CrashOverride je napisao/la: 12.12.2021., 20:19
Pastor je napisao/la: 12.12.2021., 18:25
CrashOverride je napisao/la: 12.12.2021., 15:52
A Masi je kreten izgleda.. Cuj njega.. It's called motor racing..
Sta je htio time rec..
Ak je htio motor racing, trebo je zvat red flag...
Nesposoban je totalno
Problem je u tome što je on mislio ostaviti zaostale za krug između, pa zakasnio pokazati crvenu zastavu. To bi po meni bilo još skandaloznije.
Mislim da nije striktno napisano da se ekipa mora vratit u isti krug sa vodecima niti ta ista ekipa mora stici na kraj kolone kada prodju safety car.. Race director odlucuje o tome ali nikako da pusti aute ispred Maxa da prodju SC a ostale ko hebe.. Ili nitko ili svi....
Navodno i to po pravilima može... Ali po meni je logičnije da je sve pustio, i to na vrijeme. Na kraju, dok je utrka trajala, meni je više izgledalo kao navlačenje da se završi pod SC-om, ili da se olakša Hamiltonu što nije promijenio gume, kada su vidjeli da će se staza očistiti prije kraja utrke. Tek na reakciju Red Bulla (i Maxu je u bolidu bila smiješna odluka da neće pustiti zaostale da se vrate) ovaj mijenja odluku i prekasno pušta ove da se vrate. Ma FiA je smiješna (jesu li toliko nesposobni ili to rade namjerno, to je druga priča), ali kada ti se kod prethodne situacije sa Giovinazzijem javlja Wolff i moli da ne pozoveš SC (u toj situaciji je Max bio na nekih 11 sekundi sa svježijim hardom, tako da Hamilton nije imao prostora da obavi zamjenu guma, koja pod SC-om traje +14 s, što bi svakako išlo Red Bullu u korist), onda šta dalje pričati...
Ne znam kako da se ovo riješi. Ne mislim da bi bilo dobro da se zabrani pričati sa Massijem tokom utrke, jer bi tada ovdje donio još gluplju odluku o nepuštanju zaostalih, koja bi opet išla u korist Mercedesa, kao i ona sa Giovinazzijem. Tu samo dolazi u obzir dovesti nekog drugog, sa kim neće moći manipulirati. I koji će donositi konzistentne odluke, bez obzira kome išle u korist. Nisu problem ni glupa pravila, koja nekome donesu više a nekom manje sreće, ako će se uvijek primjenjivati isto za istu situaciju.