VN Nizozemske 3.-5. rujna 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Iceman je napisao/la: 05.09.2021., 18:09 Ne znam da li je tko skužio kako od strane pobjednika nije bilo ono klasično best fans, skakanje po ogradi, skakanje na publiku koja te onda nosi ko Cezara.... Joj mislim da čak postoji stručni naziv za takve ljude punih kompleksa, ali ne mogu se sjetiti.
Max se pretvorio u odraslog, zrelog mladića sa ubojitim instinktom. I moje mišljenje se o njemu malo pripitomilo iako je to vjerojatno i dalje isti onaj Max bez dlake na jeziku samo danas sa malo više takta. Sviđa mi se njegova egzekucija. Iako sam Ferrari fan ove sezone sam Maxov navijač.
Što se tiče utrke možda nije briljirala po pretjecanjima, ali borba između jednog usamljenog bika i dva Merca su dali dozu uzbudljivost. Čitava staza je jedan veliki roller coaster i takvo nešto nema na kalendaru tako da veliki palac gore. Štimung na tribinama je baš po mojoj mjeri i da mogu birati koju utrku posjetiti Zandvoort bi bila jedna od.
Što se tiče pitanja od strane kolega nekoliko komentara gore što je Rosberg rekao Wolffu, evo linka https://www.youtube.com/watch?v=3V2pfeDDI8M&t=4s.
Mislim koji magarac dosadni. Znači lik kaže da je RB bio neprobojan danas, Rosberg mu kontrira i kaže: gle imao si Hamiltona koji je nizao purple sektore. Pa nemreš reći da niste imali svoju šansu. Imali su nekoliko opcija sa oba vozača. Nisu pobjedili, ali nisu ni bili bez šanse za pobjedu. Simple as that.
Mala šansa je bila kod druge zamjene guma. Ali je Vettel zayebao sa svojim spinom. Nakon toga je Bottas odvezao nekoliko krugova po 1 sec sporije u odnosu na MV i LH. vjerovatno su mu se gume ohladile, a on se ne inače ne snalazi u gužvi ... I jedina šansa za pobjedu je propala. A ni ta šansa nije baš nešto, jer opet bi LH morao preteći MV.
Tako da bi se složio sa svakim ko bi rekao da je Rosberg pričao bajke za djecu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Bottas jednostavno nije na potrebnoj razini da u ovakvom odnosu snaga pomogne..

Jos je dobro i prosa da nije skupio Vettela...
Fino Alla Fine

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Svejedno je Mecedes imao takticku prednost 2 vozaca na 2. i 3. mjestu. To ti daje dovoljno sansi da se poigravas sa protivnikom. Drugo Mercedes nije sporiji bolid. Obje momcadi imaju oruzje za naslov tako da se ne bih slozio sa naslovom na Motorsport.com da je Verstappen uzeo dominantnu pobjedu. Pa znamo kako su izgledale dominantne pobjede u reziji Mercedesa. Sad kad im je netko al pari ovi dominantno pobjeđuju. Malo morgen.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma nikakva dominacija, dupli vikend u Austriji je dominacija, ovo je bilo jako blizu, Red Bull bio malo bolji bolid za utrku jer su bolje isli kroz drugi sektor koji je pun krivina jos na to dodaj da su takticki pokrili sve sto je Mercedes pokusao i bez greske su odradili sve i to je u biti to, a i Max odvezao jako dobro i bez onih sitnih gresaka. Toto, Lewis i ekipa mogu okaciti macku o rep tu pricu da je Red Bull bio PREBRZ :bonk:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ma bili su BRZI :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
LH44 je napisao/la: 05.09.2021., 17:00
Alexis je napisao/la: 05.09.2021., 16:55
Iceman je napisao/la: 05.09.2021., 16:54 Hahaha Rosberg ne stedi svog bivseg sefa
Šta kaže? Napiši par rečenica...
Zajebavao ga kako su sjebali box i strategiju, kaze kad ste ga uveli u box svi smo vidili na tv da vam taj potez ne valja zbog prometa, sta vas natjera da ulazite u box :rofl:
Gilles je napisao/la: 05.09.2021., 16:56 Bravo za Maxa, maksimalno danas protiv oba Mercedesa. Da nije bilo Silverstona i Mađarske vodio bi bar 40 bodova.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Ispravio sam ti :gandalf:
Molim Vas da odjebete od ispravljanja ojih komentara. Hvala i sportski pozdrav.
slika

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
LH44 je napisao/la: 05.09.2021., 19:32 Ma nikakva dominacija, dupli vikend u Austriji je dominacija, ovo je bilo jako blizu, Red Bull bio malo bolji bolid za utrku jer su bolje isli kroz drugi sektor koji je pun krivina jos na to dodaj da su takticki pokrili sve sto je Mercedes pokusao i bez greske su odradili sve i to je u biti to, a i Max odvezao jako dobro i bez onih sitnih gresaka. Toto, Lewis i ekipa mogu okaciti macku o rep tu pricu da je Red Bull bio PREBRZ :bonk:
Eto kako razmišlja pravi navijač. Kad je nešto očito onda je to tako. Ja ne navijam za Hamiltona ali kad je za pohvaliti onda hvalim. Kad ja mislim da nešto nije ok onda nije, ma tko bio.
:klanjam:
#DankeSeb

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Iceman je napisao/la: 05.09.2021., 19:24 Svejedno je Mecedes imao takticku prednost 2 vozaca na 2. i 3. mjestu. To ti daje dovoljno sansi da se poigravas sa protivnikom. Drugo Mercedes nije sporiji bolid. Obje momcadi imaju oruzje za naslov tako da se ne bih slozio sa naslovom na Motorsport.com da je Verstappen uzeo dominantnu pobjedu. Pa znamo kako su izgledale dominantne pobjede u reziji Mercedesa. Sad kad im je netko al pari ovi dominantno pobjeđuju. Malo morgen.
Sa 1. Se slažem. Sa 2. Nikako. RB je ovdje bio bolji bolid.
Slažem se sa LH44, da nema govora o nekoj dominaciji ili da su bili prebrzi, ali bili su dovoljno brži da u kvalifikacijama naprave bolje vrijeme sa pokvarenim DRS-om.
Što se tiče strategije, lako je biti general poslije utrke. Evo nekih grešaka koje sam ja uočio:
1. Dozvolili su sebi da utrku krenu sa setom guma koje su koristili u Q1 i Q2. U prvom stintu Max se odmaknuo preko 3 sec. Pa undercut nije bio moguć.
2. Trebali su Hamiltona povući u box ranije, možda dva kruga ili koliko je već trebalo da izađe ispred Gasly.
3. Hamilton je trebao drugi stint krenuti sa korištenim gumama. Nove ostaviti za kraj.
4. Bottas je morao bolje odraditi drugi stint i cijelo vrijeme biti u 20 sec.u odnosu na Maxa.
Kad sve sabereš nema taktičke prednosti. Da bi tako nešto uspjelo na ovakvoj stazi mora sve štimati 100%.
Dodatni hendikep je bio taj što su protiv sebe imali Maxa koji je bio fenomenalan i nije napravio ništa što bi im išlo u prilog.
Mercedes od smrti Laude jednostavno nije na nivou kakvom su bili prije. Da li je to slučajno ne znam. Često im se neke sitne greške događaju.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Odgledao snimku sada.
Max jako zrelo. Kao da nema niti malo pritiska.
Utrka dobra za ovakvu stazu.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Nekad mi ga bude i žao, jbga pace mu je katastrofa, u kvalama je solidan, dok je kod Pereza obrnuta situacija - problemi u kvalama, a pace dobar...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Kralj je mrtav. Zivio kralj.

Otprilike tim rijecima bih sumirao ovu poprilicno dosadnjikavu utrku. Dojam brzine na stazi je savrsen, kao i atmosfera na tribinama, ali sve ostalo je kako smo i anticipirali-poprilican snoozefest kojeg nije zacinio ni SC.

A poslije toliko izlijetanja i crvenih zastava u treninzima ko je mogao ocekivati da na stazi ovakve konfiguracije nece biti incidenata? To dosta govori i o kvaliteti danasnjih vozaca, svidjalo se to nekome ili ne.

Sto se tice nas, jos jedna trka za zaborav, nismo uspjeli doci ni do duplih bodova, bas nista nije islo i sad me to vec polako i frustrira. Vec me pomalo napada PTSP od slicnih sezona u kojima nam bas nista nije islo na ruku :thumbsd:

Sto se tice ekipe na vrhu, kao sto rekoh u uvodu, Max sampionski. Nije napravio nijednu gresku, ekipa je povlacila prave poteze, a on isporucivao na stazi sve sta treba. Tako se postaje sampion i tako se samara konkurencija. Onog trenutka kad je prosao Bottasa i to bez DRS-a, bilo je gotovo. A mislim da mu se Lewis mogao samo pribliziti, ne i boriti se za poziciju. I ne bih toliko ni krivio backmarkere i Sebov spin. To su samo izgovori. Max je bio jednostavno prebrz.

Red Bull je na ovoj stazi bio brzi bolid, ne i dominantan, to sigurno nije, ali je bio brzi. To naravno ne govorim da umanjim bilo sta od Maxovog repertoara, nego iskljucivo sto vidim da se pocelo malo ispod zita pricati o Mercedesu kao najbrzem bolidu danas.

Mercedes je danas napravio nekoliko gresaka, sto ne pokazuje da nisu vise nepogresivi, oni nikad i nisu bili nepogresivi, samo su nekada i ovakve rijetke greske bile uglavnom besplatne.

Sve se vraca, sve se placa, ima neke iskonske pravde u tome da ih neko na kraju hibridne ere pobijedi na isti nacin kako su oni pobjedjivali.

Mislim da po redovnom toku stvari oni ovu titulu ne mogu osvojiti. Max i Red Bull su bolji paket od Lewisa i Mercedesa. U svakom smislu. U svemu.
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Vettel nije imao puno posla nakon utrke. :thumbs: https://twitter.com/benjhunt/status/1434587471958970373
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Sarma je napisao/la:Nekad mi ga bude i žao, jbga pace mu je katastrofa, u kvalama je solidan, dok je kod Pereza obrnuta situacija - problemi u kvalama, a pace dobar...

Meni ga nije žao uopšte. Bilo je ali neke empatije ali i to se izgubilo posle više prezentacija nemanja kičme. Ovo danas je baš bilo jadno. Odlaziš iz tima na kraju sezone, oni godinama pišaju po tebi i ti posle lošeg izgovora za menjanje guma obustaviš svoj FL. Jedina situacije gde je Bottasu vraćena usluga je VN Mađarske ne znam koje godine kada je Ham usporio da ga propusti. Ja se ne sećam više, ispravite me ako grešim.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Jah eto ovdje sve sami buntovnici, a na Balkanu nam kapu kroje isti ljudi vec 30 godina. Zato po tudjem dupetu hiljadu stapova.

Pustite se suplje ljudi, sve sto vidimo pise u ugovoru i kicma koju prizivate bi bila skupo placena iz njegovog dzepa. Ne iz vaseg.

Naravno ne odricem pravo nikome da mu se ovo ne svidja. Ne svidja se ni meni, ali to su pravila igre.

Sto rece Rubens u Austriji 2002. It's in the contract.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
_bataziv_0809 je napisao/la: 06.09.2021., 07:25 Sto se tice ekipe na vrhu, kao sto rekoh u uvodu, Max sampionski. Nije napravio nijednu gresku, ekipa je povlacila prave poteze, a on isporucivao na stazi sve sta treba. Tako se postaje sampion i tako se samara konkurencija. Onog trenutka kad je prosao Bottasa i to bez DRS-a, bilo je gotovo. A mislim da mu se Lewis mogao samo pribliziti, ne i boriti se za poziciju. I ne bih toliko ni krivio backmarkere i Sebov spin. To su samo izgovori. Max je bio jednostavno prebrz.
Dug si komentar napisao, s većinom se slažem, ali moram malo cjepidlačiti, da se Maxu ne prepiše i što nije bilo :mrgreen:
Prestigao je Bottasa sa DRS-om, baš sam sad provjerio da vidim jesam li šta propustio.

https://www.formula1.com/en/latest/vide ... 21045.html

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Presao bi ga lagano i bez DRS-a jer se dobro pripremio , bio jako blizu i uz zavjetrinu bi ga obisao.
Ovako mu je DRS pomogao samo da "odmagli" jos vise na ravnici
slikaslika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 06.09.2021., 09:17
Dug si komentar napisao, s većinom se slažem, ali moram malo cjepidlačiti, da se Maxu ne prepiše i što nije bilo :mrgreen:
Prestigao je Bottasa sa DRS-om, baš sam sad provjerio da vidim jesam li šta propustio.

https://www.formula1.com/en/latest/vide ... 21045.html
Hvala na ispravci, nije cjepidlacenje, ovakve stvari treba ispravljati na vrijeme :pivo:

Koliko se sjecam iz prenosa u preticanje je krenuo i prije linije DRS-a, a kamera je potom prebacila na onboard.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 06.09.2021., 09:55 Presao bi ga lagano i bez DRS-a jer se dobro pripremio , bio jako blizu i uz zavjetrinu bi ga obisao.
Ovako mu je DRS pomogao samo da "odmagli" jos vise na ravnici
Apsolutno.
Već je na izlazu iz krivine bio na Valterovom "shupku".
Ovaj je par sekundi prije toga napravio grešku, plus imao je dosta lošije gume u tom momentu, tako da je bio sitting duck.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ma vjerojatno bi ga prestigao i bez DRS-a, ali fakt je da je bilo sa otvorenim DRS-om.

Dosta je i što Maxu prepisuju da je imao brži bolid jučer, ali ovo prestizanje Bottasa bez DRS-a je već previše :P

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Pa i pole je bio bez DRS :)
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡