Pa već i rade na 2025.Grah0 je napisao/la: 13.02.2024., 12:28 Pretpostavljam da u maju sve resurse prebacuju na novi bolid. Mlad su tim.
Scuderia Ferrari
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Meni osobno dosad vizualno najljepši bolid ove sezone. Sviđa mi se i što su ostavili malo crne i što su dodali bijele i žute linije.
Tako da vizualnim dijelom sam zadovoljan, a dio vezan uz performanse bolida ćemo malo kasnije iskomentirati.
Tako da vizualnim dijelom sam zadovoljan, a dio vezan uz performanse bolida ćemo malo kasnije iskomentirati.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 6 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Ne znam jesam li ja lud, ali smatram da predugo pratim F1 da bi mi razlog najljepse livereje bila cinjenica kako je uopce obojan. Ovo je skroz subjektivno, ali uopce mi se ne svida matte crvena koju Ferrari forsira vec godinama (iako je 2022. bolid bio zaista lijep, ali ne samo zbog tamno crvene-crne kombinacije nego i cjelokupnog paketa). Ova zlatno-zuta i bijela uopce mi ne idu uz identitet ovog tima. Imam averziju prema previse modernim dizajn elementima u F1 pa vjerojatno nisam mjerodavan. Ferrari sjajna crvena bez ovih kerefeka je ono sto bih ja preferirao.
Sto se tice tehnickih detalja (koje samo primjecujem, ali ih ne razumijem previse) vidi se da su se odmaknuli od one filozofije koja je, cini se, funkcionirala samo na pocetku 2022. Imaju dosta novih elemenata i rjesenja i sto mozda nije karakteristicno za njih, ocekujem ih jace kroz sezonu kako budu bolje razumjeli novi pristup. Ukoliko startaju poprilicno jako, onda bi moglo biti zanimljivo uskoro. Na prvi pogled mi nemaju ekstremnih rjesenja kao Aston i ne ubada u oci. Korektno ukomponiran. Vazno je da je baza dobra i ako je onda ih ceka lijepa sezona.
Sto se tice tehnickih detalja (koje samo primjecujem, ali ih ne razumijem previse) vidi se da su se odmaknuli od one filozofije koja je, cini se, funkcionirala samo na pocetku 2022. Imaju dosta novih elemenata i rjesenja i sto mozda nije karakteristicno za njih, ocekujem ih jace kroz sezonu kako budu bolje razumjeli novi pristup. Ukoliko startaju poprilicno jako, onda bi moglo biti zanimljivo uskoro. Na prvi pogled mi nemaju ekstremnih rjesenja kao Aston i ne ubada u oci. Korektno ukomponiran. Vazno je da je baza dobra i ako je onda ih ceka lijepa sezona.
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Hoću hoću. Zanima me gdje ćeš ti kukati kad Karlo opet opere Čarlija u borbi za neko 5/6 mjestonelinjo je napisao/la:Śedi, odmori, oguli jabuku...Grah0 je napisao/la: 13.02.2024., 12:28 Pretpostavljam da u maju sve resurse prebacuju na novi bolid. Mlad su tim.

- Unwoken European
- Karting
- S nama već: 2 god 10 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Kakvi moderni elementi? Ove boje i linije su oda 70ima.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Ma bit cemo prvaci. 

"What a little star." May 26, 2012.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Bolid mi isk izgleda bezveze i ružnjikavo. Nisam oduševljen, dapače razoračan san kada vidim neka tehnička riješenja.
Imam osjećaj kao da su u zaostatku za nekim aero rješenjima koje ostale ekipe rade. Ovjes je također isti kao i prošlih godina i opet su jedini koji se nisu sada prebacili na pull-push konfiguraciju.
Neću ništa govoriti dok ne vidim štopericu, ali nisam optimističan.
Imam osjećaj kao da su u zaostatku za nekim aero rješenjima koje ostale ekipe rade. Ovjes je također isti kao i prošlih godina i opet su jedini koji se nisu sada prebacili na pull-push konfiguraciju.
Neću ništa govoriti dok ne vidim štopericu, ali nisam optimističan.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
Realista
- Karting
- S nama već: 6 god 6 mj
- Navija za: AlonsoForever
Zadnji ovjes nije isti. Ostali su na pull-rod sistemu, ali su promijenili dizajn. Poprati na Face-u stranicu "This is Formula 1"Ferrari je napisao/la: 13.02.2024., 23:53 Imam osjećaj kao da su u zaostatku za nekim aero rješenjima koje ostale ekipe rade. Ovjes je također isti kao i prošlih godina i opet su jedini koji se nisu sada prebacili na pull-push konfiguraciju.
Fenomenalna je, sto se tice tehnickih stvari i izjava, novosti- plus stave slike za usporedbu pa eto u ovom slucaju mozes vidit razliku u dizajnu starog i novog zadnjeg ovjesa.
Odbacili su svoj koncept iz 2022 i ovo je nesto potpuno novo. Imaju i inovativno rjesenje kod Halo-a, navodno imaju neko novo inovativno zadnje krilo. Dakle, ima novih stvari. Svejedno, najvise mozes dobit s najboljom podnicom, a to ne mozemo vidit.
Uvijek smo optimisticni pa cemo rec da je ova godina nasa

-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
Tako nekako...Gilles je napisao/la: 14.02.2024., 06:39Misliš kao sa posterima za najavu trkanelinjo je napisao/la:Svi su skpro razocarani bolidom! Nema komentara kao prethodnih godina, sto po pravilu nije los znak, naprotiv...
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
Tako i ja mislim... ovaj bolid je priprema za 2025. Razvoj tokom sezone ce ici u smjeru 2025. Koliko god ljudi bili "razocarani", ja sam optimista bar po tom pitanju... ali evo, brzo ce sve krenuti pa cemo vidjeti...gjoko-mkd je napisao/la: 14.02.2024., 09:13 Realno Ferari ide na 4-5 pobeda za ovu sezonu i to je to
Da su htjeli nesto vise od samo tranzicione sezone, ne bi Sainza liferovali ovako rano! Jer i pored svih gluposti koje su radili u proslosti, mislim da to ne bi uradili ovako, ako imaju najvece ambicije... mada, to je Ferrari i sa njima je sve moguće
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Ovogodišnji bolid je jedna velika reklama za Shell, nisam fan i kao obično zazivat ću crveno-bijelu kombinaciju (forza Malboro) koja mi je najljepša.
Od drugih vijesti, čujem od jednog poznanika Talijana koji ima prijatelja koji radi u Ferrariju, da je atmosfera općenito u tvornici jako loša i naravno s tim ne otkrivam ništa iznenađujuče. Eto čisto potvrda svih zbivanja oko momčadi zadnjih godina.
Od drugih vijesti, čujem od jednog poznanika Talijana koji ima prijatelja koji radi u Ferrariju, da je atmosfera općenito u tvornici jako loša i naravno s tim ne otkrivam ništa iznenađujuče. Eto čisto potvrda svih zbivanja oko momčadi zadnjih godina.

-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
Poznanik ima prijatelja, a njegova baba pije kavu svake subote u Bolonji s pratetkom u 3. koljenu potira koji radi četvrtkom 2. smjenu....F12000 je napisao/la: 15.02.2024., 09:26 Ovogodišnji bolid je jedna velika reklama za Shell, nisam fan i kao obično zazivat ću crveno-bijelu kombinaciju (forza Malboro) koja mi je najljepša.
Talijani su mediteranci, atmosfera je uvijek loša jer nikad ništa ne valja, uvijek je neki vanjski neprijatelj kriv, kao i ovdje malo istočnije od Italije.
- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 7 mj
Bukvalno što se toga tiče smo jako slični...ništa nikada ne valja i naravno kliker bi pokvarili...jedino što Italijani to rade nekako sa stilom a mi smo Balkanci.wapi je napisao/la:Poznanik ima prijatelja, a njegova baba pije kavu svake subote u Bolonji s pratetkom u 3. koljenu potira koji radi četvrtkom 2. smjenu....F12000 je napisao/la: 15.02.2024., 09:26 Ovogodišnji bolid je jedna velika reklama za Shell, nisam fan i kao obično zazivat ću crveno-bijelu kombinaciju (forza Malboro) koja mi je najljepša.
Talijani su mediteranci, atmosfera je uvijek loša jer nikad ništa ne valja, uvijek je neki vanjski neprijatelj kriv, kao i ovdje malo istočnije od Italije.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Nema potrebe za ironijom, informacija je provjerena 100%. Čovjek radi u cestovnom odijelu Ferrarija i govori prije svega o tvorničkom dijelu koji je zadužen za proizvodnju auta, ali vjarojatno stanje ne odstupa puno ni od F1 tima.wapi je napisao/la: 15.02.2024., 15:42 Poznanik ima prijatelja, a njegova baba pije kavu svake subote u Bolonji s pratetkom u 3. koljenu potira koji radi četvrtkom 2. smjenu....