Prigovori, prijedlozi, pohvale i zahvale

Ovdje primamo vaša pitanja, prijedloge i poruke svih vrsta.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Realista je napisao/la: 11.08.2023., 10:07
avetma je napisao/la: 10.08.2023., 21:49
Realista je napisao/la: 09.08.2023., 17:35 ...
Ne znam u cemu je stvar, uzasno kasnite sa vijestima, azuriranjem podataka, itd... ...
Nitko ne vidi poantu volontiranja.
Ne znam zasto svi izbjegavaju slona u sobi. Pa nisu ljudi ludi da volontiraju, a da ostali ubiru lovu od reklama, donacija i pretplata (ne kazem da je velika, ali nece ljudi da ih se iskoristava). Kao i sto sam kazes, taj netko ce radije onda sam dati 30 eura i imati svoju neku stranicu/blog na koji ce pisati za svoju dusu nego besplatno raditi za nekoga.

Ne znam tocne brojke, ali meni je fascinantno da od reklama, donacija i pretplata vi između sebe (vas 4) ne mozete to podijeliti da se netko vise posveti tome. Ili dio dati novim ljudima pa da ostanu, a ne da svi odu, jer s razlogom su otisli. Vjerujem da netko tko zeli pisati za dusu ce bit zadovoljan i sa par desetaka eura, nego da "volontira."

Jasno mi je da svi imate svoje poslove i da ovo nije primarno, ali mi i dalje nije jasna jedna stvar i na fini nacin se izbjegava odgovor.
Kako se ulazu novci donatora i pretplatnika da portal bude bolji?
Pa ulozite te novce u nove ljude, ili netko pokupi sve, a F1 puls mu zadnji na listi.

A kako te škakljaju tuđi novci, prilično interesantno. 🤔 Zanima me zašto, pa ako si voljan, napiši. Jesi imao kakav fundraising koji nije uspio pa je jal? Nastupas kao da nekom izbijamo lovu iz džepa pa ju trošimo na kurve i janjetinu. Nisam dobio dojam da si baš bedak, pa me zanima koji je motiv.

Mislim, ako si radio nešto slično, onda bi znao koliko se "zarađuje" od reklama u periodu kad svi imaju neku vrstu adblocka, a na reklamu klikne jednom u godini dana, ako i toliko. Osim toga, misliš da je Google povećao cijenu klika s inflacijom? I drugo pitanje - misliš da hosting nije dignuo cijenu zbog inflacije? Jesi popratio sagu oko WHM i cPanela koji više nisu džabe? Znaš li kolika je provizija Play Storea na pretplate? Što misliš koliko od dvadeset eura donacija mjesečno od pretplatnika dođe do mene?

I odgovor na bold pitanje - novci se ne ulazu da portal bude bolji nego da uopće postoji. Kao protupitanje - je li ti ikad palo na pamet napraviti svoj portal koji bi uz bolje vođenje brzo prestigao Puls, a po tvojoj logici po reklamama i donacijama bi imao i profita? Mislim, ako je tako kao što pričaš, ne vidim zašto ne. Dapače, javi mi link i stavim ga na premium poziciju kao besplatnu reklamu idućih godinu dana.

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
Ma nije me briga za novce nego sam dobio dojam da ima vise pretplatnika i donacija, a vi ste se "uspavali." To mi je dalo dojam ponasanja koje mi nije po volji.

Kao, sto sam rekao, nemam tocne brojke. Ako je to uistinu tako da nema dovoljno sredstava od donacija i pretplatnika, onda oke, stoji sve sto ste rekli.

Odogov na pitanje: Ne, nije mi palo na pamet raditi svoj portal jer me to ne zanima.

I ne, nisam imao nikakav neuspjeli fundraising :lolz:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Da se malo drznem, i umiješam. Možda sam ja i ovo sve zakuhao......
Cimnuli smo malo f1pulsmedia-u, ali nismo kontra f1pulsmedia.
Neki dan smo spominjali njihov podcast, pa smo se dotaknuli onog "regionalnog" lap76.
Fali nam taj podcast, ali ako se ne stigne napraviti dobar, onda bolje i da ga nema...... kao onaj lap76 ( serijska proizvodnja ),...... dosadni su više.

Ne znam, dojma sam, da je sve nekako zamrlo, bez obzira na godišnje odmore.
F1pulsmedia, sve u svemu, želim vam da trajete. :thumbs: Neke stvari treba, doslovno, preživjeti,..... i opstati.

I da, sada mi je doletilo u sinapse...... nemojte me krivo shvatiti. Rekao bih, nešto kratko za hrvatski prijenos F1 na SK.
Blijedo i monotono. Fali, nekog duha, živosti. Nisu niti oni "za baciti"....... ali malo se to..... razrijedilo, razvodnilo. Ili je do mene, osobno? :neznam:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Kritikovati nekoga za nerad, a taj ti to nesto pruza potpuno besplatno, je stvarno jadno. Ne znam da ki ste se ikada potrudili napisati smislen esej, 15ak rečenica. Vrijeme besplatnih stvari na internetu je proslo. To i sto ima je uglavnom klikbejt prdekana. Pulsmedia je jedna oaza za koju se nadam da ce potrajati sto duze, pa makar i bez novih vijesti. Ovdje je ogroman broj analiza, kolumni za koje bi bilo ogromna steta da nestanu.
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Testarossa je napisao/la: 11.08.2023., 19:56 Kritikovati nekoga za nerad, a taj ti to nesto pruza potpuno besplatno, je stvarno jadno. Ne znam da ki ste se ikada potrudili napisati smislen esej, 15ak rečenica. Vrijeme besplatnih stvari na internetu je proslo. To i sto ima je uglavnom klikbejt prdekana. Pulsmedia je jedna oaza za koju se nadam da ce potrajati sto duze, pa makar i bez novih vijesti. Ovdje je ogroman broj analiza, kolumni za koje bi bilo ogromna steta da nestanu.

Mislim da je ovo najbolji post na ovu prilicno nuznu raspravu. Da budem jasan, ja sam vise puta pozivao na preplatu upravo iz razloga da bih se mirne duse moglo konstruktuvno prozivati odgovorne.

Mene "muci" mogucnost da se ova zajednica ugasi. Ne vijesti i silicno. Gdje ce ova baza korisinika ponovo da se sretne u slucaju najgorega?

Rerakcije/kritike, koliko ja vidim dolaze sa dobrog mjesta, nista vise. I treba obratiti paznju na to. Neki od nas se poznajemo 10-ak godina. To nije normalno u ovo moderno vrijeme, ovaj partal je i dalje og.

Dakle, portal opstaje zbog kombinacije volontera, korisnika, preplatnika, donatora... Bilo koja grupa od navedenih da nestane to je prakticno kraj. Da?

Moramo nastaviti.

Ja ovim putem ponovo pozivam Antu da ako je moguce odvoji malo vremena u regularnim mudrovanjima. Imas tu duznost i dalje, po meni.

Da dodam. Ovdje se mnogo toga moze nauciti, imamo fenomenalnu ekipu iz svih polja. Kometari i postovi su cesto kvalitetniji od bilo cega sto je copy-paste. Ali za imati priliku citati tu ekipu mora biti ovih prevoda.
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Imam jednu zelju. Ante, daj dovedi Blazicka na pod. Molim te. Daj da mu postavimo neka pitanja... :pivo:

Jer, on je "krivac" za sve ovo. :mrgreen:
No!

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Bio je već na Tribina podcastu, baci pogled ako nisi već...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 12.08.2023., 21:50 Bio je već na Tribina podcastu, baci pogled ako nisi već...
Jesam, Ante.

Ali nije sa tobom i ekipom ovdje da se povezemo. Inace, odlican pod koji spominjes.

Legenda.
No!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Da. Hoćemo Ivicu Blažička bar u još jednom F1puls podcastu! Naravno, sa F1puls ekipom. Zar tražimo, nemoguće?

:vozi: :vozi:

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
U doba kad sam imao vise vremena sam napisao nekoliko clanaka za portal. Pisao sam ih satima, pogotovo onaj o f1 financijama, a vi ste ga procitali za 10 minuta.. Epitaf Laudi sam pisao malo manje od sat vremena, 2 minute citanja - ako.

Obicni prijevod traje neko netrivijalno vrijeme da se napise, a kamoli kolumna. Ako vam se cini da pretjerujem, probajte sami. Prepričajte na hrvatskom vijest koju ste procitali na engleskom i napisite to na pismen nacin. A onda jos kao bonus prevedite izjavu kao citat.

Sad kad smo to ustanovili. Razmislite radite li ista u zivotu svaki dan satima uz posao i koliki bi to bio trud i odricanje….

Zato, svaka cast na volji i vremenu koje odvajaju za pisanje na ovom portalu i neka im volja potraje sto dulje.

Crni molo
Karting
Karting
S nama već: 1 god 10 mj
Pitanje jedno,zašto se ne može komentirati ispod članaka?

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
wapi je napisao/la: 13.08.2023., 15:51 Sad kad smo to ustanovili. Razmislite radite li ista u zivotu svaki dan satima uz posao i koliki bi to bio trud i odricanje….
Bingo!

@Crni molo: Nemam zabilježeno da si pokušao slati komentare.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Crni molo je napisao/la: 14.08.2023., 10:44 Pitanje jedno,zašto se ne može komentirati ispod članaka?
Znam da je ovaj odgovor trivijalan i jednostavan, ali ne možeš komentirati ako nisi logiran. Bez obzira što si se registrirao.
Možda si se u međuvremenu odjavio, pa nisi logiran?

Crni molo
Karting
Karting
S nama već: 1 god 10 mj
pigmalion je napisao/la: 14.08.2023., 12:25
Crni molo je napisao/la: 14.08.2023., 10:44 Pitanje jedno,zašto se ne može komentirati ispod članaka?
Znam da je ovaj odgovor trivijalan i jednostavan, ali ne možeš komentirati ako nisi logiran. Bez obzira što si se registrirao.
Možda si se u međuvremenu odjavio, pa nisi logiran?
Ne ne,prijavim se uredno ali nisam u mogućnosti komentirati išta

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Po prvi put ikada necemo imati uvod u gp?
No!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
vlado je napisao/la: 23.08.2023., 23:08 Po prvi put ikada necemo imati uvod u gp?
Izgleda da smo malo umoreni sa F1?
Ljudi sve manje žele raditi džaba?
Pada nam entuzijazam?
Uništila nas Liberty media sa sprint utrkama?

:rofl:

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Definitivno nije lako poslije posla još nekoliko sati izdvojiti za nekakav rad za koji ipak treba koncentracija, bilo to pisanje članaka, kolumni ili otvaranje teme. A i ovoliki broj utrka i izostanak neizvjesnosti u borbama za pobjede i prvenstvo što je ipak najveći pokretač sigurno ne pridonosi.

Otvorit ću ja navečer, osim ako netko drugi ne napravi

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
FernandoMclaren je napisao/la: 24.08.2023., 08:58 Definitivno nije lako poslije posla još nekoliko sati izdvojiti za nekakav rad za koji ipak treba koncentracija, bilo to pisanje članaka, kolumni ili otvaranje teme. A i ovoliki broj utrka i izostanak neizvjesnosti u borbama za pobjede i prvenstvo što je ipak najveći pokretač sigurno ne pridonosi.

Otvorit ću ja navečer, osim ako netko drugi ne napravi
Kao prvo hvala za kvalitetna otvaranja.

Mazda je opcija spustiti visoki standard i imati genericka otvaranje gp vikenda?

Hvala, Fernando! :pivo:
No!

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
:pivo:
vlado je napisao/la: 24.08.2023., 19:29 Mazda je opcija spustiti visoki standard i imati genericka otvaranje gp vikenda?
Nadam se da će se ipak naći netko da barem nešto na brzinu složi.
Možda da probamo pitati ChatGPT da nam napravi jedno otvaranje :zubo:

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
FernandoMclaren je napisao/la: 24.08.2023., 21:48 :pivo:
vlado je napisao/la: 24.08.2023., 19:29 Mazda je opcija spustiti visoki standard i imati genericka otvaranje gp vikenda?
Nadam se da će se ipak naći netko da barem nešto na brzinu složi.
Možda da probamo pitati ChatGPT da nam napravi jedno otvaranje :zubo:
Ja sam vec probao, Ali smo se zakacili jer nece da odgovara nakon 2021. A za ovaj gp vikend to je nevjerovatno veliki problem. :lolz: :lolz: :bonk:

U svakom slucaju jos jedno veliko hvala.
No!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡