16/23 za mene, do 2009. (gledajući unazad) ih sve riješio, nakon toga samo trojicu, grizem se samo zbog vozača koji se ponavlja u tim godinama, a za jednu godinu sam definitivno mogao zaključiti da je on da nisam zaboravio na postojanje određene ekipe već u toj sezoni
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
16/23 za mene, do 2009. (gledajući unazad) ih sve riješio, nakon toga samo trojicu, grizem se samo zbog vozača koji se ponavlja u tim godinama, a za jednu godinu sam definitivno mogao zaključiti da je on da nisam zaboravio na postojanje određene ekipe već u toj sezoni
14/23. Za nekoliko imena mi nije bilo jasno kako ih se nisam sjetio, tako da nisam zadovoljan rezultatom. Da nije bilo odbrojavanja sigurno bih došao do 20, no nema opravdanja.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
dmj je napisao/la: 22.12.2022., 18:20
Nije ni guglanjem lako naći...
Tražio sam kolika je kazna ako netko od nas ima isti slučaj, navodno 20.000 kn.
Pa šta se desilo?
Vozio nekad u toku tih kvala u riverc (naravno, ne u najbržem mjerenom krugu )?
Bio pijan?
Usput, izguglao sam
Prazni aparati za gašenje požara
BTW
Onaj gore kviz 20/23
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Jedno... pa, nažalost mogu reći i aktualno.
a) Gdje su se, kada i u kakvoj utrci Ayrton Senna i Alain Prost posljednji puta borili na stazi?
b) Mada je kasnije bilo nekih kazni i promjene poretka, koji je F1 vozač prvi prošao kroz cilj u toj utrci?
c) Koji je bivši F1 vozač organizirao event na kojem se sve skupa odvijalo.
Alboreto?
Patrese?
Nannini?
De Cesaris?
Mislim, sad možemo ispucati sve, dok ne naletimo na pobjednika
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Posljednjenavedeni... De Cesaris je dobio utrku na stazi.
Odmah imam i novo pitanje...
Uz današnju pozdanost bolida, kombiniranu s jasnim odnosima među momčadima, nije čudno da su gotovo svi rekordi na pogrešnoj strani poretka novijeg datuma.
Pa su tako Robert Kubica 2019. i Nikita Mazepin 2021. po deset puta bili klasificirani posljednji. Pod klasificiranima računamo i vozače koji nisu završili utrku, no prešli su dovoljno krugova, ali ne i one koji su završili utrku s prevelikim zaostatkom, dakako...
Max Chilton je 2013. osam puta klasificiran kao posljednji, a Will Stevens 2015. i Rio Haryanto 2016. bili su to po sedam puta.
U čitavoj ranijoj povijesti F1 samo je jednom vozaču uspjelo sedam puta u sezoni biti klasificiran na posljednjem mjestu. Još fascinantnije, to je bilo u sedam uzastopnih utrka, ujedno i njegovih prvih sedam F1 nastupa! Do kraja F1 karijere klasificiran je još samo jednom, ali u toj mu je utrci (a koja ima neke veze i s prošlim pitanjem) savršenu statistiku pokvarilo to što je od njega mnogo brži i poznatiji vozač odustao u tako kasnoj fazi utrke da je formalno klasificiran iza njega.