Dobro je Alonso neki dan rekao, dogovorit će se za 10 minuta. Ali ne sa Alpine-om.
Po meni, odličan potez za Alonsa. Mislim da AM ima puno više potencijala od Alpine-a. Jesu zajebali ove godine, ali nova fabrika će biti spremna za sljedeću godinu. Novi zračni tunel stiže ubrzo nakon toga. Dosta novih ljudi će biti bolje uigrani za izradu novog bolida. A dobro će im doći i dodatno vrijeme u zračnom tunelu koje će dobiti zbog lošeg plasmana ove sezone...
Zanimljivo je da je najnovija fabrika u F1 Sauberova iz doba BMW-a. Od tada niko nije imao ovakav projekat kao AM. Zato mi je žao što je Sebu već dosadilo, a Alonso u ovim godinama nastavlja dalje sa višegodišnjim ugovorom... Mislim da bi ovaj put mogao napokon pogoditi sa izborom.
Što se tiče timskih kolega, Alonsu je vjerovatno preko glave ovog Ocona. Ali nije ni Stroll baš neko ko će se lako skloniti timskom kolegi, a u njegovoj ekipi nije ni lako da mu neko to traži... Ali barem nije ni toliko prljav kao Ocon... Bude i toga, propustio je Seba ovaj vikend. Ali puno prekasno su mu to tražili, a do tada se borio protiv Seba, kako nebi ni sa kim drugim. I onda i onaj vikend prije toga, kada je zakočio u zadnjoj krivini... Ima i on prljavih poteza protiv timskih kolega, ali Ocona će teško iko nadmašiti.