Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
croatic f1 je napisao/la: 12.08.2023., 23:12 Odlična im je livreja u WEC-u, sjajno se slažu žuti detalji s crvenom i crnom, kao što smo uostalom i vidjeli lani na Monzi u F1. Bilo bi super da stalno imaju livreju s malo žute.
slika

Slažem se. Trebaju stalno imati livreju sa malo ( i dovoljno ) žute boje.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
AlkY je napisao/la: 20.08.2023., 18:53
Iceman je napisao/la: 20.08.2023., 14:12 Ti pouzdano znas da je Jean Todtu ili Ross Brawnu zivotna zelja bila raditi za Ferrari?
Ponavljam na nikoga individualno nisam mislio.
Ali eto , ti si rekao da spomenuti vjerojatno nisu dosli u Italiju zbog opcinjenosti Ferrarijem.
Znaci njima nije bio problem presljenje u Italju. Znaci postoje razne motivacije da se dode zivjeti u Italiju. Novac , zelja za uspjehom s Ferrarijem , zelja za opcenito biti dijelom Ferrarija. Znaci moze se. Nije preseljenje u Italiju glavni i ogoroman problem svima.
A o tome ja cijelo vrijeme pricam , da preseljenje u Italiju sigurno nije glavni razlog zasto ljudi ne dolaze u Ferrari , kako je ovdje spominjano kao glavni razlog.
Nema više tih romantičnih vremena da ti je život posao i posao život - ja sam jedan od zadnjih dinosaura. Prije 15 godina udario je asteroid... Sad se čeka da izumrem.

Današnjoj "djeci" je posao način zarade novaca za život koji se odvija negdje poslije posla.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
AlkY je napisao/la: 20.08.2023., 18:53
Iceman je napisao/la: 20.08.2023., 14:12 Ti pouzdano znas da je Jean Todtu ili Ross Brawnu zivotna zelja bila raditi za Ferrari?
Ponavljam na nikoga individualno nisam mislio.
Ali eto , ti si rekao da spomenuti vjerojatno nisu dosli u Italiju zbog opcinjenosti Ferrarijem.
Znaci njima nije bio problem presljenje u Italju. Znaci postoje razne motivacije da se dode zivjeti u Italiju. Novac , zelja za uspjehom s Ferrarijem , zelja za opcenito biti dijelom Ferrarija. Znaci moze se. Nije preseljenje u Italiju glavni i ogoroman problem svima.
A o tome ja cijelo vrijeme pricam , da preseljenje u Italiju sigurno nije glavni razlog zasto ljudi ne dolaze u Ferrari , kako je ovdje spominjano kao glavni razlog.
Necemo sad razvlaciti temu u nedogled, ja sam se samo referirao na tvoju konstataciju da ako je nekome zivotna zelja raditi za Ferrari, progutao bi gov.* i dosao zivjeti u Italiju... jer ipak je Ferrari institucija.
Za takvu tvrdnju moras sprovesti anketu svih F1 zaposlenika/inzenjera u Britaniji, tko je od njih navijac Ferrarija, kome je zivotna zelja doci zivjeti u Italiju i pod kojim uvjetima. Onda mozemo imati neke zakljucke. Ovako je to cisto naklapanje.
I da ja nigdje nisam spomenuo da su Todt ili Brown dosli raditi u Italiju zbog nekih drugih razloga a ne opcinjenosti Ferraijem. Pitao sam tebe da li znas da li im je zivotna zelja bila raditi za Ferrari?

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
wapi je napisao/la: 21.08.2023., 09:15 Današnjoj "djeci" je posao način zarade novaca za život koji se odvija negdje poslije posla.
Jesi li se ikad zapitao sto je to postalo tako?
slikaslika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
U Ferrari se ne odlazi jer nemaju sto da ponude, pravim ljudima, koji imaju opciju.

Normalno da AN nece tamo, ne zbog toga sto ga smeta mediteranska klima vec sto ne bi imao slobodu umjetnik ni ekipu oko sebe. Mogu samo da zamislim koliko su toksicni.

Ovdje se prica kao da je odlazak u Italiju na konobaranje ili slicno. Ja ovdje pricam o elitnom djelu. Ne vode oni brige prosjecnog imigranta.

Ferrari prakticno od 2006 nije nista vrijedno spomena uradio. A ostali su na jakim temeljima. Tko zna sto se ustvari desilo nakon odlaska MS...

Danas je RB sto je nekada bio Ferrari. Koliko to bizarno zvuci.
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Pazi ovo... Pakujes se na godisnji. Stres, panika... Fali carapa... Dijeca vriste, Zena stabilno, precizno zavrsava razvod braka.

E to je titula Kimija.
No!

wapi Verified
GP3
GP3
LH44 je napisao/la: 22.08.2023., 13:09
wapi je napisao/la: 21.08.2023., 09:15 Današnjoj "djeci" je posao način zarade novaca za život koji se odvija negdje poslije posla.
Jesi li se ikad zapitao sto je to postalo tako?
Ne znam zašto je tako. Možemo sad tu bacit kuknjavu o neoliberalnom kapitalizmu i ostale floskule, ali to je jednostavno činjenica, društvo se mijenja. Nekad nije bilo prihvatljivo da ti je telefon skuplji od televizora i veš mašine zajedno i da ti je telefonski račun za cijelu obitelj veći od računa za struju. Danas je to sasvim moguć scenarij. Do prije neku godinu kukali smo na jednu TV pretplatu, danas ih plaćamo nekoliko, jednu dapače samo za muziku. Današnjoj djeci nije jasno zašto ikone za "telefon" i "save" izgledaju tako. Oni takvo snimanje i takav telefon nisu nikad vidjeli jer niti stare filmove ne gledaju. Daj današnjem studentu telefon s okretnim brojčanikom pa ćeš imati eksperiment kao da gledaš čimpanzu u dokumentarcu Davida Attenborougha.

Hrpi ljudi je taj "život" poslije posla dangubljenje na društvenim mrežama i izgradnja iluzije svoje sreće kako bi "frendovi" mislili da si ti super, a u pozadini kljuca neki drek u glavi, pa ih sve više njih natjera kroz prozor.

Firme koje se temelje na inovaciji mogu biti uspješne samo ako nađu kreativce koji ne gledaju na sat dok rade. Ako sam u nečemu i to treba napraviti do kraja dok mi je sve u glavi. Ako prekinem u pet da idem doma dok se ujutro ponovo ufuram, pola u međuvremenu zaboravim, ode cijeli dan, a trebalo još samo sat vremena. Znam da to tako ide jer radim r&d posao i imam obitelj koja postavlja svoja ograničenja, kad ta ograničenja pogode moje kreativne trenutke onda pada produktivnost... Pogotovo je to "bolno" kad ti u glavi danima zrije koncept i konačno dođe trenutak, ali onda - vozi kćer na njemački.... I zato najviše napravim kad odem u Ameriku na svoje alternativno radno mjesto i budem odsječen od obitelji nekoliko tjedana...

F1 momčadi su nekad bile "garaže" entuzijasta, danas su se pretvorile u korporacije od 9 do 5 sa sindikatima i raznim politikantskim konceptima koje furaju.... Zato treba sve više ljudi da bi se nešto napravilo i zato nekima postaje nemoguće nešto napraviti. Jednostavno, nema više. Izumiru donosauri.

Ali odosmo off topic.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Double DNF

[tweet][/tweet]

[tweet][/tweet]

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Samo sa ovim nekim "specijalnim" bojama i livrejama, kao i sa posterima (koji više niko ne lijepi ovdje) se izgleda i mogu pohvaliti.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
ono kad ti je highlight sezone promjena boja.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Jos kad se ova dvojica moraju divititi odjelima. Izgledaju kao dva super marija ili djelatnici McDonaldsa.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Tko nije uhvatio.

Set guma nije bio spreman jer se vozac odlucio na to. Dakle, nisu bili klauni.

I nisu jedini imali taj "problem".
No!

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Vozač se ničim izazvan po kiši odlučio staviti druge gume na automobil, a nitko to nije očekivao niti pomislio da bi se to moglo dogodit.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
slika

slika

Mislim lijepo i sve, ali šta??
Cappuccino u boksu i razbijanje u kvalifikacijama?

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
vlado je napisao/la: 28.08.2023., 22:17 Tko nije uhvatio.

To je taj luzerski stand "imali su i drugi probleme"

Nisu vidli Leclerca pred boxom pa poceli trcat, nije se instantno pojavio pred njima.

Ono, utrka je krenula, mirni smo 20ak krugova, kuvaj kafu, vadi grickalice, skidaj kacigu, otkopcaj hlace...
Fino Alla Fine

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 29.08.2023., 22:46
vlado je napisao/la: 28.08.2023., 22:17 Tko nije uhvatio.

To je taj luzerski stand "imali su i drugi probleme"

Nisu vidli Leclerca pred boxom pa poceli trcat, nije se instantno pojavio pred njima.

Ono, utrka je krenula, mirni smo 20ak krugova, kuvaj kafu, vadi grickalice, skidaj kacigu, otkopcaj hlace...
Nisam duboko ulazio. Ali koliko sam uhvatio Ferrari nije bio jedini sa problemom zamjena guma.

Ipak, vozac je onaj koji odlucije da li je dovoljno "vlazno". Na njemu je. Kao Perez npr.
No!

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Ferrari je napravio livreju kao sa Le Mansa.

Iceman
Formula 1
Formula 1
To je ono kad se kitiš tuđim perjem. Momcad je AF Corse i unazad gro godina imaju vise uspjeha Ferrarija.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mislim da ova snimka najbolje pokazuje stanje u Ferrariju i njihovom rukovodstvu:

Nisam bio oduševljen činjenicom da Vasseur preuzima čelnu poziciju momčadi Ferrarija, ali ono bio sam pri stavu, valja mu dati priliku kad je već tu, možda iznenadi. Ali ova zajebancija vozača s čelnim čovjekom, i njegova reakcija na sve to, nakon utrke kad su u zadnjem trenutku mogli prosuti sve dotad što su stekli u utrci, zbog egoizma i nepromišljenosti istog tog vozača mi govori da je ova momčad izgubila sve konce :-|
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡