Nope
Kvizovi
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Naravno da nije.
Zašto je čovjek uopće dobio priliku u F1, možemo se zapitati - u karijeri je nastupio u 131 utrci u svim kategorijama, a ostvario samo tri pobjede. No te tri su zapravo vrlo impresivna postignuća.
- Europsko prvenstvo Formule 2 na Hockenheimu
- Međunarodno prvenstvo Formule 3000 na Silverstoneu
- nakon 15 godina pauze, pobjeda u klasi na Le Mansu
Ovo posljednjenavedeno mu je prema Driverdb bio i posljednji nastup u karijeri.
Zašto je čovjek uopće dobio priliku u F1, možemo se zapitati - u karijeri je nastupio u 131 utrci u svim kategorijama, a ostvario samo tri pobjede. No te tri su zapravo vrlo impresivna postignuća.
- Europsko prvenstvo Formule 2 na Hockenheimu
- Međunarodno prvenstvo Formule 3000 na Silverstoneu
- nakon 15 godina pauze, pobjeda u klasi na Le Mansu
Ovo posljednjenavedeno mu je prema Driverdb bio i posljednji nastup u karijeri.
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Pascal Fabre, AGS, 1987.
Moram priznati da prvi put čujem za njega.
Moram priznati da prvi put čujem za njega.
-
dmj
- GP3
Ova je država nevjerojatno statistički uspješna: samo jedan od vozača iz nje koji su nastupili u F1 ne može se pohvaliti da je vozio za momčad koja je u toj sezoni dala vozačkog prvaka.
Također, samo jedan (ali ne i isti) vozač ne može se pohvaliti da se našao u vodstvu neke F1 utrke.
Dakako, uzorak nije velik, no ipak govorimo o više od pet vozača...
Koja država?
A kojoj dvojici nesretnika se omaklo da zeznu savršenost nacionalne statistike?
Također, samo jedan (ali ne i isti) vozač ne može se pohvaliti da se našao u vodstvu neke F1 utrke.
Dakako, uzorak nije velik, no ipak govorimo o više od pet vozača...
Koja država?
A kojoj dvojici nesretnika se omaklo da zeznu savršenost nacionalne statistike?
-
dmj
- GP3
Kinnunen nije niti vodio utrku niti bio kolega prvaku. Lehto nije vodio, Salo, Rosberg i Hakkinen nisu bili kolege prvacima u šampionskim sezonama.
Ukupno gledano, Finska je mnogo uspješnija od tražene države, no ne udovoljava kriterijima koje sam zadao
Ukupno gledano, Finska je mnogo uspješnija od tražene države, no ne udovoljava kriterijima koje sam zadao
- DaveGilmour
- Formula 2
Meksiko
Gutierrez - nije vozio za tim sa svjetskim prvakom, ali je vodio 2 kruga 2013.
Ricardo Rodriguez - nije vodio niti jedan krug, ali je nastupio za Ferrari 1961.
Gutierrez - nije vozio za tim sa svjetskim prvakom, ali je vodio 2 kruga 2013.

Ricardo Rodriguez - nije vodio niti jedan krug, ali je nastupio za Ferrari 1961.
- DaveGilmour
- Formula 2
Malo sam se zaletio
Nije ni Solana nikada vodio u utrci.

Nije ni Solana nikada vodio u utrci.
-
dmj
- GP3
Meksiko je traženi odgovor, ali pitanje nije bilo točno, to se dešava kada uzmeš krive naočale i gledaš statistike na malom ekranu mobitela.
Ni Solana ni Rebaque, dakako, isto nisu vodili ni kruga - ali su bili momčadski kolege prvacima.
Moja greška, sorry
Ni Solana ni Rebaque, dakako, isto nisu vodili ni kruga - ali su bili momčadski kolege prvacima.
Moja greška, sorry
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
dmj je napisao/la: 31.12.2022., 19:37 Meksiko je traženi odgovor, ali pitanje nije bilo točno, to se dešava kada uzmeš krive naočale i gledaš statistike na malom ekranu mobitela.
Moja greška, sorry

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
dmj
- GP3
Moram se malo pohvaliti... Napokon su objavljeni rezultati lanjskog kvizaškog Memorijala Mirka Miočića. U kvizu parova nastupio sam s Moranom Zibar i bili smo 24. od 94 para - not great, not terrible - ali smo zato bili jedini par s točnim odgovorom na pitanje o Formuli 1. A vrlo se rijetko događa da u konkurenciji 188 ponajboljih hrvatskih kvizaša jedini znaš neki odgovor.
Pitanje, dakako, ovdje ne bi bilo preteško, a glasilo je:
Koji je francuski vozač bio dominantan u periodu nakon Drugog svjetskog rata, tako da bi vjerojatno bio favorit prve sezone Formule 1 da nije početkom 1949. poginuo na Velikoj nagradi Buenos Airesa?
Sva pitanja (nema drugih o automobilizmu) i odgovore možete naći na https://kvizd.hr/memorijal-mirka-miocic ... 11n_ILMil0.
Pitanje, dakako, ovdje ne bi bilo preteško, a glasilo je:
Koji je francuski vozač bio dominantan u periodu nakon Drugog svjetskog rata, tako da bi vjerojatno bio favorit prve sezone Formule 1 da nije početkom 1949. poginuo na Velikoj nagradi Buenos Airesa?
Sva pitanja (nema drugih o automobilizmu) i odgovore možete naći na https://kvizd.hr/memorijal-mirka-miocic ... 11n_ILMil0.
-
dmj
- GP3
Koja su dvojica vozača ostvarila prvu pobjedu u F1 utrci na isti dan? Niti jedna od tih utrka nije bila u sklopu Svjetskog prvenstva, no obojica će ubrzo početi pobjeđivati i u njemu. Dapače, u roku od cca tri i pol godine obojica će se okititi titulom svjetskog prvaka.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Jel` dobro postavljeno pitanje?dmj je napisao/la: 12.01.2023., 12:41 Koja su dvojica vozača ostvarila prvu pobjedu u F1 utrci na isti dan? Niti jedna od tih utrka nije bila u sklopu Svjetskog prvenstva, no obojica će ubrzo početi pobjeđivati i u njemu. Dapače, u roku od cca tri i pol godine obojica će se okititi titulom svjetskog prvaka.
Pitam za prijatelja.....

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Pretpostavljam da se radi o 50-im ili 60-im godinama prošlog stoljeća...
Jim Clark je do prve pobjede došao u utrci koja nije bila u kalendaru Svjetskog prvenstva.
Jim Clark je do prve pobjede došao u utrci koja nije bila u kalendaru Svjetskog prvenstva.

Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
-
dmj
- GP3
Kad hoću kruha preko pogače... Ono bi pitanje bilo posve legitimno da sam samo pitao iz koje države su svi vozači osim jednog bili momčadski kolege svjetskih prvaka, ali ne, ja hoću zakomplicirati... Desi se.
-
dmj
- GP3
Rekao bih da je većina vozača tada do prvih pobjeda dolazila u takvim utrkama... Recimo Baghetti je dobio svoje prve tri F1 utrke, a ne samo jednu... No tek se ta treća računala za WDC.Osella je napisao/la: 12.01.2023., 13:43 Pretpostavljam da se radi o 50-im ili 60-im godinama prošlog stoljeća...
Jim Clark je do prve pobjede došao u utrci koja nije bila u kalendaru Svjetskog prvenstva.![]()