi, amerikanci, djeca bogatasa... dovoljno! zato ih ne zelim vise komentarisati! :lolz: mučno je! :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Uzeli su maksimum.
Ne razumijem paljbu po njima....
Valjda je još prošle godine bilo jasno da ovu dominantnu ekipu, bolid i vozača neće nitko skinuti 2024., a možda i dalje.

Ferrari je ostvario dobar napredak i sada imaju posla nastaviti u tom tonu.

Što se tiče toga trenutno sam zadovoljan.

Da li vjerujem u ovu ekipu da je sposobna za naslov prvaka 2025. i nadalje? Ne. Jedino imam kakvo takvo povjerenje u šefa momčadi.
I neću vjerovati dok se naslov konačno ne osvoji.

I tko god kaže da Ferrari nije najveća ekipa (povijesno je najveća i tu nema dileme), ali gledajući zadnjih xx godina je u pravu. Trenutno nisu. Ne znam zašto je to uopće za raspravu. Pa nisu ništa osvojili. Nula. Uskoro će ta suša doživjeti punoljetnost.
slika

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Da se uzmu druga mjesta u poretku kao uspjeh onda zanjih 20 godina ne bi bile tragične godine.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Bit će problema...