VN Abu Dhabija 10.-12. prosinca 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Pastor je napisao/la: 12.12.2021., 18:25
CrashOverride je napisao/la: 12.12.2021., 15:52 A Masi je kreten izgleda.. Cuj njega.. It's called motor racing..
Sta je htio time rec..
Ak je htio motor racing, trebo je zvat red flag...
Nesposoban je totalno
Problem je u tome što je on mislio ostaviti zaostale za krug između, pa zakasnio pokazati crvenu zastavu. To bi po meni bilo još skandaloznije.

Mislim da nije striktno napisano da se ekipa mora vratit u isti krug sa vodecima niti ta ista ekipa mora stici na kraj kolone kada prodju safety car.. Race director odlucuje o tome ali nikako da pusti aute ispred Maxa da prodju SC a ostale ko hebe.. Ili nitko ili svi....
Fino Alla Fine

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ma tek da smo sad morali na twitteru saznat prvaka bi bio pravi skandal. Ovo što se desilo na stazi je navodno po propisima, kakvi god bili. I po meni bi gora i skandaloznija stvar bila da su ostali pri odluci da se zaostali ne mogu vratiti u isti krug, jer to mi izgleda kao neka obavezna stvar koja se mora desiti pod SC-om, iako izgleda da je i to Massi sa pravom mogao da odluči. :facepalm:

Na kraju, hvala Bogu pa se nije promijenila odluka. Nije Red Bull ni Max kriv što je Latifi u bolidu sa Mercedesovim motorom izazvao SC. Ili što je Mercedes Hamiltonu dva puta propustio promijeniti gume, kada se ukazala pogodna situacija za to.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
CrashOverride je napisao/la: 12.12.2021., 20:19
CrashOverride je napisao/la: 12.12.2021., 15:52 A Masi je kreten izgleda.. Cuj njega.. It's called motor racing..
Sta je htio time rec..
Nesposoban je totalno
Problem je u tome što je on mislio ostaviti zaostale za krug između, pa zakasnio pokazati crvenu zastavu. To bi po meni bilo još skandaloznije.

Mislim da nije striktno napisano da se ekipa mora vratit u isti krug sa vodecima niti ta ista ekipa mora stici na kraj kolone kada prodju safety car.. Race director odlucuje o tome ali nikako da pusti aute ispred Maxa da prodju SC a ostale ko hebe.. Ili nitko ili svi....
Izgleda da nije tako....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Utrka gdje vozac izgubi pobjedu zbog SC-a ima na hrpe. Samo eto, ovaj put se potrefilo da je zadnja utrka sezone i da odlučuje o prvaku.
Samo se nadam da će se izvući neke pouke iz ove sezone. Ima tu hrpetina pravila i drugih stvari koje se moraju srediti.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen

Frajer ne odustaje hahahahah :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Na kraju ispada da Masi može upravljati SC procedurom kako god želi. Može izmišljati pravila kako mu se sprdne.
Dobro će doći zima za mali odmor od ovoga :chill:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 12.12.2021., 20:23

Izgleda da nije tako....
Da.. Bas procitah da ima neki loophole...
Koliko sam ravnodusan tko je prvak da i sam sebe iznenadjujem 🙄
Fino Alla Fine

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Sad lijepo neka Mercedes čestita sa svojih profila Maxu kako su to napravili Lewis i njegov otac. A onda neka se zima iskoristi za promjenu Race Directora ili bar dodavanje još minimalno jedne osobe na to mjesto posto "Mickey" nije dorastao ulozi cijelu sezonu, ne samo danas.
"What a little star." May 26, 2012.

Michael Schumacher
Karting
Karting
S nama već: 8 god 4 mj
nešto mi govori da ce u pon opet biti veselo i da ce neki drugi sudci malo prolistati pravilik f1
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Sta je htio time rec..
Nesposoban je totalno

Navodno i to po pravilima može... Ali po meni je logičnije da je sve pustio, i to na vrijeme. Na kraju, dok je utrka trajala, meni je više izgledalo kao navlačenje da se završi pod SC-om, ili da se olakša Hamiltonu što nije promijenio gume, kada su vidjeli da će se staza očistiti prije kraja utrke. Tek na reakciju Red Bulla (i Maxu je u bolidu bila smiješna odluka da neće pustiti zaostale da se vrate) ovaj mijenja odluku i prekasno pušta ove da se vrate. Ma FiA je smiješna (jesu li toliko nesposobni ili to rade namjerno, to je druga priča), ali kada ti se kod prethodne situacije sa Giovinazzijem javlja Wolff i moli da ne pozoveš SC (u toj situaciji je Max bio na nekih 11 sekundi sa svježijim hardom, tako da Hamilton nije imao prostora da obavi zamjenu guma, koja pod SC-om traje +14 s, što bi svakako išlo Red Bullu u korist), onda šta dalje pričati...
Ne znam kako da se ovo riješi. Ne mislim da bi bilo dobro da se zabrani pričati sa Massijem tokom utrke, jer bi tada ovdje donio još gluplju odluku o nepuštanju zaostalih, koja bi opet išla u korist Mercedesa, kao i ona sa Giovinazzijem. Tu samo dolazi u obzir dovesti nekog drugog, sa kim neće moći manipulirati. I koji će donositi konzistentne odluke, bez obzira kome išle u korist. Nisu problem ni glupa pravila, koja nekome donesu više a nekom manje sreće, ako će se uvijek primjenjivati isto za istu situaciju.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Može listati i sveti Petar, kad se pročita 15.3 sportskog pravilnika - sve je jasno, Mercedes može sad samo zalijepiti čestitku na Instagram.

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Multi 21 je napisao/la: 12.12.2021., 20:25 Utrka gdje vozac izgubi pobjedu zbog SC-a ima na hrpe. Samo eto, ovaj put se potrefilo da je zadnja utrka sezone i da odlučuje o prvaku.
Samo se nadam da će se izvući neke pouke iz ove sezone. Ima tu hrpetina pravila i drugih stvari koje se moraju srediti.

Da naravno, ali nikad se nije dogodilo da vozač izgubi titulu zbog toga što se SC pošalje sa staze brže bolje i da se samo jedan dio backmarkera propusti.
Za sve postoji prvi put...

Nebitno mi je tko će biti prvak, ali ako će promjena prvaka sa sobom odvesti Masija i ovakav način suđenja/pravilnika onda pozdravljam da Hamilton za "zelenim stolom" dobije naslov.
slika slika

Matek14
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
Fernando is faster than all of you :jupije:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Nek je gotovo vise. Gorak okus pogotovo zbog izvanredne zavrsnice od strane hamiltona. 3 pobjede u nizu, danas je bio nezaustavljiv i odlicno startao tj iskoristio los maxov start i izdrzao na tvrdjik gumama prvih par krugova.

Ostaje zal sto ga nisu zvali za vrijeme vsc-a po gume.

Imao je tempo da do kraja utrke pretekne maxa jer je oace bio brutalan. Mislim da bi uspio da su mu stavili novi hard. Al tesko je dati poziciju samo tako pa ih ne krivim.

Cestitke maxu jos jednom, i rbr na dobrim odlukama.

Sport treba postat sport a ne show i cirkus ali sa amerima se to nece dogoditi.

Liberty trlja ruke, jos ce masi dobit novi ugovor jer je napravio show kakav se ne pamti, i povisicu i bonus ce takodjer dobiti i sve.

Nadam se da ce merc u 2022 uci spreman i bit u igri za naslov.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Da se osvrnem malo na pogodovanja jednima ili drugima i na suđenje u globalu. Ako se ikome danas pogodovalo, onda je to Max, a ne Hamilton. Iako, ja uvijek odbijam vjerovati u ciljano pomaganje jednom timu ili vozaču.

Puni SC za situaciju s Giovinazzijem nije bio potreban. Na stranu ono patetično Totovo moljakanje, ali ta situacija stvarno nije bila za puni SC. Suci su sami odgurali Giovinazzijev bolid sa staze za što je uvijek dovoljan VSC, pogotovo u situaciji gdje se bolid i inicijalno nalazi van staze. Da je postojala potreba za uvođenjem bagera dizalice, onda bi SC bio opravdan i sigurno bi bio pokazan.

Što se tiče SC procedure na kraj utrke, tu je Masi napravio sve kako bi pošto-poto omogućio da utrka završi utrkivanjem što je na kraju ispalo kao poklon Maxu. Ne, nije prekasno propustio vozače za cijeli krug jer su u 56. krugu još uvijek vidljivi suci pored staze kako nešto metu te je zato bilo nesigurno pustiti vozače u tom krugu. Dakle, najranije ih se moglo pustiti u 57. krugu što je u konačnici i učinjeno. Nadalje, normalna SC procedura je da nakon tog 57. kruga u kojemu su propušteni zaostali vozači SC još jedan krug, u ovom slučaju 58., ostaje na stazi i tek onda se sklanja sa staze. Znači, nije praćena uobičajena procedura nego je Masi odlučio što prije povući SC kako se utrka nebi završila na antiklimaktičan način. To je naravno sve legitimno jer je u međuvremenu isplivao članak kako Masi u takvim situacijama ima apsolutnu moć (što je btw. sprdačina za ovakav sport).

Što se tiče kontradiktornih poruka o tome smiju li vozači zaostali za krug vraćati taj krug ili ne, netko je zalijepio na prethodnoj stranici rasprave kako je Masi tu zapravo iskorištavao neku rupu u pravilniku da ne mora propustiti sve vozače, nego samo one koje želi. Zašto je to radio, i zašto mu je to palo na pamet je nepoznanica.

U konačnici, trebao je 5 krugova prije kraja pokazati črljenu zastavu i cijelog ovog clusterfucka nebi bilo.

Pastor
Formula 1
Formula 1
AMG je napisao/la: 12.12.2021., 20:41
Multi 21 je napisao/la: 12.12.2021., 20:25 Utrka gdje vozac izgubi pobjedu zbog SC-a ima na hrpe. Samo eto, ovaj put se potrefilo da je zadnja utrka sezone i da odlučuje o prvaku.

Da naravno, ali nikad se nije dogodilo da vozač izgubi titulu zbog toga što se SC pošalje sa staze brže bolje i da se samo jedan dio backmarkera propusti.

Nebitno mi je tko će biti prvak, ali ako će promjena prvaka sa sobom odvesti Masija i ovakav način suđenja/pravilnika onda pozdravljam da Hamilton za "zelenim stolom" dobije naslov.
Nije izgubio titulu zbog ovoga, kao ni onu protiv Rosberga zbog kvara na motoru. Izgubio je utrku, a za titulu se zbrajaju bodovi sa svih utrka...

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
AMG je napisao/la: 12.12.2021., 20:41

Naravno, ne negiram ja da su donešene upitne odluke za vrijeme SC-a, više odgovor na to da je sam safety car po sebi bio nepravda.
Zapravo i jest, ali bio je i do sve do sada.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Iskreno i SC za Gia bi bio opravdan posto je bio tocno na izlasku iz zavoja na putanji ako bi netko izletio sa staze...

Odoh gledat F1 TV.. Post race show il sta vec imaju...

I slazem se sa ekipom da Lewis nije utrku izgubio zbog SCa danas..
Bilo je tu sasvim dovoljno utrka i odluka sudaca da svaka zasebno doprinese epilogu danas...
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
CrashOverride je napisao/la: 12.12.2021., 20:55 Iskreno i SC za Gia bi bio opravdan posto je bio tocno na izlasku iz zavoja na putanji ako bi netko izletio sa staze...
Pretpostavka je da se pod VSC-om ipak ne izlijeće sa staze :neznam:
Uglavnom, mislim da je tu donešena ispravna odluka.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Matek14 je napisao/la: 12.12.2021., 20:44 https://youtu.be/BGvtbDl3rcI

:D
To je to. Svima je to bilo smiješno, koliko god on imao pravo da to uradi. Na kraju je po meni ispravno postupio, ali je okasnio sa reakcijom, nakon nezadovoljstva velike većine, pretpostavljam. I Max je imao sličnu reakciju. Da je ostao pri toj odluci to bi bilo puno gore. Kao što neko reče, mnogi su gubili utrku zbog SC-a. Ne znam zašto bi sad zadnja utrka trebala imati neki poseban status u tome. Tako ti se potrefilo. Veći bi problem bio da je ostao na toj prvobitnoj odluci, i umiješao se u (ne)sreću koju donosi SC. Ovako se ipak ispravio, koliko toliko. A da zadrži SC do kraja, kada za to nije bilo potrebe, bi isto bilo nepotrebno uplitanje u utrku.

Jbg, desio se Latifi, isto kao što se nekad davno desio Glock. Neki bi rekli da mu se kockanje nije isplatilo, ali je isto tako moglo pasti manje kiše i da se Glocku kocka isplati... Čista sreća. I ovo sa Latifijem je bila sreća za Maxa (+što Mercedes nije reagovao). Uplitanje Massija u tu sreću je moglo biti gore, da nije dozvolio micanje zaostalih, ili da je zadržao SC do kraja,a staza čista. Ovako je ispao sasvim normalan SC, i taman dovoljno da se Maxu posreći, i da mu se vrati za izgubljeno tokom sezone.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡