Realista je napisao/la: 11.08.2023., 10:07Ne znam zasto svi izbjegavaju slona u sobi. Pa nisu ljudi ludi da volontiraju, a da ostali ubiru lovu od reklama, donacija i pretplata (ne kazem da je velika, ali nece ljudi da ih se iskoristava). Kao i sto sam kazes, taj netko ce radije onda sam dati 30 eura i imati svoju neku stranicu/blog na koji ce pisati za svoju dusu nego besplatno raditi za nekoga.
Ne znam tocne brojke, ali meni je fascinantno da od reklama, donacija i pretplata vi između sebe (vas 4) ne mozete to podijeliti da se netko vise posveti tome. Ili dio dati novim ljudima pa da ostanu, a ne da svi odu, jer s razlogom su otisli. Vjerujem da netko tko zeli pisati za dusu ce bit zadovoljan i sa par desetaka eura, nego da "volontira."
Jasno mi je da svi imate svoje poslove i da ovo nije primarno, ali mi i dalje nije jasna jedna stvar i na fini nacin se izbjegava odgovor.
Kako se ulazu novci donatora i pretplatnika da portal bude bolji?
Pa ulozite te novce u nove ljude, ili netko pokupi sve, a F1 puls mu zadnji na listi.
A kako te škakljaju tuđi novci, prilično interesantno.
Mislim, ako si radio nešto slično, onda bi znao koliko se "zarađuje" od reklama u periodu kad svi imaju neku vrstu adblocka, a na reklamu klikne jednom u godini dana, ako i toliko. Osim toga, misliš da je Google povećao cijenu klika s inflacijom? I drugo pitanje - misliš da hosting nije dignuo cijenu zbog inflacije? Jesi popratio sagu oko WHM i cPanela koji više nisu džabe? Znaš li kolika je provizija Play Storea na pretplate? Što misliš koliko od dvadeset eura donacija mjesečno od pretplatnika dođe do mene?
I odgovor na bold pitanje - novci se ne ulazu da portal bude bolji nego da uopće postoji. Kao protupitanje - je li ti ikad palo na pamet napraviti svoj portal koji bi uz bolje vođenje brzo prestigao Puls, a po tvojoj logici po reklamama i donacijama bi imao i profita? Mislim, ako je tako kao što pričaš, ne vidim zašto ne. Dapače, javi mi link i stavim ga na premium poziciju kao besplatnu reklamu idućih godinu dana.