VN Singapura 15.-17. rujna 2023.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Checo je igra bumber cars kako rece Max. Ono sa Tsunodom je onak li-la a ono sa Williamsom za samarcinu i vecu kaznu od 5 sekundi.

Inace, sad idem pogledat 35 minutni sazetak utrke na SKYu. Moram cut komentare.
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Obrati pozornost na to kako je Crofty počeo sanjariti o britanskom 1-2-3 pred kraj utrke. Samo da bi se Russell onda zabio u zid :rofl:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 18.09.2023., 08:49 Obrati pozornost na to kako je Crofty počeo sanjariti o britanskom 1-2-3 pred kraj utrke. Samo da bi se Russell onda zabio u zid :rofl:
Zbog toga i gledam. Zelim cut sta je receno. Vjerujem da je bilo socno.
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Inače, post race show je izgledao kao da su svi na teškim drogama. Buxton je i inače takav, a ovaj put je i Alex Brundle bio neobično uzbuđen. Sve je sjajno, briljantno, nevjerojatno, a svaki intervju Lawrencea Baretta krene tako da najprije lagano izmasira vozača kojeg intervjuira, onda mu ugladi cipele, kaže da je bio briljantan, i onda krenu pitanja.

Naviknuti smo na to pa valjda ne doživim baš, ali ponekad mi se um resetira pa kad vidim kako izgleda prijenos čini mi se da gledam Black mirror, neku distopijsku verziju realnosti.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Ne znam da li je neko ispratio, Alonso je vozio sa polomljenim vešanjem sa leve strane...nije ništa bilo ozbiljno čim je vozio...ali ipak.

Sjajna pobeda Karlosa...retko koji vozač bi ovako kontrolisao trku...većina bi odmaglila napred videći da imaju dovoljno brzine ali on je uspešno napravio buffer sa Norisom. Carlando definitivno pobednik vikenda. Mercedes zamalo...tako blizu a tako daleko. Lekleru se očigledno ne vozi jer je svestan da od titule nema ništa...očekujem za njega sudbinu Vettela za godinu dve ako ostane tu gde jeste a Žabari ne skolpe makinu za šampionat.

Meni je najveće iznenađenje RB ovaj vikend. Da li je najzad neka direktiva pogodila i njih i zašto se toliko dugo čekalo ako jeste. Da li se čekalo magičnih 10 za redom. Ako u Suzuki ne budu ubedljivo prvi onda je definitivno nešto mutno.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
avetma je napisao/la: 18.09.2023., 08:52 Inače, post race show je izgledao kao da su svi na teškim drogama. Buxton je i inače takav, a ovaj put je i Alex Brundle bio neobično uzbuđen. Sve je sjajno, briljantno, nevjerojatno, a svaki intervju Lawrencea Baretta krene tako da najprije lagano izmasira vozača kojeg intervjuira, onda mu ugladi cipele, kaže da je bio briljantan, i onda krenu pitanja.

Naviknuti smo na to pa valjda ne doživim baš, ali ponekad mi se um resetira pa kad vidim kako izgleda prijenos čini mi se da gledam Black mirror, neku distopijsku verziju realnosti.
Otišao bi Lawrence i dalje da mu dopuste :gandalf:

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Frantic je napisao/la: 17.09.2023., 20:23 Mi smo sličnog stava glede Čarlija, ali treba staviti stvari u kontekst.
Bahrain 2022. je bio Bahrain 2022.
Odličan Ferrari, početak sezone, Čarli pun samopouzdanja.
Danas, da se našao u Karlovoj poziciji, imam osjećaj da bi pokušao raditi kontra stvar.
Slažem se da su ljudi previše počeli srati po Leclercu, ali se moramo i složiti da je stvarno "totalno u nekom blagom knock-downu".
No opet podvlačim, daj mu top bolid i top back-up, čovjek će isporučiti, a vjerujem i da bi dobio Sainza u istim bolidima.
Naravno, može se to gledati i sa negativne strane (neko će reći, kad nije sve tip-top, "nema ga niđe"....)
Nije ovo prva sezona u kojoj Sainz izvlači više od Leclerca… A ako Ferrari nastavi s mediokritetskim bolidima, nije niti posljednja. No upravo to, ako slože ozbiljan bolid, onda se sve mijenja i Leclerc će opet biti u nekoj drugoj dimenziji, jednostavno je toliko bolji u kompletnoj slici. Carlos je dobar, inteligentan vozač, nadam se još ponekoj pobjedi, ali ne vidim u njemu mogućnost katapultiranja u borbu za naslov, kakav mu god auto dali – a Charles to ima u sebi, samo što ima i tu sklonost da potone kada su uvjeti nepovoljni.
Mene to podsjeća na, recimo, Coultharda i Hakkinena. Znao si da će kockobradi imati jedan-dva trkaća vikenda po sezoni kada mu nitko, uključujući i samog Svetog Mihovila, neće biti ravan… No, kakav god mu bolid dali, neće moći to konzistentno raditi iz vikenda u vikend. I to je radio neovisno o tome je li u najboljem ili trećem bolidu na gridu. Dok Mika nije mogao do takvih savršenih vikenda sve dok nije dobio šampionski bolid, a kada se to dogodilo, onda je procvjetao i isporučivao konstantno. Ima takvih primjera on/off prvaka kroz povijest koliko hoćeš i nije nešto što treba zamjerati nekom vozaču.
Jedino, ostaje mi otvoreno pitanje koliko se s tim on/off pristupom može uspjeti danas, kada su svi istrenirani da cijelo vrijeme daju maksimum i kada nema više off dana za najbolje i mentalno najjače. No, ako Ferrari složi bolid za titulu, saznat ćemo.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Vettel-Ferrari je napisao/la: 18.09.2023., 00:23 @gjoko Leclerc je bio iza oba Mercedesa kad su oni otišli u boks, tako da bi Russell bio svakako ispred Leclerca, a Hamilton sekundu i nešto iza (prije boksa je imao zaostatak od 1.7s za Russellom, a poslije 5s, tj. izgubio je 3 i nešto sekunde zbog duplog boksa, a Leclerc je prije boksa zaostajao 2.1s za Hamiltonom). Pitanje je kakav je Leclerc bio s gumama, ali vjerojatno nije imao optimalne S gume tada jer je I startao na S gumama.

Btw. odlican dipla zamjena guma Mercedesa, u tom su se baš usavršili :thumbs:
Dok Ferrari rijetko kad to ne zajebe...
Da, ali bez obzira sa mekim gumama lako bi došao iza Mercedesa, i oni ne bi vozili onakva vremena da su videli iza sebe Leclera sa crvenim gumama. A znamo da meke gume najviše daju na kočenju, t.j. preticanju
Eto...i da ne bi ih prošao, oni bi u tu bitku izgubili najmanje 3-4 sekunde ako ne i više

Usput, Lecler nešto kao da očekuje od nove nadogradnje koj dolaze ili u japanu ili u SAD-u. Ne bih se iznenadio da nove delove bi više odgovarale njemu nego Saincu(politika je uvjek bila prisutna u Ferariju)

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
blown diffuser je napisao/la: 18.09.2023., 08:25
LH44 je napisao/la: 17.09.2023., 16:45 Pereza treba otjerati iz Red Bulla

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk
https://twitter.com/F1_Newsletter/status/1703428145989222786 Četiri prekršaja bikova ovaj vikend mogli dobiti bar 4x5 sekundi kazne, ali naravno od kazni ništa (vjerojatno je Yuki rekao da je on kriv). Suđenje ovaj vikend što se tiče RedBulla jedna velika nula, bitno da je Alonso ekspresno dobio kaznu.
Dobio je Checo 5 sekundi za incident sa Albonom, imao je veliku prednost nad Lawsonom i zadrzao P8.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
KiMujash je napisao/la: 19.09.2023., 04:39
Dobio je Checo 5 sekundi za incident sa Albonom, imao je veliku prednost nad Lawsonom i zadrzao P8.
Kazna od 5 sekundi za Albona je mizerija.
Za Tsunodu nije dobio ništa, još Yuki kaže na radio: puncture, puncture :rofl: a ovaj mu odvalio pola bolida. https://twitter.com/F1_Newsletter/status/1704008882073309204
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
znači rb prošo lišo u više incidenata ovaj vikend. :thumbsd:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
avetma je napisao/la: 18.09.2023., 08:49 Obrati pozornost na to kako je Crofty počeo sanjariti o britanskom 1-2-3 pred kraj utrke. Samo da bi se Russell onda zabio u zid :rofl:
Ja volim kad ljudi operirani od svake pristojnosti, poniznosti i racionalnosti dobiju šamar sudbine. Ne da im želim zlo, ali ono, kad ih stavi gdje im je mjesto.
"What a little star." May 26, 2012.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
blown diffuser je napisao/la: 19.09.2023., 09:40
Za Tsunodu nije dobio ništa, još Yuki kaže na radio: puncture, puncture :rofl: a ovaj mu odvalio pola bolida. https://twitter.com/F1_Newsletter/status/1704008882073309204
Ali je trebao dobiti kaznu za incident s Yukijem?
Za Albona zaslužena, 5 sekundi okej. Za 10 sekundi trebaš odvalit bolid u barijeru i imati sudar od 60G. ...

Možda Perez opće nije trebao biti iza Albona nakon boksa, ali ne znamo tko je bio prvi na liniji SC-a, pošto FIA ne nadzire te nebitne detalje.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Za 10 sekundi trebaš odvalit bolid u barijeru i imati sudar od 60G. ...
:rofl: :klanjam: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Meni je sustav kaznjavanja u F1 teska nepoznanica. Prije sam jos komentirao kako su pocetkom 2000-ih kazne bile strozije (mozda i prestroge u nekim slucajevima), ali poprilicno jasno odredene. Naravno, to je ono cega se ja sjecam, a bio sam klinac tako da vjerojatno i nisam stoposto u pravu. Govorim tu o kaznama poput onih gdje se za brzu voznju u boksu dobivao drive-through (mislim da je takav jedan slucaj bio Barrichello u Madarskoj 2006. ). Medutim, ono sto je meni totalno nejasno u trenutnoj eri je cinjenica da greska poput Alonsovog ulaska u boks nosi sa sobom kaznu od 5 sekundi, a sudari ala ovaj Perezov ili Russellov iz SAD-a 2022. takoder nose 5 sekundi. S druge strane, pada mi na pamet jos Kvyatovo izvrtanje Hulkenberga u zadnjem zavoju Meksika 2017. sto je nosilo 10 sekundi kazne. Jos apsurdnije postaje sve, ako uzmemo u obzir onu kaznu s pocetka sezone i Alonsovog “pogresnog” parkiranja na gridu koje je takoder iznosilo 5 sekundi, a zbog “krivog” izvrsavanja skoro nadodalo nepostenih 10 sekundi….Doduse, to je kasnije sve promjenjeno, ali nikako mi ne ulazi taj sistem u glavu. Sto puta sam ovdje vec spomenuo, ali kako je Leclerc nakon nesigurnog pustanja iz boksa u Hockenheimu 2019. zaradio samo timsku novcanu kaznu, a redovno se davalo 5 sekundi za vozaca (vjerujem da cak i postoji objasnjenje, ali nisam ga kasnije pokusao pronaci). Meksiko 2016. cekalo se do nakon zavrsetka utrke i Vettelovog psovanja Whitinga na radiju ne bi li se dodijelilo Maxu 5 sekundi kazne za presijecanje dva zavoja, a onda opet Vettel zaradi u roku par krugova kaznu za onu Kanadu 2019. koja je neodoljivo slicila na Hamiltonovu gresku iz Monaka 2016. gdje naravno kazna nije niti dolazila u obzir. Povrh svega, onaj cirkus s “granicama staze” u Austriji ako ne rijese dogodine bilo bi sramotno za jedan takav sport. Milijardu je primjera nekompetentnosti i nekonzistentnosti FIA-e. Ne kazem da je prvospomenuti druve through za prekoracenje brzine u boksu najpostenija varijanta, ali svaki dan bih radije gledao to nego ovaj cirkus. Kakva god da su pravila prvi jje korak drzati ih se, a onda kasnije mijenjati po potrebi. Bilo bi fantasticno da Palmer ili bilo tko iz F1 napravi analizu borbe Kubice i Masse iz Fujia 2007. i iskreno kaze koliko bi tko od njih dvojice u danasnjoj F1 dobio kazni.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Haha. Da. Izgleda surealno taj dvoboj u odnosu na ovo danas.
Meni su te situacije gdje jednostavno nestane staze kao u prvom klashu Masse i Kubice ok.
Sve ostalo mislim da je bilo laktarenje i bas guranje i to jos u tim uvjetima. Dns bi TR pisto zestoko.

Svaki sudar mora biti kaznjavan malo zesce, barem ja tako smatram. Ljudi obicno moraju u box i gube recimo minutu, minutu i pol i to je unistena utrka.
Proglase te krivcem i dobijes 5 sekundi. Smijesno.
Fino Alla Fine

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Massa i kubica su se mlatili tada vjerojatno pola kruga, na kraju nikom ništa. Ali moram primijetiti u zadnjih nekoliko godina, svaki kontakt završi DNF za jednog od vozača. Ovaj dodir recimo Pereza i Tsunode, Tsunodi je odmah bila pokidana cijela stranica bolida. Polu lagani dodir Pereza i Hamitlona u Belgiji, Perezu pokidana strana bolida. Max i Russell u Bakuu, Max opet rupa u bolidu. Zadnju godinu dvije bolidi kao od papira iz razloga vjerojatno da uštede na težini. Svaki kontakt je bio koban za nekoga. Bolidi 2007, manje aerodinamike, manje dijelova koji pucaju, bočne stranice nisu od papira ....pa se može dogoditi da ovakva borba prođe bez ikakve štete.

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
blown diffuser je napisao/la: 19.09.2023., 09:40
Za Tsunodu nije dobio ništa, još Yuki kaže na radio: puncture, puncture :rofl: a ovaj mu odvalio pola bolida.
To su kazne koje FIA dodjeljuje za ovakve incidente i maximalno 10 sekundi za neki veci incident, a oni su rijetkost.

Iskreno slazem se da ako vec nekome sjebes utrku i budes vidno krivac onda treba daleko vecu kaznu da popijes.

Ono za Alonsa i sto je presao liniju pit lanea ( ono who cares??) Daj mu opomenu i cao, osim ako je nekog ugrozio onda nek ide kazna.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
zekohonda je napisao/la: 19.09.2023., 09:55 znači rb prošo lišo u više incidenata ovaj vikend. :thumbsd:
Po ko zna koji put: koji amateri.
https://www.motorsport.com/f1/news/fia- ... /10523613/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Levati, sami sebi skaču u stomak, umisto da mu daju 3 mjesta i amen, sad se samo čekaju neki slični incidenti pa da budu dvostruki standardi...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡